Πόρτα στην Πολιτική

Αγάπη μου, έχουμε δικτατορία!, της Δέσποινας Κοντάκη

Δέσποινα Κοντάκη - Τσιριγώτη

Δέσποινα Κοντάκη - Τσιριγώτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Δέσποινα Κοντάκη  

 

 

 

 

 

tsipras2.jpg

 

Πριν 2-3 βράδια, κάνοντας ζάπινγκ έπεσα σε ένα παρακμιακό κανάλι πάνω σε μια πολιτική κουβέντα. Εκείνη τη στιγμή μιλούσε ο Καράμπελας (Καραμπελιάς) Τι έλεγε; Ως συνήθως για τα γνωστά στρογγυλά πραματάκια τού Καράμπελα.

 

Έμεινα από περιέργεια να δω τι θα πει. Και είπε… ότι η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας για 100 χρόνια, μέσω του Υπερταμείου διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, είναι έργο του Τσίπρα. Δικό του προσωπικά. Μόνος του το αποφάσισε; ρωτάω εγώ με το μικρό μου μυαλό. Ούτε ο Γιωργάκης δεν το είχε κάνει αυτό, είπε…

 

Προφανώς αυτό ήταν κάτι αιχμηρό για την ευφυΐα του Γιωργάκη που σε σύγκριση με τον Τσίπρα παρότι χαζούλης δεν το έκανε αυτό. Ας μη το συζητήσω παραπέρα αυτό. Γιατί αν το πάω, θα πω για το δημοψήφισμα που ήθελε να κάνει ο ΓΑΠ και ο Τσίπρας γκρέμισε τον κόσμο τότε. Αλλά δεν θα το πω. Και μετά το έκανε εκείνος. Αλλά πάλι δεν θα πω λέξη για αυτό.

 

Μιλάμε για παράνοια εντελώς. Και κανείς τους δεν θυμάται τίποτα. Μόνος του λοιπόν αποφάσισε αγάπη μου και χρεώθηκε ο Τσίπρας αυτό το ξεπούλημα της χώρας. Αυτό καταλαβαίνω από την συνέχεια των όσων έλεγε ο Καράμπελας.

 

Και συνέχισε με εκείνο το ύφος του αριστερού αναρχικού ασυμβίβαστου διανοητή, πως ο Τσίπρας κατέστρεψε τους Ποδέμος! και τι δυστυχία για τους συντρόφους του Καραμπελιά με τους οποίους μιλά μαζί τους και είναι στην κυβέρνηση, που τους έλαχε αυτός ο πρωθυπουργός!

Αγάπη μου ανατρίχιασα από το ισχυρό σοκ!

Τι τραγωδία. Εξαπατήθηκαν όλα τα ανήλικα σου λέω. Πολύ λυπάμαι και σταμάτα να τρως αδιάφορος φιστίκια όταν σου εξιστορώ τα πάθη της αριστεράς!

 

Στο τραπέζι της κουβέντας, ήρθε και το ζήτημα της μη εκλογής ΠτΔ τον Δεκέμβρη του 2014. Η πρόταση Δήμα δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή γιατί δεν ήταν πρόσωπο γενικής αποδοχής…

 

Πιάστηκε μαλάκας ο Σαμαράς τότε τελικά. Έπρεπε να προτείνει τον Παυλόπουλο, σκέφτομαι πάλι με το μικρό μου μυαλό.

Βρε Τόνυ, βρε αγάπη μου! γιατί δεν με ρώτησες τότε; Θα τον είχαν ψηφίσει όλοι και τώρα δεν θα είχαμε τα μνημόνια του Τσίπρα. Στα διάλα! Λάθος κινήσεις έκανες κι εσύ βρε Τόνυ.

 

Μόνο ένα μπράβο θα σου πω. Για το μαύρο στην ΕΡΤ. Γιατί μετά, έγιναν τόσες ωραίες συναυλίες από τόσους σπουδαίους αριστερούς καλλιτέχνες, για τους απολυμένους και διασκέδασε τζάμπα ο κόσμος.

Ενώ τώρα που η κυβέρνηση του Τσίπρα-Καμμένου έριξε μαύρο στις ζωές μας, είδες κανέναν από αυτούς τους ωραίους καλλιτέχνες να κάνουν καμία συναυλία συμπαράστασης για να διασκεδάσουμε λίγο τώρα κι εμείς που μείναμε πανί με πανί;

 

Συγγνώμη, δεν ήξερα ότι οι συναυλίες συμπαράστασης γίνονται μόνο όταν ΔΕΝ κυβερνά η αριστερά. Χίλια συγγνώμη. Το μόνο που γίνεται δωρεάν είναι τα συσσίτια για τους φτωχούς; Ναι έτσι άκουσα κι εγώ. Έγιναν θεσμός μάλιστα και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι χρήσιμο.

 

Μη με κοιτάς περίεργα και τρομάζω… Να ταΐζουμε ο ένας τον άλλον αγάπη μου. Να βρισκόμαστε και να λέμε τι κάνουν τα παιδιά στο σπίτι, πόσο ωραία είναι όλα και πολλά άλλα βαρετά πράγματα της καθημερινότητας. Πόσα χρέη έχει ο καθένας μας και να γελάμε βρε.
Ανία αγάπη μου. Πρέπει να κάνουμε τέτοια για να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Ξέρουν αυτοί χαρά μου. Για να μη νοιώθουμε μοναξιά το κάνουν.

 

Άκουσες ότι ο Κούλογλου τα έβαψε μαύρα; Απογοητεύτηκε με την ήττα των ακροδεξιών στην Ολλανδία. Είναι ξέρεις από τους τύπους εκείνους που τους φταίει η Ευρώπη.

Όλοι οι κομπλεξικοί έχουν πρόβλημα με την Ευρώπη. Το άδειο κεφάλι μας δεν φταίει σε τίποτα. Ο Κούλογλου! Που τσεπώνει σχεδόν μια 20αρα χιλ Ευρώ κάθε μήνα από την Ευρώπη και το κοινοβούλιό τής Ε.Ε.

 

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει ότι μας θεωρούν μαλάκες κανονικά κι εκείνοι συνεχίζουν να πλουτίζουν. Αλλά δεν πειράζει. Προέχει η αξιοπρέπειά μας και για αυτό αργούν τόσο πολύ κάθε φορά για να κλείσουν μια αξιολόγηση. Είναι ωραία τα μνημόνια τα δικά τους όμως. Έχουν μια ποιότητα αριστερή. Είναι ωραία όλα τα ψέματά τους. Τα θέλει ο κόσμος, τα αγαπά. Όλα αυτά έχουν μια αξιοπρέπεια και μη με κοιτάς περίεργα.

 

Και όπως έμαθα (από μέσα) κατά έναν ανεξήγητο τρόπο που έκανε μέχρι κι τον Χίτσοκ να σχίσει τα πτυχία του, εκείνοι παραμένουν επαναστάτες. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ γιατί δεν έχουμε τα πνευματικά δικαιώματα. Είναι το χαρακτηριστικόν της αριστεράς η λέξη επανάσταση.

 

Νομίζω όμως ότι έχει σημειωθεί μια μικρή πρόοδος στο Κ.Κ.Ε. Ο Κουτσούμπας έπαψε να λέει την λέξη πλουτοκρατία, για τον λόγο ότι η κυβέρνηση Σύριζα κατάφερε μια χαρά τον στόχο της, που ήταν να μας φτωχύνει όλους. Τέρμα οι πλούσιοι. Οι πλούσιοι είναι μόνο οι αριστεροί πλέον. Βλέπε: Σταθάκης, Φλαμπουράρης, Τσακαλώτος, Βαλαβάνη, Βαρεμένος, Τσουκαλάς, Παπαδημούλης και πολλοί ακόμα.

 

Κι όμως αγάπη μου, ζω με ένα όνειρο. Θέλω να στο πω. Να δω τους αριστερούς να μοιράζουν τις περιουσίες τους στο λαό. Γιατί τελικά βρε, μπορεί να είναι καλά παιδιά αυτοί οι επαναστάτες. Γι αυτό δεν τους ψήφισαν οι πολίτες; Δεν έχει καμιά σημασία που όλο το παλιό πασόκ είναι εκεί βρε. Τους ψήφισαν γιατί η αριστερά αγαπάει το λαό βρε χαζό.

