
Σπαγκέτι με Ντομάτα, Κάππαρη και Ανθότυρο
Υλικά
• 1 πακέτο μακαρόνια βιολογικά ολικής αλέσεως
Για τη σάλτσα:
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
7-8 ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη
2 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή ½ κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο με το πιρούνι
Εκτέλεση
• Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
• Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
• Σάλτσα:
• Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο.
• Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
• Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά.
• Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.
• Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
• Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας) και το μαϊντανό.
• Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.
• Τι πίνουμε:
• Ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί, δροσερό στους 16ο C, από Αγιωργίτικο ή Merlot.
Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr
Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