Πόρτα στις Εκλογές

Επισκέψεις Τσίπρα με το βλέμμα στην Προεδρία της ΕΕ

Με εκπροσώπους του Σιν Φέιν και τον ιστορικό ηγέτη Τζέρι Άνταμς, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Δουβλίνο, με την ιδιότητα του υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

O Τζέρι Άνταμς αναφέρθηκε στη σημασία της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί την πορεία και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατά τη συνομιλία τους, οι δυο άντρες αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία που θα έχει η αύξηση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής αριστεράς για την αλλαγή πορείας στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ιδιότητα του υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισκέφθηκε προάστιο του Δουβλίνου προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την προσπάθεια των κατοίκων να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την πολιτική της λιτότητας που έχει πλήξει ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους νέους και τους τομείς της υγείας, της παιδείας και του αθλητισμού.

Οι κάτοικοι, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που κάνουν μέσω δομών αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Επίσης ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ιρλανδίας, στην οποία συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής του, Πολ Μέρφι, όπου συζητήθηκαν οι κοινές επιπτώσεις της κρίσης από τα μνημόνια της λιτότητας και η δυνατότητα που υπάρχει στις ευρωεκλογές οι λαοί να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, ενισχύοντας την αριστερά.

Οι εκπρόσωποι του Σοσιαλιστικού Κόμματος ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι γίνεται προσπάθεια από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού να αξιοποιηθεί η περίπτωση της Ιρλανδίας ως παράδειγμα προς μίμηση χώρας που τέλειωσε με τα μνημόνια, για τις υπόλοιπες χώρες υπό καθεστώς μνημονίου.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Ιρλανδία που αριθμεί περίπου χίλια μέλη.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Οι χαμένες αναστολές, του Νικήτα Οικονόμου
Ώδυνεν όρος και έτεκεν… ξεροπόταμο, του Χρήστου Μαγγούτα
«Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη!, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.