Πρόσωπα - Αφιερώματα

Προδημοσίευση: Τάνγκο της Σκιάς, της Άννας Τσεκούρα

Spread the love
 
 

Η ζωή, έχει ειδικότητα στις ανατροπές και στις τραγωδίες. Είναι σαν να προσπαθείς να παραβγείς μαζί της σε έναν αγώνα άνισο. Δεν ιδρώνει καθόλου εκείνη και εσύ παθαίνεις ασφυξία. Δεν αναστατώνεται από τίποτε ενώ εσύ αρχίζεις τα χάπια της χαράς για να αντέξεις τα απρόοπτα της. Το χειρότερο όμως για την Ζωή είναι να μην την σέβεσαι. Να μην σέβεσαι ότι σου προσφέρει απλόχερα ενώ τα στερεί από τους άλλους. Να μην ακούς το τραγούδι της. Να μην ακούς το δικό της «πονάω…» Τότε γίνεται μια γυναίκα που μοιάζει να γράφει το δικό της προσωπικό και μυστικό ημερολόγιο και ως λόγος ύπαρξής Σου, σου το λέει καθαρά:

 

 

 

«Δεν το αντέχω το κενό. Το υπομένω. Το υπηρετώ. Το γεμίζω. Προσπαθώ, μα δεν το αντέχω. Με τα άνθη μου στον άνεμο περιπλανιέμαι. Με φυσάς στη χούφτα σου σαν σκόνη. Αιωρούμαι ξαφνικά και γκρεμίζομαι. Σε συμπάθησα. Σε ένιωσα. Σε έβαλα μέσα στην κρύπτη της Αλήθειας μου. Στη Ψυχή μου σε κράτησα αγκαλιά. Με την αγκαλιά εκείνη που δεν ξεσφίγγει ποτέ. Στο έδειξα. Αφέθηκα σκόνη. Να με εισπνέεις. Να με εκπνέεις. Να με διώχνεις. Να με συσσωρεύεις ή να με αποτινάζεις. Αφέθηκα χροιά. Να με αφουγκράζεσαι. Να με σιγομουρμουρίζεις. Να με μιμείσαι. Αφέθηκα χαμόγελο. Να με φοράς. Να με περιφέρεις σε όλους. Να με χαρίζεις ανεξέλεγκτα. Δεν αρνήθηκα μου άρεσε. Τώρα πονάω. Με πόνεσες όταν δεν άφησες το χαμόγελό σου και για μένα. Με πόνεσες όταν δεν άκουσες τη μελωδία που ηχούσε κάθε φορά που έλεγα το όνομά σου. Με πόνεσες, όταν δεν ανέπνευσες ούτε μια φορά την λαχτάρα μου. Επιδερμικά τα ζεις όλα. Δεν επιτρέπεις να περάσουν μέσα σου. Δεν σου λείπουν πράγματα. Δεν σου λείπω εγώ. Ίσως δεν σου αξίζω εγώ… Ίσως δεν αξίζεις την Ζωή… ».

 

 Η Άννα Τσεκούρα είναι καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και ασχολείται από τα 14 της με την ζωγραφική και τη συγγραφή. Δείτε εδώ περισσότερα.Το “Τάνγκο της Σκιάς” είναι υπό έκδοση από τις εκδόσεις “Αργοναύτης”.

 

SHARE
RELATED POSTS
laskari.jpg
Στις 22 Αυγούστου η εξόδιος ακολουθία για τη Ζωΐτσα Λάσκαρη-Λυκουρέζου/Στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου ενίσχυση αντί στεφάνων
Για τον Γιώργο Ζαμπέτα, για τη Βίκυ, του Νίκου Βασιλειάδη
Τελευταίος αποχαιρετισμός στη Στάλη, του Ηλία Προβόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.