Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Χριστούγεννα στην ακριτική Ελλάδα ο ΥΦΕΘΑ Α.Στεφανής-Η εμμονή του με το Καστελόριζο

Spread the love

Την πρώτη ημέρα που έγινε Αρχηγός Στρατού Ξηράς ο νυν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατέλυσε στο Καστελόριζο, πράξη υψηλού συμβολισμού. Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι αν είχε γιο, θα υπηρετούσε στρατιώτης στο ακριτικό Καστελόριζο. Οι πρόσφατες παράλογες διεκδικήσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν επιβεβαιώνουν τις ενδεικτικού συμβολισμού  κινήσεις του Επίτιμου Α/ΓΕΣ και νυν ΥΦΕΘΑ, τόσο  στρατιωτικά, όσο και πολιτικά. Από την Παναγιά Γράμμουσα και τα Διαπόντια Νησιά που επέλεγε για Ανάσταση και Πρωτοχρονιά τα προηγούμενα δύο χρόνια, τα Χριστούγεννα του 2019  ήταν παρών στην ευαίσθητη περιοχή του Συμπλέγματος Στρογγύλης, Ρω, Καστελόριζου. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 τις νήσους Μεγίστη, Στρογγύλη και Ρω, με σκοπό την ανταλλαγή ευχών για την εορτή των Χριστουγέννων.

Κατά την παραμονή ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) της Ρω και της Στρογγύλης, την Τορπιλάκατο (ΤΠΚ) «ΡΟΥΣΣΕΝ», το Στρατόπεδο Διοίκησης Άμυνας (ΔΑΝ) της νήσου Μεγίστης και διανυκτέρευσε στο Καστελλόριζο.

Την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019 επισκέφθηκε την νήσο Κάσο, όπου συνόδευσε τον Πρωθυπουργό.

SHARE
RELATED POSTS
Η Μακεδονία είναι “Ελληνική”! (σε επανάληψη παρακαλώ, ξανά και ξανά…), του Γιώργου Σαράφογλου
Φοβάμαι…, του Κωστή Α. Μακρή
Ανανέωση της Ισραηλινο-Σπαρτιατικής Φιλίας: στην Σπάρτη το Διεθνές Συνέδριο “Sparta-Israel Conference – Renewing an Ancient Friendship” παρόντος του Α/ΓΕΣ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.