iporta.gr

Λέμε ναι στα μήλα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Εντάξετε τα μήλα στη διατροφή σας!

Φλαβονοειδή. Με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Υγιές στόμα. Τα βακτηρίδια μειώνονται, καθώς μασώντας ένα μήλο διεγείρεται η παραγωγή σάλιου στο στόμα.

Καθαρή  επιδερμίδα. Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά του, προστατεύουν τα κύτταρα της επιδερμίδας και καθυστερούν τη γήρανση.

Ιδανικό βάρος. Έχουν λίγες θερμίδες και τροφοδοτούν με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες τον οργανισμό, μειώνοντας την όρεξη.

Ανοσοποιητικό. Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, καταπολεμούν τις ιώσεις αλλά και το αίσθημα κόπωσης.

Καλή λειτουργία εντέρου. Οι φυτικές ίνες καταπολεμούν τη  δυσκοιλιότητα. Η πηκτίνη στη φλούδα, βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Δυσκοιλιότητα, διάρροια, πόνος στην κοιλιά και φούσκωμα είναι τα βασικότερα συμπτώματά του, που τα καταπολεμούν οι φυτικές ίνες.

Γερή καρδιά. Οι φυτικές ίνες εμποδίζει να αναπτυχθούν στις αρτηρίες, αθηρωματικές πλάκες, που μειώνουν τη ροή του αίματος και προκαλούν έμφραγμα.

Αναπνευστική λειτουργία. Η αντιοξειδωτική κερκετίνη τους, συμβάλλει στην καλή λειτουργία των πνευμόνων.

Κατά των νεοπλασιών. Τα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά του,  προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.

Χοληστερίνη. Οι διαλυτές φυτικές ίνες τους, αυξάνουν την καλή χοληστερίνη (HDL) και μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL).

Διαβήτης. Τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες του μήλου, εμποδίζουν την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Καλή όραση. Τη διασφαλίζουν βιταμίνη Α και το β-καροτένιό τους.