Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Εξωστρέφεια και δια ζώσης επαφή του Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή με τις καθημερινές προκλήσεις [φωτογραφίες]

22552759_2054385911449307_1272459298831076891_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22552759_2054385911449307_1272459298831076891_n.jpg

 

 

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της επικοινωνίας και δια ζώσης επαφής με τους πολίτες και τα στελέχη  του Στρατού Ξηράς, ο Αρχηγός ΓΕΣ και Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής συνεχίζει τις ασταμάτητες επισκέψεις του . Σε διάστημα τεσσάρων ημερών παρευρέθη: 

 

 


Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του σε Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς, πραγματοποίησε επίσκεψη στην 862 Αποθήκη Βάσης Εφοδιασμού Τροφίμων (862 ΑΒΕΤ), στην Αττική.

Θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό του Σώματος Εφοδιασμού – Μεταφορών, διότι συνεισφέρει αποτελεσματικά στην άριστη λειτουργία του συστήματος Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού Ξηράς.

Καταβάλλει καθημερινά άοκνες προσπάθειες στον τομέα του ανεφοδιασμού με τρόφιμα, καύσιμα, λιπαντικά και τεχνικά υλικά καυσίμων και αρτοποίησης. Τα αποτελέσματα αποδεικνύονται καθημερινά, καθώς καταγράφεται η πλήρης επάρκεια σε κρίσιμα υλικά των Μονάδων του Στρατού Ξηράς.

 


Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, o Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (9 Μ/Π ΤΑΞ«ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ»).

Παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ και ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, όπου διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η τεράστια δυναμική του θεσμού της Εθνοφυλακής, καθώς και το εξαιρετικά ποιοτικό προσωπικό που τη στελεχώνει.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το χωριό ΜΕΛΑΣ του νομού ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, όπου παρέστη στο ιερό μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης της ψυχής του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά.

 


Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), η ορκωμοσία 1.702 Στρατευσίμων της 2017 Ε΄ ΕΣΣΟ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Νεοσυλλέκτων.

 


Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο των δράσεων για το έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, παρουσίαση προτάσεων αναβάθμισης του εξοπλισμού των Εθνοφυλάκων.

Οι Διοικήσεις και Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και ΧΑΝΙΩΝ, παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης του ατομικού οπλισμού, του ιματισμού και τηςεξάρτησης.

Η εντυπωσιακή παρουσίαση ανέδειξε, για μία ακόμη φορά, την τεράστια δυναμική του θεσμού της Εθνοφυλακής, καθώς και το εξαιρετικά ποιοτικό προσωπικό που τη στελεχώνει. Το προσωπικό αυτό έχει ενστερνιστεί απόλυτα, ότι η προσφορά στην Εθνοφυλακή αποτελεί την πεμπτουσία προσφοράς προς την Πατρίδα.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού συγχαίρει θερμά τις Διοικήσεις και τους Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής.


Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού των 75 ετών από την ίδρυση του «Ιερού Λόχου», τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Υπέρ Πατρίδος Πεσόντες Ιερολοχίτες, στο μνημείο του «Ιερού Λόχου», στο Πεδίο του Άρεως.

Πάντα δυναμική η παρουσία του Ιερολοχίτη, επίτιμου Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστρατήγου (ε.α.) κ. Κόρκα Κωνσταντίνου, 97 ετών, ο οποίος και αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Λόχου, ενώ συγκίνησε με τον παλμό του ο Ιερολοχίτης Έφεδρος Λοχαγός κ. Μπαλτάς Ιωάννης, 104 ετών.

 

Ακολουθεί έκθεση εικόνων: 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Πρόκληση η εξασφάλιση βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές, του Δρ. Χρήστου Γαμβρούδη
Αυτή είναι η επίσημη ελληνική πρόταση στους Θεσμούς
Αποτελεσματικά παρών στην κοινωνία και τον Σεπτέμβριο ο Στρατός Ξηράς: 43 ασθενείς διακόμισε από τα νησιά & συμμετείχε σε κατάπαυση πυρκαγιών

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.