Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής: θα καταφέρει να “μαζέψει” τον ανεξέλεγκτο Πάνο Καμμένο;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

PANE_DI_CAPO_Plaino.jpg

Pane di capo 

Ανάληψη, Στάδιο Διαγόρας, Ασγούρου 

delivery: 224100-3600

 

 

Από δεξιά προς αριστερά: Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής,

τέως Α/ΓΕΣ Βασίλειος Τελλίδης

στο κέντρο ο Υπουργός Ε. Άμυνας Πάνος Καμμένος

 

kammenos-molybdoskepasto-stefanis.jpg

Ο δικέφαλος αετός είναι σύμβολο της Ορθοδοξίας και έμβλημα που θεσπίστηκε επί Αυτοκράτορος Θεοδώρου Λασκάρεως του Β’ το 1250 μ.Χ. σύμφωνα με την Εκκλησιαστική Ιστορία του Βλασσίου Φειδά, καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άλλωστε όλες οι σημαίες της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας φέρουν το δικέφαλο αετό.

Πόση αξία έχει να ασχοληθεί ένας Υπουργός με το τι έκαναν και δεν έκαναν 7 ή 8 στρατιώτες, ανήκει στην σφαίρα της ψυχιατρικής έρευνας και της πένας των γελοιογράφων γιατί ένας φυσιολογικός και σοβαροπρεπής υπουργός δεν κάνει μέγα ζήτημα αυτό που ανήκει στην δικαιοδοσία και στην ευθύνη του Διοικητή της Μονάδας στην οποία υπηρετούν οι στρατιώτες. Πόσω μάλλον να υποδεικνύει στο ΓΕΣ τι πρέπει να κάνει παρεμβαίνοντας με αυθάδεια στο έργο του Αρχηγού. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού προς το παρόν βγάζει δελτία τύπου για το ζήτημα ενημερώνοντας το κοινό για ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να λάβει μεγαλύτερη διάσταση από αυτήν που της αρμόζει, δηλαδή ότι μια ομάδα στρατιωτών χρήζει παρακολούθησης από τον Διοικητή της μονάδας τους σε πρώτο επίπεδο γιατί αν ήταν πραγματικά επικίνδυνοι δεν θα τους έπαιρνε κανείς είδηση. Ωστόσο όταν είσαι ανιστόρητος, στερημένος αυτοεκτίμησης και δικομανής, όπως είναι ο κ. Καμμένος αδυνατώντας να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, τα αποτελέσματα είναι αυτοί οι αστεϊσμοί που βλέπουμε: πομπώδεις δηλώσεις από έναν άνθρωπο που έκανε τουμπεκί, μόκο, λαμούγκα, όταν ο συνάδελφός του κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν αποτελεί ύβρη το κάψιμο της σημαίας. Προφανώς η ευθιξία του κ. Καμμένου είναι επιλεκτική, όπως και η σχέση του με την Δικαιοσύνη που τραβολογάει όποιον του λέει κατάμουτρα τις αλήθειες και όταν ζορίσουν τα πράγματα απαντά με ευφυολογήματα του τύπου «θα καταρρεύσουν τα χαλκεία» λ.χ. για το 18μέτρο σκάφος αναψυχής «Iliatoras of London».

Στο θέμα μας: Στο παιχνίδι του κ. Πάνου Καμμένου φαίνεται να μπήκε το αρχηγείο του ΓΕΣ από την στιγμή που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητεί στρατοδικείο για τους αλβανούς στρατιώτες. Ωστόσο, ο μόλις τοποθετημένος Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο πλέον άριστος για την θέση του Αρχηγού Στρατού με εξαιρετικό βιογραφικό και επιπρόσθετη διπλωματική δεξιοτεχνία και ικανότητα λόγω χαρακτήρα, θέσης και προηγούμενης διάκρισής του σε παγκόσμιο επίπεδο- ολοκλήρωσε πρώτος το Πανεπιστήμιο Άμυνας της Ουάσιγκτον ανάμεσα στους 185 συναδέλφους του απ’όλο τον κόσμο– καλείται να διαχειριστεί το φαινόμενο «Πάνος Καμμένος». Κατά το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Εδώ ας μου επιτραπεί να πω ότι ο Αντιστράτηγος Στεφανής δεν δίστασε να φέρει αντιρρήσεις ακόμα και στον Κωστή Στεφανόπουλο, τον ΠτΔ, του οποίου υπήρξε Υπασπιστής για δύο χρόνια και κατά την εξόδιο ακολουθία του προπορεύτηκε κρατώντας ο ίδιος τα παράσημα του Προέδρου Κωστή Στεφανόπουλου. Και αξίζει επίσης να ενημερώσω ότι ο Κωστής Στεφανόπουλος ακόμα και όταν δεν ήταν υπασπιστής του ο Αλκιβιάδης Στεφανής, τού ζητούσε να τον συνοδεύσει σε υπερατλαντικά ταξίδια καθώς τον εκτιμούσε και αγαπούσε βαθύτατα.

Εκ των έσω λοιπόν το πρώτο … “χτύπημα” για τον Αρχηγό ΓΕΣ. Θα καταφέρει να βάλει στη θέση του τον ανεξέλεγκτο Υπουργό Εθνικής Άμυνας; Για να είμαι ειλικρινής δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από αυτόν. Είναι ο μοναδικός για να κάνει βαθιές τομές στο Στρατό και να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Και ένας επιπλέον βασικός λόγος: ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής διαθέτει άριστο βιογραφικό που δεν χρωστά σε κανέναν, γιατί 40 χρόνια εργάστηκε χωρίς πολιτικούς προστάτες με αυτοπειθαρχία και θυσίες για αυτό το αξίωμα. Δεν βρέθηκε – όπως άλλων περιπτώσεων – κανένας μπαμπάς με μια βαλίτσα λεφτά να ψάχνει εδώ κι εκεί «μαγαζάκι» ζητώντας να κάνουν πρώτη μούρη το γιο του.

Αυτά._

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Είμαι, δεν είμαι, του Αλέξανδρου Μπέμπη
“Ελλάδα έχεις….Πλάκα”! Off the Charts!, του Γιώργου Σαράφογλου
Η ταινία “Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι” και το Άστρο της Βηθλεέμ, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.