Επικαιρότητα

Αλ.Τσίπρας: Η ανάκαμψη της Ελλάδας στέλνει δυνατό μήνυμα – Αλλάζουμε σελίδα

w04-94431TsiprasOukrania1200-1021x576.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

w04-94431TsiprasOukrania1200-1021x576.jpg

26034478_1736792189679026_1511717917_n.jpg

 

«Η ανάκαμψη της Ελλάδας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. – Αλλάζουμε σελίδα, τονίζει, ο πρωθυπουργός, σε άρθρο του, στους New York Times και στο Euro2day.gr. Τον Αύγουστο του 2018 το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ολοκληρώνεται, αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει πως από εκεί και πέρα η χώρα μας θα μπορεί να εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις χωρίς περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους Εταίρους.

 

Στο ερώτημα εάν απειλείται η Δημοκρατία στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι Αλ. Τσίπρας, Κυρ. Μητσοτάκης, Ευ. Μυτιληναίος, Χρ. Πισσαρίδης, Μιχ. Μπλέτσας και 12 διεθνείς προσωπικότητες, όπως οι Jimmy Carter, Joe Biden και Mikhail Khodorkovsky, ο πρωθυπουργός επισημαίνει τον κίνδυνο της λειτουργίας της Δημοκρατίας «λόγω της απροθυμίας των εξουσιών να εμπιστευτούν τους πολίτες».

 

Οι προκλήσεις για τη Δημοκρατία

 


Όπως αναφέρει, η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι η αποξένωση των πολιτών, ακριβώς επειδή στα δύσκολα χρόνια της κρίσης οι αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην τους από μη εκλεγμένα «κέντρα».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι αυτή ακριβώς «η «ύβρις» που έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι, οδήγησε στη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των πολιτών και των κυβερνήσεών τους».

 

«Οι άνθρωποι άρχισαν να χάνουν την πίστη τους όχι μόνο στην πολιτική ηγεσία αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία» και «υπό αυτές τις συνθήκες οι εχθροί της Δημοκρατίας και των αξιών της, η άκρα Δεξιά, οι φασίστες και οι νεοναζί, τείνουν να κερδίζουν έδαφος στις κοινωνίες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως βασικό προαπαιτούμενο για την εξάλειψη της απειλής, είναι η «επανατοποθέτηση» της εμπιστοσύνης στα χέρια των πολιτών.

 

«Η Ελλάδα από το 2016 έχει μπει σε σταθερή τροχιά, με την ανάπτυξη το 2017 να αναμένεται να κλείσει περίπου στο 2%, η ανεργία μειώθηκε κατά 7% οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν κατά 15% το 2017, ενώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα αναμένονται άνω των 4 δισεκατομμυρίων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο πρωθυπουργός.

 

Παράλληλα, πλέον με βεβαιότητα οι επενδυτές βλέπουν τα οφέλη καθώς επενδύουν σε μια χώρα με πολιτική και οικονομική σταθερότητα, ενώ επενδύουν και σε ένα υψηλών προδιαγραφών ανθρώπινο δυναμικό, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας και καταλήγοντας τονίζει ότι:

 

«Η επιστροφή της Ελλάδας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, πως μπορείς να ανακάμψεις δείχνοντας πίστη στους πολίτες καθώς είναι εκείνοι που μπορούν να κάνουν τη χώρα τους καλύτερη για τους ίδιους και για τις γενιές που έρχονται».

 

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Παρέμβαση 55 ακαδημαϊκών για την αναδοχή και υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
 Τοποθέτηση Κώστα Αρβανίτη στη συνάντηση της GUE/NGL για την πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας
01-172457AEPI.jpg
Πρόσωπο της δημόσιας διοίκησης ο προσωρινός επίτροπος στην ΑΕΠΙ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.