iporta.gr

Άρση βουλευτικής ασυλίας για την Χρυσή Αυγή – “Παλιάνθρωπος” ο κ. Υψηλάντης κατά Μιχάλη Αρβανίτη

Την απόφαση να άρει τις ασυλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη και Ν. Κούζηλου πήρε με συντριπτική πλειοψηφία, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

 

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην των ΑΝΕΛ, που δήλωσαν «παρών» και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε.

 

Έτσι η πρόταση πέρασε με 8 ψήφους υπέρ.

 

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να διακόψουν για σήμερα τη συνεδρίαση για να συνεχίσουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στις 10:30, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων επτά βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για του οποίους ζητείται η άρση ασυλίας τους.

 

Εν τω μεταξύ άγριο φραστικο επεισόδιο εξελίχθη μεταξύ του δωδεκανήσιου βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη και βουλευτή της Χ.Α. κ Αρβανίτη όπου ο δεύετερος αποκαλούσε τον κ Υψηλάντη ‘παλιάνθρωπο”, καθώς ο Αρβανίτης του ζήτησε να τοποθετηθεί για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο κ Υψηλάντςη του ανταπάντησε πως ο πρώην υπουργός βρίσκεται στην Δικαιοσύνη ζητώντας του να αποφανθεί ο ίδιος για τους έγκλειστους της ΧΑ. Επενέβη ο προεδρεύων της Βουλής που ζήτησε από τον κ Υψηλάντη να μην αποχωρήσει της αιθούσης, βγάζοντας εκτός τον χρυσαυγίτη βουλευτή ενώ κατά την είσοδό τους στο κοινοβούλιο οι λοιποί βουλευτές της Χ. Α. ήταν εμφανώς ηπιότεροι στην συμπεριφορά τους.