Πόρτα στην Κοινωνία (Ρόδος)

Εμπρησμός στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου- τι γράφει για το έργο που καταστράφηκε ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Θλίψη, απογοήτευση και οργή προκάλεσε ο εμπρησμός στο δικαστικό μέγαρο της Ρόδου σήμερα το πρωί. Και βέβαια τα καθίσματα και τα άλλα έπιπλα θα αντικατασταθούν,αλλά -μέχρι τώρα- δεν μπορώ να γνωρίζω το μέγεθος της ζημιάς στον ζωγραφικό πίνακα με τον Εσταυρωμένο.

 

Ο πίνακας αυτός είναι έργο ενός σπουδαίου Δωδεκανήσιου ζωγράφου ,του Αντώνη Καραφυλλάκη που τα έργα του εξακολουθούν να κοσμούν τις σημαντικότερες γκαλερί του κόσμου.

 

Ο Αντώνης Καραφυλλάκης γεννήθηκε το 1908 στην Κάλυμνο και κατά τα πρώτα χρόνια μετά την Ενσωμάτωση διετέλεσε διευθυντής στο παράρτημα ΄της Σχολής Καλών Τεχνών που λειτουργούσε στο Μέγαρο των Ιπποτών (Σημ:Σταμάτησε και αυτό να λειτουργεί !…) Αργότερα ο Καραφυλλάκης μετέβη στην Αυστραλία και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του (7 Ιουλίου 1983).

 

Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ζωγράφους.

* Ο Γιώργος Ζαχαριάδης είναι δημοσιογράφος. 

Θα είναι ευχής έργο εάν καταστεί δυνατόν να αποκατασταθεί ο ανεκτίμητης αξίας πίνακας που κοσμεί το δικαστήριο της Ρόδου!

SHARE
RELATED POSTS
Θα μεταφερθεί η έδρα του ΕΚΑΒ στη Πυλώνα- διαβεβαιώσεις υποδ/κτη ΔΥΠΕ προς Φ. Χατζηδιάκο
Συνελήφθη ο βιαστής των δύο ανήλικων κοριτσιών
Διήμερο σεμινάριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση των social media στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη

Leave Your Reply

*