Editorial

Και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στην “Πόρτα”

Spread the love

Πάντα ό,τι ήθελα πάρα πολύ γινόταν. Ήθελα να δημιουργηθεί ένα περιοδικό που θα λεγόταν “Πόρτα”, τα’ χουμε πει αυτά, είναι ήδη γνωστά. Ξεκίνησε όταν μια τρικλοποδιά πήγε να με ρίξει κάτω. Ξέρετε… από αυτές που βάζουν όσοι προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους πως είναι κάτι σημαντικό. Θέλετε να τους πούμε κωλόπαιδα; Θέλετε να τους πούμε επηρμένους; Θέλετε να τους πούμε κουτοπόνηρους; Ή μικρόνοες; Ας μην τους χαρακτηρίσουμε και ας πάμε παρακάτω. Έτσι, ένας-ένας συνεργάτης άρχισε να προστίθεται στην “Πόρτα” και να της δίνει ψυχούλα. Για την ακρίβεια να καταθέτει ψυχούλα. Καραχισαρίδης, Μακρής, Μαραγκόπουλος, Χουρδάς, Παπαναστασοπούλου, Βασιλείου, Δαβιλά… η πρώτη φουρνιά.

Να!κάνει την εμφάνισή του και η Ακρόπολη της σκιτσογραφίας στην Ελλάδα: Βαγγέλης Παυλίδης. Κάποιες φορές,  βιαστικά καθώς του ανεβάζω τα κείμενα ξεχνώ το άλφα και τον κάνω “Πυλίδη”. “Μπα; μωρέ μπράβο μου! Ωραίος φαίνομαι και χωρίς το άλφα!”, βλέπω σε μέιλ σταλμένο από τον Βαγγέλη και σκοτώνομαι να προσθέσω το φαγωμένο γράμμα απαντώντας του: “τι Ακρόπολη, τι Πύλη… εντός μεγαθηρίου πάντα” … κοπανώντας το κεφάλι μου. Τι όμορφο ο άνθρωπος να έχει χιούμορ! Και να σκιτσάρει με καυστικότητα και ευαισθησία. Νοιώθεις τουλάχιστον τυχερός που η ζωή σ’έφερε να τον γνωρίζεις!

Σύντομα στην Πόρτα μας προστέθηκε η Καρακοπούλου εξ Αυστρίας, οι γιατροί μας, Κατσώχη, Γκούβαλης και Στουραΐτης, με τον τελευταίο να επιδίδεται στο χρονογράφημα για τα ευχάριστα και θυμώνοντας με χάρη στα δυσάρεστα. Καλωσορίσαμε και την Νούσα με τα μουσικά της αφιερώματα, έρχεται και η Κανδυλάκη που επιδίδεται στην παιδοψυχολογία και που μας αφήνει ψιλοπαραπονεμένους για ιερό λόγο, να σου και ο Γεροτάσος με το πολυτονικό του. Η Έλλη του Κήπου και ο Χάλης ο Μειλίχιος λένε τις δικές τους ιστορίες, ενώ ο Γερμανός απ΄την Ελλάδα δικηγορεί, αρθρογραφεί και συνθέτει μουσική στους δικούς του στίχους.

Μας κάνετε την τιμή να μας στέλνετε κείμενα, οι πιο μακρινοί συνεργάτες: μας καθήλωσε ο Βερέττας με τα φιλοσοφικά του πονήματα, μας προκάλεσε γέλιο η Μπιμπικιασμένη, μας θύμισε τα αυτονόητα η Φωκά, μας γοήτευσε με τα κινηματογραφικά του αφιερώματα ο Ναβροζίδης. Θαυμάσαμε πολλές φορές τον Μιχάλη Κουμπιό για τον σεβασμό στην μουσική δίνοντάς μας σε πανελλαδική πρωτιά ειδήσεις μουσικής. Κάπου εκεί και ο Τάκης Μουζάκης διατύπωσε με δυό λόγια τα απλά, αλλά τόσο βαθιά και σύνθετα τελικά, για όσα δεν θέλουμε να δούμε. Για να μου τηλεφωνήσει χθες βράδυ και να μου πει: “τι χαρά μου’ δωσες απόψε!”.

Ήταν δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση στο fb πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα γράφει στην “Πόρτα”. Ο skylos.gr, ο απίθανος της παρέας του “Ράδιο Αρβύλα”. Εγώ να δεις πόσο χάρηκα…

Στρώνουμε τα κόκκινα χαλιά, λοιπόν, για να σε υποδεχτούμε, απίθανε δρομέα! Ξέρεις εσύ…

Καλώς διάβηκες την Πόρτα μας, Στάθη Παναγιωτόπουλε. Για αυτό την έχουμε ορθάνοιχτη. Για όλους τους καλούς. Και τους κακούς. Αυτούς ίσως και να τους θέλουμε (και να τους αγαπάμε) περισσότερο. Εσύ ανήκεις στους αγαπημένους. Στα καλά και έξυπνα παιδιά. Την Σαρδέλα σου, παρακαλώ, και κόπιασε!

Τζίνα Δαβιλά
επικοινωνείστε: gina.iporta@gmail.com


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Το οπλοπολυβόλο του Πατέρα μου, της Τζίνας Δαβιλά
“Οι εκλογές κερδίζονται είτε με έργα, είτε με χρήματα”. Οι εκλογές που θα θυμόμαστε για χρόνια, της Τζίνας Δαβιλά
Στις δίκες, αδελφές μου, στις δίκες*, της Τζίνας Δαβιλά
1 Comment
  • JimmieRoro
    8 Μαΐου 2015 at 20:16

    believe in paying their way and in being paid; in moral rectitude [url=https://jurassicworldhd.wordpress.com]jurassic world movie dinosaurs [/url] ordinary run of Queens English. jurassic world full movie in hindi kickass

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.