 

Το πασόκ ήταν κρυμμένο τόσο καλά μέσα στον Σύριζα που δεν φαινόταν κανένας τους. Από πού τα ξέρω; Από μέσα! Σιγά τώρα. Πήγανε και καμιά 30 πρώην μεγαλοστελέχη-πασόκοι και συνδικαλιστές στον Τσίπρα και τι έγινε; Ούτε τους πήρε χαμπάρι κανείς βρε χαζό. Ο λαός είναι ενθουσιασμένος βρε με την πρώτη φορά αριστερά.

 

Βλέπεις κανέναν να διαμαρτύρεται; Να βγει στον δρόμο; Να χτυπάει άδειες κατσαρόλες στο σύνταγμα; Όχι. Υπάρχουν τα συσσίτια βρε χαζό τώρα γι αυτό δεν πεινάει κανείς και δεν βγαίνει να τα σπάσει όλα όπως παλιά. Δεν σ΄ αρέσει να έχουμε ησυχία; Θες να μας πουν δεξιούς στα καλά καθούμενα; Και να μας στείλουν σε κανένα ξερονήσι; Όχι αγάπη μου. Μακριά από μας αυτά τα επαναστατικά.

 

Ο πλούτος στο λαό τώρα αμέσως! (Και όσο λέω να μην ξαναγράψω ποτέ την λέξη ‘’λαός’’ υπάρχουν φορές που δεν μπορώ να το αποφύγω) Ο πλούτος στο λαό λοιπόν. Δεν είναι σλόγκαν της δικής μου ιδεολογίας αυτό. Δικό τους είναι. Αυτό δεν λένε συνέχεια; Μοιράστε τις περιουσίες σας στους φτωχούς ψευτοεπαναστάτες.

 

Σου έκοψαν την σύνταξη ξανά εσένα καλέ μου; Μα όλο αυτό ακούω από σένα αγάπη μου. Κουράστηκα πια. Μπας κι έχει κάνει λάθος; Δεν κάνουν αυτοί τέτοια αντιλαϊκά πράγματα. Εσύ δεν τους ψήφισες για καλύτερα;

 

Μη στεναχωριέσαι καθόλου όμως. Δεν θα έχεις σύνταξη αλλά φροντίζουν για τα φάρμακα που θα παίρνεις. Θα στα δίνουν δωρεάν. Γι αυτό να λες κι ευχαριστώ. Τι φάρμακα θα σου δίνουν; Μπορεί και ληγμένα αλλά εσύ μόκο. Δεν είναι για μας οι επαναστάσεις.

 

Τα νέα παιδιά να σκέφτεσαι. Τα παιδιά που θέλουν να φύγουν από δω και δεν ντρέπεται κανείς. Τα παιδιά που δεν μιλάνε όταν βρίσκουν καμιά δουλειά με 250 ευρώ μηνιαίο μισθό. Κατεβάζουν το κεφάλι από ανάγκη και δέχονται όλη αυτή την ταπείνωση και τον εξευτελισμό. Τα παιδιά, που ρημάξαμε το μέλλον τους.

 

Έχουμε συνηθίσει σε εξωφρενικές δηλώσεις από πολλούς, μα κάθε φορά μένεις κατάπληκτος από το θράσος τους. Υπάρχουν ημέρες που σκέφτομαι ότι τα έχουμε δει όλα, τα έχουμε ακούσει όλα και τα έχουμε πει όλα.

Κι όμως εκεί που λες ότι το τερμάτισαν, διαπιστώνεις την άλλη ημέρα ότι έχει κι άλλο. Και θα έχει κι άλλο. Κι από αυτούς που δεν είναι στην κυβέρνηση. Από αριστερούς και αναρχικούς που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς. Κι από απατεώνες σαν τον Σώρρα και από ακροδεξιούς χρυσαυγίτες και έχει απ’ όλα ο μπαξές.

Δεν φταίνε αυτοί όμως. Πάντα θα υπάρχουν κάτι παράξενα όντα που θα τους πιστεύουν.

 

Ο κ. Καραμπελιάς ξέπλενε κανονικά όλους τους ‘’συντρόφους’’ στην κυβέρνηση Σύριζα και στο κόμμα τού Σύριζα. Παρουσιάζοντάς τους, απλά εξαπατημένους που τους έλαχε αυτός ο πρωθυπουργός. Τους στρώνει το έδαφος για να τους πάρει στο Άρδην; Τους κάνει γλυκά ματάκια; Ξεχνάει ότι όλοι αυτοί που είναι μαζί με τον Τσίπρα είναι με δική τους επιλογή. Δεν τους πίεσε κανείς. Ας του σφυρίξει κάποιος ότι ξέρουμε καλά κι αυτόν και όλους αυτούς.

 

Αγάπη μου, σου λέω ότι έχουμε δικτατορία κι εσύ τρως ακόμα φιστίκια; Δεν έχω σε καμιά εκτίμηση ούτε τον Καραμπελιά, ούτε και κανέναν από αυτούς. Έπεσα πάνω του τυχαία κάνοντας ζάπινγκ και άκουσα αυτά που είπε και το μυαλό μου άρχισε από μόνο του να αποκωδικοποιεί, το γιατί τα είπε. Δείξε μου τους φίλους σου, λέει μια παροιμία, να σου πω ποιος είσαι.

 

Έχω πεισθεί εδώ και πολύ καιρό ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλά επικίνδυνοι ιδεολόγοι, όσο άρρωστοι. Άρρωστοι. Θα έπρεπε όλοι τους να περάσουν από ειδικούς ψυχιάτρους, να τους χορηγηθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και να πάνε σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό θα έπρεπε να γίνει.

 

Περιμένω τους ανήλικους συντρόφους της κυβέρνησης, μετά τις επόμενες εκλογές όταν γίνουν και χάσει ο Τσίπρας, να τον ξηλώσουν, ρίχνοντας πάνω του όλη την ευθύνη για ό,τι όλοι αυτοί μαζί αποφασίζουν και πραγματοποιούν χωρίς ίχνος ντροπής.

 

Μπορεί και να σκορπιστούν σε διάφορα άλλα μορφώματα κινήματα κόμματα, όπως θες πες τα και να τους τρώμε στη μούρη στα κανάλια να κάνουν ιδεολογικό προσανατολισμό, έγερση συνειδήσεων και λοιπές ημερίδες και σεμινάρια. Δεν ξέρω τι άλλες παπαριές θα ακούσουμε από όλους αυτούς τους Καράμπελους.

 

Αγάπη μου δεν με προσέχεις! Σου λέω ότι έχουμε δικτατορία κι εσύ κοιτάς πότε είναι ο επόμενος αγώνας ποδοσφαίρου; Μεθοδεύουν από τώρα το τι θα κάνουν σου λέω. Ρίχνοντας το δόλωμα με στρατηγική.

 

Αν χάσει ο Τσίπρας θα μας παρουσιάσουν κάποιον άλλον για ηγέτη τους. Ο Τσίπρας θα πάει στα αζήτητα. Θα τον κάψουν ζωντανό για να μας πείσουν ότι δεν είναι αυτή η αριστερά τους. Η δική τους η αριστερά τους δ ε ν ε ί ν α ι αυτή. Θυμήσου το. Και του αξίζει με το παραπάνω να πάει σπίτι του και μαζί του πρέπει να πάνε και όλοι αυτοί.

 

Πόσα χρόνια είμαστε σε κρίση; 7; Όσα και η χούντα; Και τώρα τι νομίζεις ότι έχουμε; Μιλάμε για μεγάλους αλήτες. Για πολύ μεγάλους όμως.

 

Αγάπη μου, έχουμε μεθοδευμένη δικτατορία και πείνα! Όπως Βενεζουέλα και Κούβα. Ούτε σανό δεν θα έχουμε σε λίγο και άντε να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν να ταΐζουν τους αμνούς για να εξαγοράζουν όλη αυτή τη σιωπή τους!

Ξύπνα αγάπη μου επιτέλους!

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η αναγκαία παρουσία ενός υπεύθυνου τρίτου πόλου, του Νίκου Ζέρβα
Κύρτσος, φιλότεχνος!, του Μάνου Στεφανίδη
Θυμηθείτε τον Όργουελ!, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.