Πόρτα στην Πολιτική

Δήλωση Ιωάννη Παππά για το ΦΠΑ

Spread the love

Οι Ροδίτες, οι Ροδίτισσες, οι αιρετοί, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών, επιστημονικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων που βρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στην Πλατεία Κύπρου, έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση των νεοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να ενδυναμώσει και να φτάσει πιο ισχυρό σ’ εκείνους που με τα ψέμματα, τον λαϊκισμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό για μια σειρά από θέματα και τώρα, αποδεικνύουν ότι κορόιδεψαν και τους νησιώτες.

Οι Ροδίτες, οι Δωδεκανήσιοι, οι Αιγαιοπελαγίτες και όλοι οι νησιώτες, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι ώστε να μην αφήσουμε το περιθώριο σε κανέναν να μας πάρουν μέσα από τα χέρια μας το αγαθό που κατακτήσαμε δίκαια.

Όλοι γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες που θα έχουν τα νησιά του Αιγαίου αν καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ. Όλοι καταλαβαίνουμε τι θα σημάνει αυτό στην αγορά και στον τουρισμό. Η καταστροφή της οικονομίας και ο μαρασμός, μάς ‘χτυπούν’ την πόρτα.

Είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας δικαιώματα.

Καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και με καθεστώς μνημονίων, δεν τόλμησε να αγγίξει τον ΦΠΑ. Όλοι πάλεψαν για την διατήρηση του φορολογικού καθεστώτος.

Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για τίποτα παρά μόνον για εξουσία. Καταδικάζει τους νησιώτες σε καταστροφή, καταδικάζει τον τουρισμό σε ύφεση, καταδικάζει την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Οι εχθροί βρίσκονται εντός των τειχών και όχι εκτός.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν συνιστούν προνόμιο των νησιών, αλλά μέτρο αποκατάστασης των ανισοτήτων στον νησιωτικό χώρο έναντι της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Καλό θα ήταν ο κ. Βαρουφάκης και οι κυβερνώντες να επισκέπτονται τα νησιά μας πιο συχνά κατά τους χειμερινούς μήνες και όχι μόνο το καλοκαίρι για παραθερισμό, για να καταλάβουν ότι παλεύουν οι νησιώτες για την επιβίωση τους, χωρίς γιατρούς και νοσοκομειακή περίθαλψη, χωρίς παιδεία και με ελλιπή πλέον ασφάλεια.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οφείλουν να προστατέψουν τα νησιά και τους νησιώτες και όχι να τα δίνουν όλα χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη απέδειξαν ότι δεν ενδιαφέρονται ούτε για την χώρα ούτε για τον ίδιο τον τόπο τους και βλέπουν παντού φαντάσματα και αντιπολιτευτική διάθεση.

Ντροπή.

Σαν νησιώτες θα έπρεπε να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των συμπολιτών τους.

Τα ψέματα τελείωσαν.

Ιωάννης Παππάς

Οικονομολόγος

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ν. Σαντορινιός: Πλησιάζουν Χριστούγεννα και ακόμη 102 θέσεις δασκάλων στα νησιά είναι κενές»
Γιατί τώρα και όχι τότε;, του Δημήτρη Κατσούλα
Χαράλαμπος Κόκκινος: Οι υποψήφιοι με την παράταξη “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.