Επικαιρότητα

Αγρότες: Ημέρα αποφάσεων η σημερινή

agrotes-n.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

agrotes-n.jpg

 

 

 

 

Στα μπλόκα τους επέστρεψαν από χθες το πρωί οι αγρότες που βρέθηκαν στην Αθήνα το Σαββατοκυρίακο.

Η σημερινή μέρα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς στα σημαντικότερα μπλόκα της χώρας θα διεξαχθούν συνελεύσεις στις οποίες οι αγρότες θα αποφασίσουν για τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες διαμηνύουν ότι θέλουν διάλογο όμως βρίσκονται εν αναμονή συγκεκριμένης πρότασης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το μπλόκο των Τεμπών περιμένει το «επίσημο τηλεφώνημα» για να προσέλθει σε διάλογο με τον Πρωθυπουργό όπως και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που αποστέλλει τη Δευτέρα τις προτάσεις της στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Εν αναμονή μιας «επίσημης πρόσκλησης» από το Μαξίμου η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, θα αποστείλει σήμερα τις προτάσεις της στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Εν τω μεταξύ τα Τέμπη παραμένουν από χθες κλειστά με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Παναγιώτη Καλογιάννη να δηλώνει στο ΑΜΠΕ: «Οποιοσδήποτε πάει σε διάλογο θα πρέπει να έχει την αποδοχή όλων όσων απαρτίζουν τον κλάδο, αλλά και να αναλάβει την ευθύνη για το σύνολο του πρωτογενούς τομέα»

«Θα αποκόψουμε την Αθήνα από την Πελοπόννησο»

Κλειστός παραμένει από το πρωί της Δευτέρας και ο Ισθμός της Κορίνθου αλλά και η παλαιά Εθνική Οδός με την πρόσβαση στην Πελοπόννησο να διεξάγεται μέσω των Αγιών Θεοδόρων και την Καλαμακίου.

Έτοιμοι ακόμη και να αποκόψουν την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη Ελλάδα, δηλώνει στο CNN Greece ο πρόεδρος του μπλόκου Κορίνθου, Παναγιώτης Φιακάς, πως είναι οι αγρότες του μπλόκου της Κορίνθου.

Αποκομμένη από την Πελοπόννησο ήταν από το μεσημέρι του Σαββάτου η στερεά Ελλάδα, από τις δύο μεσημέρι έως κι τις τρεις τα ξημερώματα, με τους αγρότες να μπλοκάρουν τη διέλευση όσων φορτηγών ήταν φορτωμένα με οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες της Κορίνθου κλιμακώνοντας μάλιστα τις δράσεις τους, επιστρατεύοντας «νέα, μεγαλύτερα τρακτέρ», σύμφωνα με τον πρόεδρο του μπλόκου Κορίνθου, Παναγιώτη Φιακά, με σκοπό να αποκόψουν την υπόλοιπη Ελλάδα, εάν δεν βρεθεί λύση και δεν καλέσουν τους αγρότες σε συζήτηση.

«Θα τα αποκόψουμε όλα» υπογράμμισε ο κ. Φιακάς καταλήγοντας πως έως το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουν κλείσει το μπλόκο της Κορίνθου επ’ αόριστον.

 

Επ’ αόριστον κλειστά τα μπλόκα της Νίκαιας

Με κλιμάκωση των αγώνων τους σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Νίκαιας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο CNN Greece o Γιαννάκος Βασίλης από το μπλόκο της Νίκαιας, το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τη σύσκεψη που θα έχουν οι αγρότες, θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους από την Τρίτη.

Ημέρα αποφάσεων είναι η σημερινή για τους αγρότες της Νίκαιας με τον κ. Γιαννάκο να χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο «μεγάλη επιτυχία». Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κάνοντας λόγω για «μεμονωμένα περιστατικά τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το μπλόκο της Νίκαιας ή συνεργαζόμενα μπλόκα».

Στα μπλόκα της Νίκαιας έχοουν ήδη επιστρέψει τα 17 τρακτέρ που συμμετείχαν στο παναγροτικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, για να ζεστάνουν και πάλι τις μηχανές για κλιμάκωση των μπλόκων.

Στενεύει ο κλοιός στο Κορωπί

Σε κλιμάκωση των αγώνων προχωρούν και οι αγρότες στον κόμβο Βάρης- Κορωπίου με τα πρώτα μπλόκα να «στήνονται» ήδη από το απόγευμα της Κυριακής 17:00 έως 20:00, σύμφωνα με τα όσα είπε στο CNN Greece, o πρόεδρος του αγροτικού μπλόκου Μαρκόπουλου, Αλέξανδρος Κολιαβασίλης.

 

Σε καθολικό αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στον κόμβο του Τυχηρού, προχωρούν οι αγρότες τη Ροδόπης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως από σήμερα έως και Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται αλλά ούτε και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα.Έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής το μπλόκο θα ανοίγει για δεκαπέντε λεπτά για δύο ώρες ώστε να αποσυμφορηθεί ο δρόμο και να διευκολυνθεί η κίνηση των οδηγών που είναι εγκλωβισμένοι στον κόμβο.

Επτάωροι αποκλεισμοί από τους αγρότες της Ξάνθης

Κλειστή παρέμεινε σήμερα από της 12 έως και τις 14:00 η γέφυρα του Νέστου στην Ξάνθη, επάνω στην Εγνατία Οδό.

Οι αγρότες της Ξάνθης επανέρχονται από τη Δευτέρα στους επτάωρους αποκλεισμούς σπό τις 12 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα.
Στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει κλείσιμο του τελωνείου από 10:00-15:00 και από 17.00-22.00.

Επ’ αόριστον αποκλεισμοί στη Δυτική Ελλάδα

Με αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας,. Ειδικότερα, στον επ΄ αόριστο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, προχώρησαν σήμερα αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κρατήσουν κλειστή μέχρι τις 10:00 το βράδυ την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.
Ακόμη, αγρότες της Αιγιάλειας αναμένεται να κλείσουν από τις 7:00 το βράδυ και για τρεις ώρες την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου.

 

Τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας

Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την πΓΔΜ (24ωρος αποκλεισμός από νωρίς το πρωί και στα δύο).

Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα (ελευθέρας για διευκόλυνση του κόσμου προς Αθήνα) και στα δύο ρεύματα.

Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00- 16:00 και 18:30- 20:00).

Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 24ωρος αποκλεισμός από νωρίς το πρωί, και ελευθέρας σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη.

Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα δεν θα γίνει αποκλεισμός.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ροδόπης από αύριο Δευτέρα μετά την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για καθολικό αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στον κόμβο του Τυχηρού.

 

cnn.gr

SHARE
RELATED POSTS
24571379_20160227_C_Baltas21.limghandler.jpg
Φώφη-Σταύρος: ό,τι ειπώθηκε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ
enarksi_poreia.jpg
Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο
25590196_1731918726833039_1989584820_o_neoo.jpg
Σε συναγερμό υπέρ της ειρήνης καλεί ο Γκουτέρες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.