Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής: χρόνια που άξιζαν τον κόπο τους

st.alk.jpg

 

 

 

 

 

 

 Ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής

 

Από την τελετή παράδοσης – παραλαβής στη Θεσσαλονίκη

12814321_989189467841433_3794824729008564046_n.jpg

 

Σημ:  Το παρόν κείμενο γράφτηκε για το iPorta.gr στις 10 Μαρτίου 2016. Σήμερα είναι Αρχηγός ΓΕΣ

Σε αντιστράτηγος προήχθη ο τέως Υποστρατηγός και Διοικητής στην 95 ΑΔΤΕ κος Αλκιβιάδης Στεφανής μετατιθέμενος ως Διοικητής Γ΄ΣΣ/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 8 Μαρτίου 2016 έγινε και η επίσημη τελετή παράδοσης –παραλαβής και ανάληψης των νέων καθηκόντων του.

Ο κος Στεφανής ανήκει πια στο δεκαμελές Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Ελλάδας. Η παρουσία του στη Ρόδο ως Διοικητού της 95ΑΔΤΕ (Δωδεκάνησος) την περίοδο 2014-15, υπήρξε ιδιαιτέρως αγαπητή, δεδομένου ότι αγκάλιασε την τοπική κοινωνία συμμετέχοντας σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές δράσεις της, κάνοντας αισθητή την παρουσία και επικουρική συμβολή του Στρατού με θετικότατο τρόπο. Διακρίθηκε για το ήθος, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητά του. 

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1959 στην Αθήνα, έχει καταγωγή από την Λέσβο, εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1978, αφού αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στις θετικές επιστήμες για να αφοσιωθεί στον Στρατό.

Το διάστημα 2000 με 2002 διετέλεσε ως Υπασπιστής του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ενώ μεταξύ άλλων έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Άμυνας της Ουάσιγκτον με θέση κατάταξης πρώτη ανάμεσα σε 185 συναδέλφους του απ’όλο τον κόσμο. Είναι ειδήμων στον τομέα της Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας και της Στρατιωτικής Διπλωματίας. 

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το ζήτημα των προσφύγων, ενώ στην προσωπική του ζωή είναι λάτρης των δίτροχων μηχανών, των πολεμικών τεχνών και της κόρης του. 

Το iPorta.gr  του εύχεται υγεία, αδιάλειπτη επιτυχή επαγγελματική πορεία και αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Για να δικαιωθούν οι θυσίες και ο μόχθος τεσσάρων δεκαετιών.   

Φωτογραφικό αρχείο από την Ρόδο. Διακρίνονται: ο Μητροπολίτης Ρόδου κκ Κύριλλος, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κκ Κόνσολας και Κρεμαστινός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδ/σου Γιάννης Πάππου.

 

rodios.png

 

 

 

18891.jpg

 

 

 

 

 

 

stratos.jpg

 

 

 Για το iPorta.gr: Τζίνα Δαβιλά

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κάποτε «δίδασκε ποδόσφαιρο»!, του Γιώργου Αρκουλή
ee2192626ca474342db66064b8cf8955.jpg
Αρλέτα: έσβησε η φωνή των αθηναϊκών μπουάτ -Ακούστε και διαβάστε ή απλώς γνωρίστε την καλύτερα
Ήρωες, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.