ΕΥ ΖΗΝ

Aegean Cuizine: Σπαγκέτι με Ντομάτα, Κάππαρη και Ανθότυρο

Η Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα στην Πόρτα
Spread the love

 

Η Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα στην Πόρτα

 

 

Aegean Cuizine

 

 

 

 

keafriendlyfarm_spaghetti_caper.jpg

 

 

Σπαγκέτι με Ντομάτα, Κάππαρη και Ανθότυρο

 


Υλικά

 

• 1 πακέτο μακαρόνια βιολογικά ολικής αλέσεως

Για τη σάλτσα:

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

7-8 ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

2 κουτ. σούπας κάππαρη

2 κουτ. σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή ½ κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί

 

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο με το πιρούνι

 

Εκτέλεση

 

• Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
• Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

 

• Σάλτσα:

• Εν τω μεταξύ, σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο.

• Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.

• Ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά.

• Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.

• Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.

• Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας) και το μαϊντανό.

• Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.

 

• Τι πίνουμε:

• Ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί, δροσερό στους 16ο C, από Αγιωργίτικο ή Merlot.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Γέμισε νέα γενιά το ΓΕΣ- Βράβευση παιδιών Στελεχών για τις επιτυχίες τους σε ΑΕΙ & ΤΕΙ από τον Αρχηγό Στρατού
Τα πρώτα Χριστούγεννα του Στέφανου, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 71ο, της Μαρίας Γεωργαλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.