iporta.gr

Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα ανακοινώνει την Πόλυ Χατζημάρκου με τον Στράτο Καρίκη

ΠΟΛΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ

 H Πόλυ (Πολυξένη) Χατζημάρκου του Μιχαήλ γεννήθηκε στη Ρόδο το 1973.
Είναι πτυχιούχος στην Ιστορία Τέχνης (LMU) και στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (ΕAΠ) και τελειόφοιτη στο μεταπτυχιακό «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων». Συντονίζει τον ρ/σ «Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7» -τμήμα του πανελλαδικού δικτύου- από την ίδρυσή του τον Μάρτιο 2015. Από τη θέση αυτή, οργανώνει εξωστρεφείς δράσεις (παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, προβολές, καμπάνιες αλληλεγγύης, ομιλίες για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα). Την ακούτε  καθημερινά, 10 με 12, στην εκπομπή «Μίλα μου Κόκκινα». Ως επιστημονική συνεργάτιδα έχει εργαστεί στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου και στον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχίας Δωδ/σου ενώ παραμένει ανεξάρτητη οργανώτρια/επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου.

Έχει διδάξει ιστορία τέχνης σε σεμινάρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Ρόδου, του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ν. Δωδ/σου κ.α. Έχει δώσει σειρά παρουσιάσεων για τις τέχνες, την πολιτιστική διαχείριση, τον πολιτιστικό τουρισμό, κ.α. Τεχνοκριτικά και άλλα κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε καλλιτεχνικές εκδόσεις.

Είναι μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδ/σου από το 2009 και πιστεύει στην κοινωνική δύναμη της τέχνης, στην αλληλεγγύη, στις συνέργειες και σε μια δημοκρατική κοινωνία χωρίς ρατσισμό, σεξισμό και κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Για τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο «Νέα Μέρα» με επικεφαλής τον Στράτο Καρίκη, δηλώνει:

«Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Στράτο Καρίκη ο οποίος στήριξε απ’ την αρχή το αυτοδιοικητικό σύστημα «Κλεισθένης 1» και το μέτρο της απλής αναλογικής. Αυτή ήταν η πρώτη αφορμή. Ακολούθησαν κι άλλες, συζητώντας μαζί του για έναν Δήμο ανοιχτό, κυριολεκτικά και συμβολικά. Με διαφάνεια, συμμετοχικότητα, ενεργή κοινωνική πολιτική για όλες και όλους. Η ανυπαρξία πολιτιστικής ταυτότητας στο νησί καταδεικνύει την έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής από την αυτοδιοίκηση. Δουλεύοντας πολλά χρόνια στο πεδίο του πολιτισμού, και συνεχίζοντας να τον σπουδάζω, πιστεύω στην κοινωνική του δυναμική. Μια δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά και στρατηγικά, αξιοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά, τη σύγχρονη δημιουργία, τις συνέργειες και τον έγκαιρο προγραμματισμό. Ο πολιτισμός δεν είναι ουδέτερος. Ούτε εμείς. Δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους. ΄Ενώνουμε δυνάμεις’, με θέσεις για τα κοινωνικά ζητήματα από το τοπικό ως το παγκόσμιο, με τις δικές μας ιδέες για την αναγέννηση του δημόσιου χώρου, με προσήλωση στις ζωντανές γειτονιές  και την κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία, με αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επικοινωνίας…».