Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

ΥΦΕΘΑ Στεφανής: Το πρόβλημα που οριοθετείται και ο επικίνδυνος Νταβούτογλου, της Τζίνας Δαβιλά

Τζίνα Δαβιλά

η εικόνα προφίλ σας, Η εικόνα ίσως περιέχει: την Τζίνα Δαβιλά, χαμογελάει

 

Είναι οι λύσεις που δίνει αυτό που θα επέλεγε η αρθρογραφούσα, αν είχε την βαριά ευθύνη του καθολικού συντονιστή επί του μεταναστευτικού-προσφυγικού; ΌΧΙ . Δεν θα έκανα αυτό που δεν θα ήθελα να μου κάνουν. Ούτε σε μεσαία θέση στο σινεμά δεν μπορώ να καθίσω, όχι να εγκλωβιστώ σε κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης . (εδώ για όποιον έχει χρόνο).

Θα μπορούσε ο κος Στεφανής ως γενικός Συντονιστής επί του μεταναστευτικού-προσφυγικού στην παρούσα χρονική συγκυρία να πάρει άλλη απόφαση; Εκτιμώ πως όχι. Τα τηλέφωνα του γραφείου του απαντούν πάντα  καταγράφοντας παράπονα εξοργισμένων κατοίκων που μιλούν για αφοδεύσεις προσφύγων στις αυλές των σπιτιών  τους. Και μετά τους πετροβολούν. Οι πρόσφυγες τους ιδιοκτήτες των σπιτιών.

Έδωσε μέχρι σήμερα κάποιος άλλος καλύτερη λύση για το θέμα; Όχι, φυσικά! Οι προηγούμενοι δημιούργησαν την  Αμυγδαλέζα και τη Μόρια εξ όσων θυμάμαι, μια απίθανη κυρία, επίσης, μιλούσε για μετανάστες που λιάζονταν,  γιατί χρεώνουμε στον κο Στεφανή τη δημιουργία των κλειστών ΚΥΤ; Σκοπίμως δεν αναφέρομαι στη ΝΔ που θα έπρεπε να κάνει το σταυρό της που την φώτισε ο Θεός να δώσει  το σημαντικότατο χαρτοφυλάκιο στον ΥΦΕΘΑ αφού οι προηγούμενες επιλογές της απέτυχαν. Ο συμπαθής κος Χρυσοχοΐδης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ που ομολόγησε ότι υπέγραφε το μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει – θησαυρός τα κείμενα της Πόρτας και συγκεκριμένα του κου Πάνου Μπιτσαξή που τυχαία έπεσα πάνω στο άρθρο που αναφερόταν στο συγκεκριμένο γεγονός (ΕΔΩ περισσότερα) – ο κος Χρυσοχοΐδης, επαναλαμβάνω, έχει επικριθεί σφόδρα, ενώ λίγος απεδείχθη και ο αναπληρωτής Υπουργός κος Κουμουτσάκος. Εξ ου και η πυροσβεστική λύση για την Κυβέρνηση δια επιχειρησιακής επέμβασης Στεφανή. Στρατικοποιημένης; Ναι. Αυτό γνωρίζει καλά, αυτό εφαρμόζει.  Και αυτό θα αποδώσει. Τι; Τον περιορισμό των ανεξέλεγκτων φαινομένων. Αν δεν αποδώσει το συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα, πράγμα που δεν θα γίνει λόγω ελλιπούς οργάνωσης ή προετοιμασίας από πλευράς δομής ΕΝΦΕΣ και ΥΦΕΘΑ αλλά λόγω παράπλευρων κωλυμάτων που θα προκύψουν για αντιπολιτευτικούς λόγους, η αποτυχία θα βαρύνει τον κο Στεφανή. Το ψυχρό, ωστόσο, μάτι του παρατηρητή θα γνωρίζει ότι η αποτυχία βαρύνει ολόκληρη την Ευρώπη που έχει αφήσει για ακόμη μια φορά την Ελλάδα στην τύχη της.

1. Συνοψίζοντας: ποιος απερίσκεπτος κάνει υπαινιγμούς για “χρυσά κουτάλια” και απευθείας αναθέσεις σε αυτόν που:

—δεν έχει ανάγκη την επαγγελματική αναγνώριση,

—δεν έχει ανάγκη την κοινωνική καταξίωση,

—δεν έχει ανάγκη τα χρήματα από την Πολιτική,

—επενδύει χρόνο, σκέψη, ενέργεια, ψυχή πρώτα για τους άλλους – που πιθανόν να μην εκτιμηθεί – και μετά για τον ίδιο. Στόχος του: η Πατρίδα και οι άνθρωποί της.

