Απόψεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κερασμένο!

Spread the love


Περιδιαβάζοντας την ειδησεογραφία, πολλά πράγματα μου δίνουν στα νεύρα, μικρά ή μεγάλα, αυτά που εκνευρίζουν όλον τον κόσμο, αλλά και μερικά που έχουν, νομίζω, την ιδιότητα να εκνευρίζουν ιδιαιτέρως και δυσανάλογα εμένα.


Τελευταία με εκνευρίζει πολύ η είδηση ότι στη φετινή στρατιωτική παρέλαση θα λάβουν μέρος (μετά από απουσία κάποιων ετών) τεθωρακισμένα, και, για να μην σέρνεται η (δικαιολογημένη) γκρίνια περί του πόσο θα στοιχίσει αυτή η μικρή επίδειξη στρατο-καυλίασης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι εξασφάλισε τα απαιτούμενα καύσιμα δωρεάν, υπό μορφήν χορηγίας γνωστού μεγιστάνα των πετρελαίων.

Μου τη δίνει αυτή η είδηση για πολλούς λόγους. Αφενός, επειδή μου τη δίνει ο Αβραμόπουλος. Κατά την ταπεινή μου γνώμη (η φράση αυτή μεταφράζεται επακριβώς ως “έχω δίκιο κι όλοι οι υπόλοιποι έχετε άδικο, αν δε συμφωνείτε”) πρόκειται για υπόδειγμα πολιτικού και ουσιαστικού κενού. Ο θρίαμβος της συσκευασίας επί του περιεχομένου.

Άκρως εμφανίσιμος, γλυκομίλητος, δεινός ρήτωρ, αρρενωπός (ποιος ξεχνάει τις εμφανίσεις τύπου Top Gun με τα γυαλιά aviator δίπλα στα πολεμικά τζετ;), λεβέντης, επικοινωνιακός, η στόφα του ηγέτη.

Από το προστατευμένο περιβάλλον της διπλωματίας μεταπήδησε στην πολιτική και επί δύο τετραετίες διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων με τις ψήφους των ίδιων κυριών που θαύμαζαν ουσιαστικά προσόντα όπως την κορμοστασιά του Καραμανλή, το ατσαλάκωτον του Παπαγεωργόπουλου, το ορθόδοξο φρόνημα του Χριστόδουλου κλπ.

Τα χειρότερα (και κενότερα περιεχομένου) ήρθαν, όταν ίδρυσε δικό του κόμμα με το ατυχές αρκτικόλεξο ΚΕΠ και την ελαφρώς αβάσιμη φιλοδοξία να κυβερνήσει τη χώρα. Κατάλαβε νωρίς το σφάλμα του, αν και γι αυτό ειδικά δύσκολα θα τον ψέξει κανείς – ένας άλλος τύπος από δεσμούς με τη Βίσση και από μια Πολιτική Άνοιξη έγινε πρωθυπουργός και μάλιστα εκλεκτός των ΜΜΕ, οπότε στην ελαφρόμυαλη χώρα μας πάντα υπάρχει ελπίς.

Ως Υπουργός Υγείας (τι αξίωμα κι αυτό! του έμελλε να λαμπρυνθεί από έναν Άδωνι!) προχώρησε το θέμα της δημόσιας υγείας στη χώρα κόβοντας ακούραστα κορδέλες ιδιωτικών φορέων υγείας, και κανενός το αφτί ποτέ δεν ίδρωσε, παρεκτός των ασθενών, αλλά αυτοί ασθενείς είναι, και εκ φύσεως θα πεθάνουν, οπότε ποιος νοιάζεται;

Είναι και πάρα πολύ επικοινωνιακός. Έχει τα κινητά τηλέφωνα, όσων μιντιακών προσώπων επηρεάζουν έστω κομμάτι της κοινής γνώμης, και τα χρησιμοποιεί συχνά, για έναν καλό λόγο, ένα αστειάκι, μια επικοινωνία βρε αδελφέ, άνθρωποι είμαστε όλοι.

Όχι, άνθρωποι δεν είμαστε όλοι – τουλάχιστον όχι ίδιοι – εσείς είστε πολιτικός και δεν κάνει να έχετε καμία εξωθεσμική επικοινωνία ούτε με τους μιντιάδες, ούτε με τους επιχειρηματίες – είδατε ο Τσοχατζόπουλος τι έπαθε.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, τα πράγματα είναι πολύ απλά: αν πρέπει οπωσδήποτε να γίνει στρατιωτική παρέλαση, και αν πρέπει οπωσδήποτε σ’ αυτήν να συμμετέχουν τανκς, προτιμώ χίλιες φορές, Δημήτρη μου, να πληρώσω εγώ ο πολίτης το πετρέλαιο, κι ας ματώσω, κι ας μην έχει η οικοδομή μου να βάλει στον καυστήρα. Χίλιες φορές να το κεράσω εγώ το ρημάδι το πετρέλαιο, Δημήτρη μου, παρά να γνωρίζω ότι ο υπουργός ΜΟΥ θα χρωστάει έστω και την παραμικρή χάρη, την παραμικρή ευγνωμοσύνη στον οποιονδήποτε πετρελαιά. Με καταλαβαίνεις, ελπίζω…


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δημήτρης Κατσούλας
Αλέξη, πρέπει να διαλέξεις, του Δημήτρη Κατσούλα
Τα γιορτασμένα ξύλα, του Κωστή Α. Μακρή
Στεναγμοί ψυχής μετά…μουσικής, της Ελπίδας Νούσα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.