iporta.gr

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το λάθος…, του Γιάννη Πανούση

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, «Πηγές Καλλιθέας»

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

* Ο Γιάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας του Παν/μιου Αθηνών

Οι κοκόροι φωνασκούνε
και οι κότες φλυαρούνε
‘τί μας έτυχε στις μαύρες
να μας καβαλούν οι σαύρες’

Ξενοφών Τρωίλος, Το κοτέτσι μας

Βγαίνουν στα ΜΜΕ ορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι εκλέχτηκαν με το ζόρι, κι από την πρώτη στιγμή καταγγέλλουν τα μέτρα της νέας κυβέρνησης επειδή “δεν ταιριάζουν με τα δικά τους” [!], μη έχοντας προφανώς αντιληφθεί ότι πέραν της λογικής τους έχασαν και τις εκλογές.

Βγαίνουν άλλοι αποτυχόντες [πού είσαι λίστα που μας έκανες υπουργούς!!!] και υπερθεματίζουν σ’επαναστατικότητα, επιχειρώντας να δηλώσουν “παρών” [μολονότι είναι βέβαιο πως γρήγορα οι περισσότεροι θα περάσουν στη μη –αναγνωρισιμότητα.

Βγαίνουν και κάποιοι γνωστοί/άγνωστοι διανοούμενοι του μονοδρόμου, απορριφθέντες γεφυροποιοί και συνεχίζουν να παραφιλολογούν “περί της ιστορικότητας της ελπίδας”.

Άνθρωποι πολλών αφεντάδων, πολλών κομμάτων και πολλών δι-εργασιών επαγγέλλονται –και πάλι-την επάνοδό τους, μέσω του μετασχηματισμένου ΣΥΡΙΖΑ, στα δημόσια πράγματα.

Μήπως κάποιος πρέπει να τους διαμηνύσει ότι, τουλάχιστον γι’αυτούς, the personal game is over;

ΥΓ.: Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να σταματήσει τις ανούσιες δηλώσεις αυτοπροβολής κι αυτοδικαίωσης υπουργών, οι οποίοι ενώ τα έκαναν μαντάρα [κι όχι πάντοτε ανιδιοτελώς], θέλουν να μείνουν στην επικαιρότητα [και στο ακαταδίωκτο;] εμφανιζόμενοι ως γνήσιοι υπερασπιστές του έργου της Κυβερνώσας.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr