Επικαιρότητα

Επικαιρότητα μ’ένα κλικ: επιθέσεις με γκαζάκια και βαριοπούλες στην Αθήνα- Έκκληση βοήθειας για Λιβύη από τον ΟΗΕ

ohe-1021x575.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ohe-1021x575.jpg

 

 

 

Δέκα λεπτά πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Λ. Αλεξάνδρας 91 . Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του υποκαταστήματος το οποίο λειτουργεί κανονικά σήμερα και εξυπηρετεί το κοινό.


Στις τρεις τα ξημερώματα 4 με 5 άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά προκάλεσαν, πιθανότατα με βαριοπούλες, εκτεταμένες ζημιές στα τζάμια της πρόσοψης του κτιρίου στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Ταύρο. Οι άγνωστοι προκάλεσαν και κάποιες φθορές στα τζάμια των γραφείων της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα ΕΛΤΑ

 


 

Έκκληση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 330 εκ. δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια σε σχεδόν 1 εκ. ανθρώπους στη Λιβύη, χώρα που παραμένει βυθισμένη στο χάος κι έχει μετατραπεί σε κόμβο της παράτυπης μετανάστευσης, απηύθυνε χθες Πέμπτη ο ΟΗΕ.

 

Ο στόχος για το 2018 είναι να προσφερθεί βοήθεια σε «τουλάχιστον 940.0000 ανθρώπους» καθώς «σύμφωνα με εκτιμήσεις, 1,1 εκατ. άνθρωποι στη Λιβύη έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε στην Τρίπολη η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στη Λιβύη, Μαρία Ριμπέιρο.

 

«Ζητάμε 330 εκατομμύρια δολάρια για να θέσουμε σε εφαρμογή 71 έργα το 2018. Αυτά τα έργα θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τους δήμους, την κοινωνία των πολιτών και υπουργεία» της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), διευκρίνισε.

 

Τα έργα θα χειριστούν 10 υπηρεσίες του ΟΗΕ, 11 ΜΚΟ και Λίβυοι εταίροι τους, ανέφερε η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη και πρόσθεσε ότι σε αυτή τη χώρα, «1,1 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων το 33% είναι παιδιά, είναι εξαιρετικά ευάλωτοι και χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια».

 

Την περασμένη χρονιά η διεθνής κοινότητα συνεισέφερε 98 εκατ. δολάρια για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, ποσό που κάλυψε το 68% των κεφαλαίων που είχε ζητήσει ο ΟΗΕ.

 

Πάνω από 500.000 άνθρωποι, Λίβυοι, μετανάστες και αιτούντες άσυλο, ωφελήθηκαν χάρη στα κεφάλαια αυτά, που προήλθαν κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, διευκρίνισε η Ριμπέιρο.

 

Η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου ανθρωπιστικής αντίδρασης του Οργανισμού στη Λιβύη το 2018, παρόντων του επικεφαλής της αποστολής του Οργανισμού στη χώρα αυτή, Γασάν Σαλάμε, και του επικεφαλής της ΚΕΕ, Φάγεζ αλ Σάρατζ.

 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
turkey.JPG
Κωνσταντινούπολη: 36 νεκροί και 147 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο
1604849_10151927135336482_790737365_n.jpg
Λέσβος: χτύπησαν τον φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσήνη
DOC.20150130_.1223125_.jpg
Νίκος Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): “Οι Τσάμηδες ήταν εγκληματίες πολέμου. Δεν ανήκουν πουθενά”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.