Επικαιρότητα

Αντιδρά η Άγκυρα για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό- Τι λέει η Αθήνα

25590196_1731918726833039_1989584820_o_neoo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25590196_1731918726833039_1989584820_o_neoo.jpg

 

 

 

Majimou-1021x576.jpg

 

 

 

Με μία προκλητική ανακοίνωση, το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε την απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για την χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς που κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε το άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ επισημαίνεται ότι «η απόφαση ελήφθη με πολιτικά κριτήρια.

 

«H Ελλάδα που έδωσε άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με αυτήν της την απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και υποθάλπει πραξικοπηματίες», ισχυρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που προσθέτει:

 

«Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση και συνεργασία που περιμένουμε από σύμμαχο χώρα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.

 

Η απόφαση αυτή που πιστεύουμε ότι έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα«, καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Τι λέει η Αθήνα

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

 

Η αντίδραση της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:»Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών» και «πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη» οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν. Κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
FOT64F3.JPG
Καμμένος: “Οι περιπολίες θα περιλαμβάνουν και το Ν. Αιγαίο” διαβεβαιώνει Καρχιμάκη, Πετσάλνικο και Νιώτη ο ΥΕΘΑ
w07-64202UNsecuritycouncil.jpg
Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ
Στέγη για τα “αζήτητα” βρέφη από τα Παιδικά Χωριά SOS & την Περιφέρεια Αττικής με δωρεά του Ιδρ.Σ.Νιάρχος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.