Επικαιρότητα

Φώφη-Σταύρος: ό,τι ειπώθηκε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ

24571379_20160227_C_Baltas21.limghandler.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24571379_20160227_C_Baltas21.limghandler.jpg

 

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά το τέλος της αυτό που συμφωνήθηκε είναι να υπάρξει μια επιτροπή στην οποία δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Ποτάμι, αλλά οι περισσότεροι συμμετέχοντες θα προέρχονται από την κοινωνία. Η επιτροπή αυτή σε διάστημα δύο περίπου μηνών θα παρουσιάσει ένα πλαίσιο θέσεων. Προσέθεσε δε ότι είναι κρίσιμο στην προσπάθεια αυτή να προστεθούν νέοι άνθρωποί οι οποίοι θα είναι έξω από το σημερινό κομματικό σύστημα, έτσι ώστε ανοιχτά μυαλά – από κόμματα, κινήσεις, πρωτοβουλίες- να συνεννοηθούν και να συγκαλέσουν το Κοινοβούλιο του Κέντρου, το Κοινοβούλιο της Αναγέννησης.

 

Πιο συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Είναι απαραίτητο να συναινέσουμε στην δημιουργία μιας επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, μιας επιτροπής που δεν θα έχει πλειοψηφία ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Ποτάμι, αλλά οι περισσότεροι θα είναι και προέρχονται από την κοινωνία, μια επιτροπή που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δώσει ένα πλαίσιο θέσεων και τη δυνατότητα σε αυτό το εγχείρημα να προστεθεί νέος κόσμος» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Επικεφαλής του Ποταμιού. Στη συνέχεια τόνισε: «Είπαμε ότι αυτός ο διάλογος δεν πρέπει να είναι χρονικά απεριόριστος και θα πρέπει μέσα σε 2 μήνες αυτή η επιτροπή που θα ξεπερνά τα κόμματα μας, να μας πει τα συμπεράσματά της».

 

 

Παράλληλα, το Ποτάμι δεν συζητάει για να μπει σε μια ομοσπονδία με ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και ΚΙΔΗΣΟ. Και βέβαια δεν μας ενδιαφέρει να ξαναστήσουμε το μεγάλο ΠΑΣΟΚ με την κ. Γεννηματά και τον κ. Παπανδρέου. Όπως έχει πει κατ’ επανάληψη ο Σταύρος Θεοδωράκης το θέμα δεν είναι «να ενωθούμε για να μην χάσουμε» αλλά «να πολλαπλασιαστούμε για να τα αλλάξουμε όλα».

 

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε στην κ. Γεννηματά ότι το Κοινοβούλιο του Κέντρου δεν είναι μια ευκαιριακή συμμαχία αλλά μια προσπάθεια να διαμορφωθεί και να εκφραστεί μια συνολική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Όλα τα μυαλά της παράταξης (προοδευτικοί πολίτες, φιλελεύθεροι, μεταρρυθμιστές, οικολόγοι, ριζοσπάστες) πρέπει να μετέχουν στο Κοινοβούλιο του Κέντρου και χωρίς λαϊκισμούς και συναισθηματικές ρητορείες να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας.

 

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε στην κ. Γεννηματά το ότι να ορίσουν από την αρχή το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι πώς θα καταλήξει αυτή η πορεία –παραβλέποντας τη συγκυρία, τη δυναμική των εξελίξεων και τις συνθήκες ζωής στη χώρα– είναι σχεδιασμός στην άμμο. Το Ποτάμι θα πρωτοστατήσει στον διάλογο – χωρίς ταμπού και χωρίς αποκλεισμούς – αρκεί να είναι πειστικός, να συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις και να φέρνει αποτελέσματα στη ζωή των Ελλήνων.

 

Τέλος, από την πλευρά μας, ως στελέχη του Ποταμιού, πρέπει να τονίσουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι:

 

-Ο διάλογος για το Ποτάμι δεν περιορίζεται στα στενά όρια της «κεντροαριστεράς» αλλά αφορά όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Το δίλημμα σήμερα δεν είναι «Δεξιά – Αριστερά». Το δίλημμα είναι: Αλλαγές παντού ή καθυστέρηση και χρεοκοπία. Οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας λοιπόν πρέπει να συνεννοηθούν και να τολμήσουν συμμαχίες για μια Ελλάδα με δυνατή οικονομία και κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα, η συνάντηση αυτή των προοδευτικών δυνάμεων δεν θα πρέπει να οχυρωθεί στα τείχη των κομμάτων και δεν πρέπει να εξαντληθεί στην ανακύκλωση ξεπερασμένων ιδεών και προσώπων. Ένας νέος φορέας είναι αναγκαίος μόνο αν καταφέρει να συσπειρώσει νέες δυνάμεις. Αν οι καρέκλες στην πρώτη σειρά είναι πιασμένες από μας, δεν θα έρθει κανείς.

 

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Εθνική Τραγωδία 23ης Ιουλίου 2018 – η Ελλάδα θρηνεί
o-upopsifios-proedros-einai-gumnos.w_l.jpg
Σάλος με γυμνό πίνακα του Τραμπ: απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ
euro-1-1021x576.jpg
Από σήμερα πιστώνεται στους δικαιούχους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.