Ανοιχτή πόρτα

Γιατί Κεντροαριστερά κι όχι Κεντροδεξιά;, της Δέσποινας Κοντάκη

222827_1689218872778_3158471_n.jpg

222827_1689218872778_3158471_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δέσποινα Κοντάκη

 

 

 

 

left-or-rightiporta.gr.jpg

 

Αναρωτιέμαι, αυτή η καραμέλα για ‘’κεντροαριστερό χώρο’’ γιατί δεν έχει ακόμα λιώσει στα στόματα πολλών. Μήπως είναι από εκείνες τις παστίλιες που διαφήμιζε ο Χαβιέρ Μπαρδέμ για τον πόνο του άλλου αλλά από την ανάποδη πλευρά; Για να συντηρεί τον πόνο κάποιων για να έχουμε να λέμε και να υπάρχουμε; (και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;)

 

Γιατί ξέρετε ότι κάποια πράγματα δεν λέγονται με το όνομά τους γιατί κάνει τζιζ. Κάποιες ηγεσίες κομμάτων μιλάνε για κεντροαριστερά γιατί απλά και μόνο αναγκάζονται κατά την γνώμη μου να κρατούν τα προσχήματα. Χωρίς νόημα τελικά.

 

Εγώ λοιπόν σαν ψηφοφόρος θα ήθελα να μου αναλύσετε αυτά τα προσχήματα με επιχειρήματα που να στέκουν. Μάλλον σας βάζω δύσκολα. Γιατί θα πρέπει να μου αναλύσετε τον όρο ‘’αριστερά’’ ε; Αν σας ζητήσω να μου αναλύσετε τις δικές σας θέσεις ιδέες κλπ κλπ κάποιων σοσιαΛΗΣΤΩΝ δεν θα βάζετε γλώσσα μέσα.

 

Αν σας ζητήσω επίσης να μου αναλύστε τον όρο ‘’δεξιά’’ εκεί δεν θα κρατήσετε κανένα πρόσχημα. Θα μιλήσετε αμέσως για κακιά δεξιά κλπ κλπ. Και ξεχνάτε ότι το ΠΑΣΟΚ κι όχι η Δεξιά κυβέρνησε επί μια εικοσαετία τον τόπο και τον έφτασε εδώ που τον έφτασε κι ήρθε και η αριστερά του αριβίστα και ψεύτη Τσίπρα για να τον αποτελειώσει κι εμάς μαζί.

 

Το μόνο που μένει είναι να δω και τον Κουτσούμπα να κυβερνά. Αλλά ξέχασα. Αυτός θέλει μόνο να είναι βουλευτής να τσεπώνει τον βουλευτικό μισθό και να διοργανώνει συλλαλητήρια να κλείνει τους δρόμους και γενικώς να φωνασκεί μόνο.

Γιατί αν έκαναν σωστά την δουλειά τους με τα συνδικάτα τους και τις φιέστες τους δεν θα χάναμε κεκτημένα χρόνων ούτε θα μειώνονταν οι συντάξεις και οι μισθοί των ανθρώπων. Ούτε θα έκλειναν οι επιχειρήσεις η μια πίσω από την άλλη. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν κρίνουμε το κατά πόσο χρήσιμος να υπάρχει είναι κάποιος μαζί και το κόμμα του.

 

Μη νομίζετε ότι σκάει κανείς από αυτούς τους αριστερούς για εμάς. Τα 7 χιλιάρικα ευρώ να πέφτουν στην τσέπη και να παίρνουν πότε πότε καμιά ντουντούκα να φωνάζουν στις πορείες τους. Και τα πρόβατα να ακολουθούν, η νεολαία της ΚΝΕ απλήρωτοι υπάλληλοι του κόμματος, να κολλά αφίσες και να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου με ιδεολογία. Μπήκα κάποτε εκεί και τα είδα όλα από κοντά γι αυτό μπορώ και μιλάω από πρώτο χέρι. Έφυγα τρέχοντας ρίχνοντας μια ωραία μεγάλη μούντζα όταν μου είπαν ‘’θα πας να κολλήσεις αφίσες’’ .

 

Να βάλεις την κόρη σου και τον γιο σου να κολλήσουν αφίσες ακούς; Να τους φέρεις εδώ από τα αμερικάνικα κολέγια κύριε αριστερέ μου και να τους βάλεις να κολλούν αφίσες!

 

Θυμήθηκα και τον Καρατζαφέρη που έδινε 5 ευρώ σε μικρά παιδάκια αλλοδαπών να μοιράζουν φυλλάδια του κόμματός του. Σε αλλοδαπών παρακαλώ και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Τι θέλω να πω μ ‘ αυτά; Οι έξυπνοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι θέλω να πω. Για τους άλλους δεν λυπάμαι καθόλου. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα.

 

Τι χρειάζεται ο τόπος; ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Ποιος μπορεί να εξασφαλίσει την ανάπτυξη; Μόνο ένας κεντροδεξιός χώρος. Ελάτε μην ντρέπεστε. Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά. Εγώ ως πολίτης και ψηφοφόρος θέλω να δω έναν πολιτικό χώρο με ανθρώπους λογικούς, με τεχνοκράτες, με σοβαρούς πολιτικούς που να το λέει η ψυχή τους, με ανθρώπους που έχουν δουλέψει στη ζωή τους με εντιμότητα και αποφασιστικότητα επιτέλους. Στην αριστερά (και πάλι δεν λυπάμαι καθόλου που το λέω) δεν υπάρχουν τέτοιοι.

