Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ξανά ζωή στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης μετά από 17 αιώνες!

Το Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης μετά την αποκατάσταση
Η φιλοσοφία του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ είναι «Υιοθετήστε ένα αρχαίο Θέατρο». Το ίδρυμα Νιάρχος χρηματοδότησε γενναιόδωρα το Θέατρο Μεσσήνης δίνοντας τεράστια ώθηση στις εργασίες αποκάλυψης, της στερέωσης και της συντήρησης και Θεάτρου και των μνημείων της αρχαίας Μεσσήνης. Την διαχειριστική μέριμνά του έχει το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, που έχει ορίσει ως διευθυντή του έργου τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη που είναι και αντιπρόεδρος στο Διάζωμα.

 

Το Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης γιόρτασε τα θυρανοίξια του και εγκαινιάστηκε χθες 3/8/13 με τη συμμετοχή του διακεκριμένου Μεσσήνιου βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και της υψίφωνου Τσέλιας Κοστέα με γκαλά από ιταλικές όπερες ύστερα από πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Γιώργου Κουρουπού προς το Δ.Σ. του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διηύθυνε ο Βασίλης Χριστόπουλος. Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου Γιώργος Λούκος υιοθέτησε με ενθουσιασμό την πρόταση και ανέλαβε με τους συνεργάτες του το δυσχερές έργο οργάνωσης της εκδήλωσης.

 

 

 

Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης μετά από 17 αιώνες απέκτησε ξανά φωνή και φιλοδοξεί να έχει από τούδε και στο εξής παρουσία φιλοξενώντας ανθρώπους, ιδέες, τέχνη και πολιτική.
 
«Η Πόρτα» είναι χορηγός επικοινωνίας της ομάδας Πολίτες για τα Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας και καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. Στην ιστοσελίδα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ υπάρχουν σαφή και διαφανή στοιχεία για την οικονομική πορεία του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.
 
Πριν την αποκατάσταση
Διαβάστε εδώ τι έγραψε στην «Πόρτα» ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δεξιό και Αριστερό κιτς, του Μάνου Στεφανίδη
Κάτω τα χέρια από την οικογένεια, του Ηλία Καραβόλια
Αλήθειες που πονάνε! (Truths that hurt!), του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.