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογαν μονίμως θυμωμένος με όλους, απομονωμένος από Ευρώπη και πιθανόν και ΗΠΑ (δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης προς τον Αμερικανό Πρόεδρο) δείχνει να είναι ασφαλέστερη για την Ελλάδα ως τουρκική ηγεσία  συγκριτικά με τον Αχμέτ Νταβούτογλου που αποφάσισε να ανοίξει δρόμο καριέρας για την ηγεσία της Τουρκίας δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στον Ερντογάν και στην Ελλάδα. Προσθέτοντας και όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο κος Στεφανής ότι για την Τουρκία είμαστε το πέμπτο ή έκτο θέμα ανάμεσα στις προτεραιότητές της (άρα δεν είμαστε προτεραιότητα) τα θέματα μετατίθενται σε επίπεδο περισσότερο διπλωματικής ικανότητας, βελούδινων και επώδυνων διεκδικήσεων με τακτ και πείσμα, παρά πολεμικής υπεροχής. Οι διπλωματικές σχέσεις του Νταβούτογλου με την Αμερική είναι καλές, υπεραμύνεται μιας αρχιπελαγικής Τουρκίας με φυσική προέκτασή της τα Δωδεκάνησα, που λάθη της τουρκικής διπλωματίας τα χάρισαν στην Ελλάδα, και οραματίζεται τον νεο-Οθωμανισμό.  Οι πρόσφατες τουρκικές εξελίξεις εντείνουν το κλίμα ανησυχίας για την Ελλάδα και δη τα ακριτικά νησιά. Άρα το προσφυγικό είναι θέμα που πρέπει κάποτε όλοι να συμφωνήσουν καθώς το τουρκικό τείνει να γίνει εφιάλτης.

2. Συνοψίζοντας βάσει των παραπάνω δεδομένων:

—ωφελεί η μετωπιαία σύγκρουση αντιπολίτευσης και λοιπών κομμάτων με τις επιχειρησιακές πρακτικές Στεφανή;

—ποιοι φόρεσαν τα παπούτσια του άλλου, του κάθε άλλου, για να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψεως και αποφάσεών του;

Στην εξαιρετική παραγωγή της ταινίας “Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει” (2018) πέραν του κακού που αδυνατεί να πετάξει γιατί δεν ονειρεύεται (υποδύθηκε θαυμάσια ο έξοχος Κόλιν Φερθ), υπερέχει η αντίληψη “τα απίθανα είναι πιθανά, αν έχεις πίστη”.

Αυτό κρατώ: στην Ελλάδα της ματαιοπονίας για εθνική συνεννόηση και κοινό στόχο το απίθανο (διακοπή στείρας αντιπολίτευσης) ίσως να γίνει από πιθανό πραγματικότητα. Κανένα από τα θέματα που προέκυψαν και θα προκύψουν στην Πατρίδα μας δεν θα λυθεί μονόπλευρα, μα συλλογικά και με σύμπνοια. Κυρίως στην προοπτική Νταβούτογλου. Δεν ήρθαμε στον κόσμο για να διχαστούμε, μα για να ενωθούμε. Ας κάνει ο ωριμότερος το πρώτο βήμα. Σ’έναν καυγά πάντα φταίει ο εξυπνότερος. –

16.12.2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

Ακολουθούν:  α) η απάντηση Αλκιβιάδη Στεφανή στον Κυριάκο Βελόπουλο όταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άφησε υπαινιγμούς για “χρυσά κουτάλια”. Αξίζει προσοχής ο ευγενής θυμός του ΥΦΕΘΑ. Έχουμε δει αστραπόβροντα και ευφυϊσμούς βουλευτών απ’όλες τις πολιτικές παρατάξεις, β) Δ.Τ. και φωτογραφίες από την επίσκεψη του Υφυπουργού στον Έβρο

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τους Διοικητές του Δ΄ ΣΣ, των ΧΙΙ και ΧVI Μ/Κ ΜΠ, τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και τον Διοικητή της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις Περιοχές Ευθύνης της 3ης – 7ης – 30ης – 31ης – 50ης Μ/Κ ΤΑΞ και της ΤΔ 21ου Μ/Κ ΣΠ, όπου πραγματοποίησε ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοικήτρια.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
James Dean: Το είδωλο των εφήβων, της Ειρήνης Πολιά
Jose Mujica: Ο τελευταίος ήρωας της πολιτικής, του Χρήστου Μαγγούτα
Καλή αρχή…επιτέλους…λέτε;…(“Anti-smoking enforcement”! Is it a thing?), του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.