 

Κολλημένοι όλοι τους μια ζωή στο σύστημα σαν τις βδέλες να πίνουν το αίμα και τους κόπους των άλλων. Κι επειδή δεν γουστάρω ρε παιδιά να με χειραγωγεί κανένας σκατόβλαχος αμόρφωτος κουτοπόνηρος, Σκέφτομαι, Αποφασίζω και Πράττω. Αυτό που πρέπει. Με ανοιχτές τις κεραίες τα μάτια και τα αυτιά.

 

Βαρέθηκα λέμε αυτή την καραμέλα της αριστεράς. Διαβάστε και κανένα βιβλίο κάποιοι να μάθετε… (όσοι δεν γνωρίζετε) πχ σας προτείνω ένα: Η Μαύρη Βίβλος της Αριστεράς. Για να τελειώνουμε με αυτό το θέατρο του παραλόγου. Ας με συγχωρήσουν οι ελάχιστοι έντιμοι άνθρωποι που μπορεί να υπάρχουν και σε αυτόν τον χώρο και μένουν μακριά και αμέτοχοι.

 

Προσωπικά δεν θα ψήφιζα τίποτα που περιέχει μέσα έστω και ίχνη της.

Άσε που κάποιοι αρχηγοί και των άλλων κομμάτων είναι πολύ λίγοι. Δηλαδή άοσμοι άχρωμοι και άγευστοι. Πχ η Φώφη. Δεν έχει τίποτα που να πείθει κανέναν.

 

Εσείς οι άλλοι λοιπόν, πρέπει να συνεργαστείτε με αυτόν τον χώρο τον άλλο, εσείς που έχετε πιο καθαρή σκέψη, για πολλούς λόγους. Γιατί έχει έμπειρους πολιτικούς κι όχι μαθητευόμενους μάγους. Ξέρετε ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί που μπορούν να πάρουν αποφάσεις για ανάπτυξη.

 

Ξέρετε καλά ότι η αστική τάξη του χώρου αυτού κρατάει τα νήματα της οικονομίας του τόπου, έχει επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι, πληρώνουν φόρους ώστε να κινούνται τα πάντα στη χώρα, συντηρούν αναγκαστικά τις χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τις συντάξεις βεβαίως. Από αυτούς τους ανθρώπους κινείται η οικονομία.

 

Αυτή η τάξη διαμορφώνει μια σταθερότητα και δίνει δουλειές στον κόσμο. Τους καταρράκωσαν εντελώς. Τους έλιωσαν με τεράστιους φόρους, κλείνουν συνεχώς επιχειρήσεις και η αριστερά του Τσίπρα και του κάθε ενός από αυτούς συνεχίζει να μας κοροϊδεύει ασύστολα. Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Τα ζούμε καθημερινά στο πετσί μας. Και δεν βγαίνει ένας να πει τίποτα να ζητήσει μια τεράστια συγγνώμη. Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή ακριβώς είναι η αριστερά!

 

Είμαι σκληρή; Δεν ξέρω. Αλήθειες λέω. Μετά από 32 χρόνια εργασίας, τα 23 στον ιδιωτικό τομέα και τα υπόλοιπα ως ελεύθερος επαγγελματίας τα έχω δει όλα. Σεβόμουν τους εργοδότες μου, η συνεργασία μου ήταν άριστη μαζί τους και σέβονταν κι εκείνοι εμένα. Πρόσφερα και αμειβόμουν. Η αριστερά δημιουργεί παντού δράκους για κακούς εργοδότες που πίνουν το αίμα του λαού και μπλα μπλα μπλα.

 

Η σχέση μου ήταν πάντα άριστη με τον ιδιωτικό τομέα γιατί ήμουν υπεύθυνη στην δουλειά μου. Δεν πήγαινα για να κοροϊδέψω ούτε να λουφάζω. Αντίθετα για τον δημόσιο τομέα έχω πολλά να γράψω από εμπειρίες μου πάλι, αλλά θα χρειαστεί να γράψω πολύ μεγάλο κείμενο και δεν θα το διαβάσει κανείς.

 

Κι όταν ακούω αυτό: ο λαός στην εξουσία…. Τρελαίνομαι. Ποιος λαός σε ποια εξουσία; Ο λαός αυτός που ψηφίζει μόνο για την πάρτη του; Ο λαός που έκανε αυτόν τον αρχιψεύτη Τσίπρα πρωθυπουργό 2 φορές;

Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι να λέγεται αυτό από στόματα ηγετών για την δημοκρατία μας; Σημαίνει μέχρι και αλλαγή πολιτεύματος και καταλαβαίνεται τι εννοώ. Άσε που εκτός των άλλων δεν μπορούμε όλοι να είμαστε πρόεδροι ούτε και εργοδότες.

 

Αντικρούστε με με επιχειρήματα. Βαρέθηκα να ακούω για κεντροαριστερούς χώρους. Δεν πιπιλάω την καραμέλα κανενός. Βαρέθηκα τις αερολογίες μα την αλήθεια!

 

Γιατί λοιπόν κεντροαριστερά κι όχι κεντροδεξιά; Τι καλό είδατε από αυτούς τους χαραμοφάηδες με την φασιστική πολιτική τους και τον ολοκληρωτισμό;

 

Πετάξτε στην άκρη τα προσχήματα και προχωρήστε αποφασιστικά. Ακούει κανείς; Η αριστερά έχει κάψει όλους τους κλεμμένους άσσους τους οποίους χρησιμοποίησε για να πάρει με ψέματα την εξουσία.

Σας μιλάει μια πολίτης η οποία ψηφίζει κιόλας.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/zylkTbpU1DQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Το σχόλιο της ημέρας: το χαστούκι, του Θεόδωρου Καραγιάννη
Υπέρ Ζαγοράκη!, του Μάνου Στεφανίδη
Kostis A. Makris
Δάχτυλα πάνω στο σώμα της από τον Μάνο Κοντολέων, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.