Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

96 ιδέες στην 1η Διημερίδα Καινοτομίας του ΓΕΣ: Δικτύωση αρίστων, Δημιουργική φιλοδοξία, “πλάγια σκέψη”, καινοτομία, καθολική συμμετοχή οι επισημάνσεις του Α/ΓΕΣ κατά το πέρας των εργασιών [εικόνες]

Spread the love
  • 11
    Shares

Ολοκλήρωση Εργασιών Διημερίδας Καινοτομίας με Θέμα

«Έχεις την Ιδέα που θα Κάνει τον Στρατό μας Καλύτερο;»

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διημερίδας Καινοτομίας με θέμα «Έχεις την Ιδέα που θα κάνει τον Στρατό μας καλύτερο;», η οποία διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ).

H Διημερίδα, αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια μίας σειράς δράσεων που αφορούν στην καινοτομία και έχουν αναληφθεί από πέρσι έως και σήμερα στο Στρατό Ξηράς, αποδεικνύοντας την εξαιρετική σημασία που αποδίδει η ηγεσία στον τομέα αυτό. (Ημερίδες εντός του ΓΕΣ για ανάδειξη νέων ιδεών, παρουσιάσεις καινοτόμων ιδεών-τεχνολογιών των Στρατιωτικών Εργοστασίων στη ΣΣΕ και στη ΣΜΥ, ίδρυση νέας Διεύθυνσης στο ΓΕΣ που θα ασχολείται με θέματα καινοτομίας κ.λπ.).

Στην κριτική επιτροπή της Διημερίδας, κατατέθηκαν συνολικά 96 ιδέες και από αυτές προκρίθηκαν και παρουσιάστηκαν ως οι καλύτερες οι  39. Οι ιδέες οι οποίες κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις, βραβεύτηκαν  με συμβολικά χρηματικά έπαθλα.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά το κλείσιμο της Διημερίδας, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

– Την ουσιαστική επιδίωξη, μέσω της συμμετοχής όλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού αλλά ταυτόχρονα και της δικτύωσης των αρίστων σε κάθε τομέα, να αλλάξουμε τις δομές και τις διαδικασίες, με τελικό στόχο έναν περισσότερο ευέλικτο και πλέον σύγχρονο Στρατό Ξηράς, που θα υπηρετεί την Πατρίδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

– Τη φιλοδοξία να «ξεκλειδώσουμε» τους ορίζοντες της δημιουργικότητας και της καινοτομίας του προσωπικού.

– Την ανάγκη εξεύρεσης αποτελεσματικών και συχνά ανατρεπτικών λύσεων, μέσω της «πλάγιας σκέψης» («Thinking Out of the Box»).

– Τη σημασία συμμετοχής των εθνοφυλάκων και των εφέδρων στην όλη διαδικασία.

– Την άμεση σύνδεση της αποτρεπτικής ικανότητας του ΣΞ, με την υιοθέτηση καινοτόμων ιδεών και λύσεων σε κάθε τομέα.

Τέλος, ο Αρχηγός απένειμε συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Διαβιβάσεων του ΓΕΣ για την οργάνωση και στη ΣΣΕ για τη φιλοξενία της διημερίδας, τονίζοντας ότι αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για ανάλογες δράσεις στο άμεσο μέλλον.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 11
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
11755191_1087186761309121_2432581867713432624_n_1.jpg
Ο οκτάλογος των δημιουργικών ανθρώπων!
Η εξομολόγηση του Αλέξη, του Γιώργου Σαράφογλου
Gerotasos
Ὁ ἀστερισμός τοῦ Πήγασου, τοῦ Τάσου Γέροντα
3 Σχόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.