Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φασισμός-Λογοκρισία στη Ρόδο: σύλληψη λόγω…ρεπορτάζ σε Προνοιακό Ίδρυμα της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, της Τζίνας Δαβιλά

Τζίνα Δαβιλά

 

Φωτό άρθρου: Παύλος Μπακίρης

 

Η δημοσιογράφος Μαρία Χονδρογιάννη υπήρξε σταθερή αρθρογράφος και ρεπόρτερ της Πόρτας κάθε φορά που οι λοιπές έντυπες εφημερίδες, ιστοσελίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί της έδειχναν την έξοδο. Είναι γρήγορη στη δουλειά της, αντικειμενική, έχει σεβασμό σε αυτό που κάνει και στους αποδέκτες του έργου της. Είχε πάντα την Πόρτας μας ανοιχτή όταν οι άλλοι την απέλυαν για όποιονδήποτε λόγο. Και εξακολουθεί να είναι ευπρόσδεκτη. Δυστυχώς οι ελάχιστοι οικονομικοί πόροι της Πόρτας δεν μας επιτρέπουν την επαγγελματική αμοιβή, ούτε της Μαρίας ούτε κάποιου άλλου αρθρογράφου.

Χθες η Μαρία Χονδρογιάννη συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μαζί με τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού της Ρόδου ΝΟΤΟΣ κ.Τσαμπίκο Δέμελο λόγω ρεπορταζ της Μαρίας που αφορούσε στον θάνατο της 27χρονης φιλοξενούμενης του ιδρύματος χρονίων παθήσεων Άγιος Ανδρέας, ένα γεγονός που περίπου για μια εβδομάδα δεν είχε μαθευτεί στη Ρόδο. Η μήνυση κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, ιατρό Παύλο Μπακίρη, ο οποίος τους τελευταίους έξι μηνες ανέλαβε καθήκοντα με απόφαση του περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου καθώς το ίδρυμα ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Προνοιακά Ιδρύματα) που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας.

Προ ημερών έγραφα για την περιφρόνησή μου στους εκλεγμένους της Ρόδου και του Ν.Αιγαίου βάσει των τακτικών τους. Για τον φασισμό και την φίμωση που υπέστην, την τρομοκρατία και τις απειλές  από τον περιφερειαρχη σας και τα πρωτοπαλίκαρά του, προκειμένου να μην γράφω για την αλήθεια που ντροπιάζει ένα εκ του παρελθόντος περήφανο νησιωτικό σύμπλεγμα, τη Δωδεκάνησο, μεμφόμενη την παθητικότητα και την ανοχή της τοπικής κοινωνίας. Εδώ για όποια/ον θέλει να διαβάσει την επιστολή αποχαιρετισμού μου σε κάθε Ροδίτισσα και Ροδίτη

Τόσο αρκετά παλιά όσο και πρόσφατα, τόνισα ότι δεν χαίρομαι και δεν λυπάμαι ούτε για το κακό ούτε για το καλό του διπλανού μου , γιατί γνωρίζω ότι έρχεται η σειρά μου, είναι θέμα χρόνου να έρθει η σειρά μου.

Δεν με εκπλήσσει το γεγονός που υπέστη η Μαρία Χονδρογιάννη και ο ιδιοκτήτης του ΝΟΤΟΣ, διότι είμαι εδω και μια τριετία πεπεισμένη με τις προσθέσεις της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου και του εκλεγμένου για λογαριασμό της ΝΔ και παλιότερα του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Χατζημάρκου.

Αλλά, νησιώτες, μήπως οφείλετε στους εαυτούς σας να “ποδοπατήσετε” όσους χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές;

Μιλάμε πια για τα δικά σας παιδιά, για του ροδίτες συμπολίτες και συμπατριώτες σας, όχι για την Δαβιλά, την ξένη.

Είστε υπερήφανοι που τα “περήφανα Δωδεκάνησα” επαναφέρουν την χούντα του ’67;

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα έρθει για οποιοδήποτε λόγο η δική σας σειρά;

Μήπως οφείλετε να αποκαταστήσετε ό,τι δημιουργήσατε; 

Εκτός αν είστε τόσο βουτηγμένοι μέσα στο βαρέλι το γνωστό που πάνω πάνω έχει το μέλι και στον πάτο…

Στη θέση σας, έτσι την ξέρω την αλληλεγγύη και την περηφάνεια, θα είχα βγει ήδη σε πορεία διαμαρτυρίας έξω από τα κτήρια των εκλεγμένων σας. Δεν είναι μόνο το χρήμα που αξίζει να εξανίστασθε, είναι και οι αρχές μιας κοινωνίας. Αν έχει…

Την ειλικρινή συμπαράστασή μου στη Μαρία Χονδρογιάννη για την ταλαιπωρία και την αδικία που υπέστη. Τον κ. Δέμελο δεν τον γνωρίζω προσωπικά, μόνο εξ ονόματος. Πάντως, εξ όσων παρακολουθώ η δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού του, του ΝΟΤΟΣ, είναι απολύτως υποστηρικτική στους εκλεγμένους της Ρόδου και της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, σε Χατζημάρκο και Καμπουράκη δηλαδή. Ο αυταρχισμός-ολοκληρωτισμός-φασισμός, να θυμίσω, ότι δεν αναγνωρίζει φιλίες. Είναι αμείλικτος ακόμη και με τους συγγενείς  εξ αίματος, διότι δεν αποφασίζει η κοινή λογική, αλλά η τρέλα, η ψυχασθένεια, η σχιζοθυμικότητα, το συμφέρον.

22 Ιουλίου 2020

Εδώ τα ρεπορτάζ της Μαρίας Χονδρογιάννη για την Πόρτα

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ο κος Γλυνός από την Κάρπαθο: “Μια περιφερειακή αρχή είναι αποτελεσματική όταν είναι χρήσιμη στους κατοίκους της, όχι αρεστή στην εξουσία”
75 χρόνια από το Άουσβιτς: εκδηλώσεις μνήμης της Ισραηλίτικης Κοινότητας Ρόδου
Περ.Ν.Αιγαίου: αναθέσεις 120.000€ στην ίδια εταιρεία για να ανακαινίσει το ήδη  ανακαινισμένο Ελληνικό Προξενείο Ρόδου!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.