iporta.gr

Οι Χριστουγεννιάτικες Φλογέρες της Μπέττυς, της Τζίνας Δαβιλά

 

Το γιορτινό γλύκισμα της Μανούλας: 

Φλογέρες χριστουγεννιάτικες – υλικά για τη γέμιση:

1 κιλό καρυδοαμυγδαλόψιχα (μισό και μισό)

9 κρόκους αυγών

9 κουταλιές βούτυρο

9 κουταλιές ζάχαρη

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

1 κουταλάκι κανέλλα

το ξύσμα 2 λεμονιών

φύλλο-κρούστα για γλυκό το οποίο χωρίζουμε σε τρεις λωρίδες προκειμένου να τυλίξουμε το μίγμα

Υλικά για το σιρόπι:

3 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τα υλικά, τα πλάθομε χαρωπά- χαρωπά και εν συνεχεία λαμβάνουμε ποσότητα ενός κουταλιού και την τοποθετούμε στην άκρη της μονής λωρίδας φύλλου κρούστας, το οποίο τυλίγουμε κυλώντας ως μικρό-μικρό βαρελάκι.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα, σφιχτή – σφιχτή ωσάν χιονούλα ζηλευτή.
Παίρνουμε τα βαρελάκια και τα περνάμε από την μαρέγκα μόνο από τη μία πλευρά .
Εν συνεχεία τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 – 200°C χρησιμοποιώντας μόνο τον κάτω φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Περιλούουμε με το σιρόπιον.

Καλή Επιτυχία, Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά!

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr