Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Aegean Cuisine: μια θαυμάσια γιορτή για τα τοπικά προϊόντα της Δωδεκανήσου και των εστιατόρων

P1010414.JPG
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρένα Παυλάκη (Δημοσιογράφος) – Γιάννης Πάππου (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου-Επιχειρηματίας) – Τζίνα Δαβιλά (Δημοσιογράφος)

 

P1010414.JPG

 

 

Είναι δικαίωση να παίρνεις την πιστοποίηση ότι οι υπηρεσίες του εστιατορίου σου, τα υλικά που χρησιμοποιείς, ο τρόπος που διοχετεύεις τα τοπικά προϊόντα στους επισκέπτες του χώρου σου γίνονται με άριστο τρόπο.

 


Η παραδοσιακή Κουζίνα κάθε τόπου προάγει τον Πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά του, δίνει δυνατότητες οικονομικής επέκτασης και ανάπτυξης στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση είναι κέρδος για τον τόπο, τους επαγγελματίες, τους πολίτες, τους επισκέπτες.

 

Στην πρόσφατη εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών στις επιχειρήσεις εστίασης που πληρούν τις προδιαγραφές πιστοποίησης της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας και εντάχθηκαν στο Δίκτυο Aegean Cuisine, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η αναπτυξιακή του εταιρεία Δ.ΕΤ.Α.Π., στις 6 Απριλίου 2016, στη Ρόδο τιμήθηκαν συνολικά 74 επιχειρήσεις εστίασης στο Νομό Δωδεκανήσου διαθέτουν πλέον πιστοποιητικό ένταξης στο Δίκτυο Aegean Cuisine, κατόπιν επιθεωρήσεων που διεξήχθησαν από την TUV HELLAS και σύμφωνα με το νέο, επικαιροποιημένο πρότυπο. Οι δημιουργοί των τοπικών προϊόντων ήταν παρόντες: από τους δημιουργούς χειροποίητου σαπουνιού μέχρι τους οινοπαραγωγούς και τους τυροπαρασκευαστές.

 

‘Ήταν μια σπουδαία διοργάνωση και μια θαυμάσια γιορτή όπου τιμήθηκε αυτό που μας ζει: η διατροφή με αγνά, παραδοσιακά υλικά, υψηλής ποιότητας.

 

 

Επίσημοι καλεσμένοι ήταν ο κ. Γιάννης Οικονομίδης – Διευθυντής Πιστοποίησης της TUV HELLAS, η κα Νίκη Μηταρέα– Δημοσιογράφος γεύσης & οίνου-συγγραφέας, η κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου – Πρόεδρος Ένωσης Οινοποιών Αιγαίου και ο κ. Νίκος Χριστοφόρου – Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.

 


Την απονομή των πιστοποιητικών έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Γιάννης Πάππου ενώ την εκδήλωση συντόνισαν η κα Φαίδρα Σπανού και η κα Μαριτάνα Αλακιώτου-Ανθοπούλου, Σύμβουλοι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και μέλη της επιτροπής για το Aegean Cuisine.

 

Ρεπορτάζ για το iPorta.gr: Τζίνα Δαβιλά

 

 

Στράτος Ντινόρης (Εστιάτορας)- Ρένα Παυλάκη (Δημοσιογράφος) – Γιάννης Πάππου (Πρόεδρος ΕΒΕΔ- Επιχειρηματίας)

 

P1010413.JPG

 

 

Μαριτάνα Αλακιώτου-Ανθοπούλου, Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και μέλος της επιτροπής για το Aegean Cuisine.

 

P1010411.JPG

 

d5a8ba3c-f261-429e-81d3-6baa22d09d79.jpg

 

b5279c90-980f-4721-95b7-35976f020f87.jpg

 

 

Κώστας και Γιάννης Κατσιμπράκης, Εστιάτορες των “Ταβέρνα Αλέξης” και

“Alexis 4 Seasons”

 

P1010418.JPG

 

 

Ευαγγελία Παναή, Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου

P1010417.JPG

 

 

P1010416.JPG

 

 

7347fcca-b8f0-4037-bdc6-a3d1b245617a.jpg

 

 

 

Διακρίνονται: Γιάννης Οικονομίδης, Ιάκωβος Γρύλλης, Μαριτάνα Αλακιώτου-Ανθοπούλου, Γιάννης Πάππου, Ευαγγελία Ματσαμά, Φαίδρα Σπανού

 

P1010419.JPG

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Οι νησιωτικές πολιτικές αντικείμενο συζήτησης στην συνάντηση του Δημάρχου με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου.  
«Ριχάρδος Β΄- το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» με τον Τάσο Νούσια στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μ.Π. Ρόδου
Περαστικά σας κε Χατζημάρκο, του Χαράλαμπου Κόκκινου [Χωρ. Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.