iporta.gr

Αμφίπολη – Πολυτεχνείο (ΜΑΤ): η κατάντια μιας αμφιλεγόμενης εποχής!

Οι φωτογραφίες θα κάνουν τον γύρω του κόσμου. Ξανά η Ελλάδα ακροβατεί στο σκοινί του “Μεγάλου μας Τσίρκου”. Από τη μια η Αμφίπολη και από την άλλη εικόνες ντροπής στο χώρο της Παιδείας. Εδώ δεν εξετάζουμε ποιος έχει το δίκιο, ποιος αυθαιρετεί, ποιος παραβατεί. Καταδικάζουμε το αποτέλεσμα μιας κατάστασης που προσβάλλει άπαντες. 

 

Φοιτητές προσπάθησαν να καταλάβουν το κτίριο της Νομικής, στο κέντρο της Αθήνας για να γιορτάσουν το Πολυτεχνείο, ωστόσο βρήκαν μπροστά τους δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες τους εμπόδισαν να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Η Αστυνομία βρέθηκε εκεί μετά από εντολή του Πρύτανη, Θόδωρου Φορτσάκη, την ώρα που οι φοιτητές προσπαθούσαν να εφαρμόσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του. Κλειστή, λοιπόν, από την Πρυτανεία η Νομική μέχρι και την Τρίτη το πρωί, όταν και ολοκληρώνονται οι εορτασμοί του Πολυτεχνείου.

 

Ανάλογη απόφαση για κλείσιμο του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ από σήμερα έως την Τρίτη έχει ληφθεί και από τις πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ήδη, το κτίριο της ΑΣΟΕΕ βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό. Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για κατάληψη.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη αφού τα συγκεκριμένα δύο Ιδρύματα πράττουν με αυτόν τον τρόπο -τουλάχιστον- δέκα χρόνια τώρα.

 

Όπως προκύπτει, μόνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για το τριήμερο.