Πόρτα στις Ιστορίες Μητρότητας

Ιστορίες Μητρότητας: διαμαρτυρία – παράνομη διακίνηση γενετικού υλικού

Spread the love
 
Λίγες μέρες πριν όλοι εμείς οι υπογόνιμοι και όχι μόνο, γίναμε μάρτυρες μιας υπόθεσης παράνομης διακίνησης φαρμάκων, αλλά και γενετικού υλικού μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Προς μεγάλη έκπληξη, αλλά και λύπη, διαπιστώνουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας αρκείται στο να πληροφορηθεί για τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της υπόθεσης, στην τοπική οικονομία, ενώ ένα μικρότερο ανησυχεί για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν τα εν λόγω, μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ φάρμακα, στον ανθρώπινο οργανισμό. Σχεδόν ανύπαρκτοι είναι αυτοί που ασχολήθηκαν με τον ψυχολογικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια τέτοια είδηση στα ζευγάρια που αυτή τη περίοδο βρίσκονται στην προσπάθεια για απόκτηση ενός παιδιού, με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Αγωνία, πόνος, φόβος είναι κάποια ίσως από τα κύρια συναισθήματα που μας κατακλύζουν στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοια απάτης. Ξεκινάμε ένα πραγματικά άνισο αγώνα για να βιώσουμε τη μεγαλύτερη ευλογία, του να γίνουμε γονείς. Μοναδικό στήριγμα μας ο γιατρός. Τον θεωρούμε και τον θέλουμε αρωγό στην προσπάθεια μας. Αισιοδοξούμε και του εμπιστευόμαστε το ίδιο μας το κορμί, προκειμένου να μας οδηγήσει με τον ευκολότερο και υγιέστερο τρόπο στο όνειρο. Στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιας είδησης μέρος του ονείρου καταρρέει….εύλογες οι ανησυχίες, κυρίαρχη η ανασφάλεια. Και τώρα τι κάνουμε;

Θέλουμε να κρατήσουμε στα χέρια μας ένα παιδί, ναι θέλουμε με όλη μας της ψυχή! Όμως, αυτό το παιδί χρειάζεται και τους δυο γονείς για να το αναθρέψουν. Ποιός μπορεί πλέον να μας το εγγυηθεί αυτό; Ποιος μπορεί να καθησυχάσει τους φόβους για την ασφάλεια της υγείας μας, αλλά και των παιδιών που πρόκειται να φέρουμε στον κόσμο!

Ποιός μπορεί να φιμώσει την οργή που νιώθουμε μέσα μας, όταν αντιλαμβανόμαστε ότι για κάποιους ειδικούς του χώρου δεν είμαστε παρά μόνο ένας ή μια από αυτούς που θα τους αυξήσει τα κέρδη με το μικρότερο δυνατό κόστος; Ποιος μπορεί να μας πείσει ότι οι κατηγορούμενοι αυτού του εγκλήματος είναι μόνο αυτοί που οδηγήθηκαν στις αρχές για να απολογηθούν, και όχι κι άλλοι που διαφεύγουν ακόμα; Ποιός θα μας πείσει ότι θα τιμωρηθούν; Ποιός μπορεί να πιστοποιήσει την μη ύπαρξη τέτοιων φαρμάκων και σε άλλους χώρους όπως τα φαρμακεία; Πού και ποιοί είναι αυτοί ο ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα καταφέρουν να προστατεύσουν πάνω από 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια που ζουν σε αυτή τη χώρα;

Και το πιο σοκαριστικό: η παράνομη διακίνηση ωαρίων. Ακούσαμε την συνομιλία μιας δημοσιογράφου με έναν άνθρωπο που επιθυμούσε να κάνει ως κύριο επάγγελμα του τη πώλησή τους. Η αναφορά του στο παράνομο εμπόριο γενετικού υλικού θύμιζε περισσότερο εμπόριο εποχιακών φρούτων. Είχε βρει τους άπειρους προμηθευτές του και διαπραγματευόταν με έναν απίστευτα κυνικό τρόπο την τιμή. «Θα κάνουμε έναν υπέρηχο για να δούμε, αν οι ωοθήκες είναι στη θέση τους» λες και αυτές έχουν πόδια για να μετακινηθούν. «…Θα πάρουν τα χάπια», είπε και κανείς προφανώς δεν τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για ενέσεις διέγερσης και όχι χάπια τύπου ασπιρίνης. «Αν είναι δυνατόν να τις δει ο γιατρός μια φορά για να μην κάνουν πολλά δρομολόγια», να αποφύγουμε και τα περιττά έξοδα, δηλαδή!

Η απαξίωση και η γελοιοποίηση της γυναικείας φύσης στο μεγαλείο της, χωρίς ίχνος φραγμού, ήθους, αξιοπρέπειας. Είναι αδύνατον για κάθε νοήμωνα άνθρωπο να δεχθεί ότι κάτι τόσο ιερό, όπως η χρήση δανεικού γενετικού υλικού, για χιλιάδες ζευγάρια ανά τον κόσμο, κάποιοι το εμπορεύονται απαξιώνοντάς το με τον χειρότερο τρόπο.

Η δωρεά ωαρίων είναι μια πράξη αγάπης και συμπαράστασης στον συνάνθρωπο. Προσφέρεις κομμάτι του εαυτού σου. Δεν είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αγοροπωλησίας ή τρόπος απόκτησης χρημάτων. Δίνεις το «παιδί» σου σε κάποια για να το μεγαλώσει. Πώς γίνεται κάποιοι να συναινούν στο να πουλήσουν τα ίδια τους τα παιδιά;

Ευχή όλων μας είναι μια μέρα η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή να αποκτήσει ήθος.  Να πραγματοποιείται με γνώμονα όχι το εύκολο και γρήγορο κέρδος, αλλά την αλληλεγγύη και το μέγιστο σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο.

 
 Επιμέλεια Διαχειριστική ομάδα
 
 
 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ιστορίες Μητρότητας: η ώρα 10 το πρωί
Ιστορίες Μητρότητας: το δικό μου θαύμα!
Ιστορίες Μητρότητας: «Μωρέ Ύψιστος…»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.