Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

ΥΦΕΘΑ Α.Στεφανής : Δε συμφέρει την Τουρκία θερμό επεισόδιο

Spread the love
  • 32
    Shares

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Να καλοσωρίσουμε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή. Καλημέρα σας.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Καλημέρα, κ. Οικονόμου σε εσάς και τους τηλεθεατές σας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Να σας παρακαλέσω να ξεκινήσουμε από αυτά που είδαμε, που όπως και να το κάνουμε τώρα κ. Στεφανή προκαλούν. Όλο αυτό το σκηνικό που έχει στήσει ο Ερντογάν εκεί.

Είδαμε τι προσπαθεί να κάνει. Να πάει δήθεν να κάνει προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία σαν τον Μωάμεθ τον Πορθητή που ανέβηκε στην Αγία Τράπεζα, ο άλλος, ο γαμπρός του, πάει και στήνει σκηνικό στον Έβρο με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τον κωδικό 1453. Εν πάση περιπτώσει, προκλητικές ενέργειες όλες αυτές, έτσι δεν είναι;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Θα ξεκινήσω διαφορετικά. Κάθε ενέργεια που σχεδιάζει μια Κυβέρνηση βασίζεται σε κάποιες αναλύσεις για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα της ενέργειας αυτής που κάνει.

Θεωρώ ότι αυτό το σκηνικό, το οποίο έχει στήσει στην Κωνσταντινούπολη, το ακροατήριο του σκηνικού αυτού, είναι ίδιοι οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης. Εκεί υπέστη ο Ερντογάν μία μεγάλη ήττα. Προσπάθησε να τη διορθώσει και υπέστη ήττα για δεύτερη φορά στις εκλογές. Θέλει λοιπόν να αγγίξει το θυμικό τους με την ενέργεια αυτή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Και να προκαλέσει κι εμάς όμως ταυτόχρονα. Μας ενοχλεί εμάς αυτό που βλέπουμε;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Ο κυριότερος στόχος του δεν είμαστε εμείς. Είναι τελείως εσωτερικός. Εμάς μας ενοχλεί, βεβαίως και μας ενοχλεί. Αγγίζει το θρησκευτικό μας συναίσθημα, αγγίζει την πίστη μας.

Παρακολουθούμε με προσοχή τι θα κάνει. Το δεύτερο το οποίο αναφέρθηκε για το UAV, το οποίο πέταξε. Εμείς πάντα κοιτάμε και αναλύουμε στοιχεία. Σε κανένα στοιχείο το οποίο έχουμε, σε κανένα εισερχόμενο πληροφορίας που έχουμε, δεν επιβεβαιώνεται αυτή η πτήση. Μπορεί κάπου να πέταξε, να έδωσε ένα όνομα. Στον Έβρο όμως δεν έχει παρατηρηθεί αυτή η πτήση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αυτό είναι σημαντικό που λέτε. Ας μείνουμε όμως στον Έβρο μιας και βρισκόμαστε εκεί, για να δούμε τι συμβαίνει και τι ενέργειες, τι προετοιμασίες κάνουμε εμείς για τα όποια ενδεχόμενα προκύψουν από την άλλη πλευρά, που είναι διαφαινόμενα εν πάση περιπτώσει, γιατί δεν το κρύβουν οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι έχουν αυτό το καλό τουλάχιστον, ό,τι είναι να κάνουν, το προαναγγέλλουν κ. Στεφανή και έχουν πει ήδη ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά και ενδεχομένως να έχουμε ένα νέο κύμα το επόμενο διάστημα. Τι κάνουμε εμείς; Πώς προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Πολλές φορές την τουρκική κυβέρνηση τη χαρακτηρίζει μια αλαζονεία. Στην αλαζονεία της λοιπόν πάνω κάνει δηλώσεις. Το παρατηρήσαμε αυτό στο τέλος του προηγούμενου χρόνου και στην αρχή του επόμενου, όταν δήλωσαν όλα τα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης, ότι 134.000 μετανάστες θα εισέλθουν στην Ελλάδα. Αυτός ήταν ο σχεδιασμός τους. Έγινε; Δεν έγινε.

Τώρα λοιπόν, μετά τη νίκη εκείνη την οποίαν πετύχαμε, αμέσως την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε το σχεδιασμό για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη κατάσταση. Βλέπουμε ότι καθημερινά υπάρχουν προσπάθειες και στα χερσαία σύνορα και στα θαλάσσια σύνορα να εισέλθουν και τους σταματάμε. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Προχθές σταματήσαμε 217 άτομα στα χερσαία σύνορα. Στη θάλασσα, 55 στο Βόρειο Αιγαίο, 134 στο Νότιο Αιγαίο. Αυτά είναι σχεδόν καθημερινά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Τι έχει αλλάξει όμως στη στρατηγική μας τώρα; Κάτι έχει αλλάξει. Γιατί το προηγούμενο διάστημα πέρναγαν, πριν μήνες, κάποια άτομα και τώρα έχουμε θωρακίσει τα πάντα πια;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Το πρώτο ήταν ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση. Ο κ. Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος στο τι ζήτησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις και από τα Σώματα Ασφαλείας, και αυτό υλοποιήθηκε. Υλοποιήθηκε με σκληρή δουλειά, με αποφασιστικότητα και βεβαίως με αλλαγή όλης της νοοτροπίας αντιμετώπισης. Από εκεί κ. Οικονόμου, που το μεταναστευτικό ζήτημα ήταν θέμα διαχείρισης: τους υποδεχόμαστε, τους τακτοποιούσαμε και προσπαθούσαμε να τους σιτίσουμε, πήγαμε στο επόμενο βήμα, που ήταν η αποτροπή και προχωρήσαμε στο αμέσως επόμενο, που ήταν η απαγόρευση. Βεβαίως σε αυτό προστέθηκε και η υγειονομική κρίση, η οποία μας έκανε να είμαστε ακόμα πιο (όχι σκληροί) αλλά αποφασιστικοί στον τρόπο διαχείρισης των μεταναστών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί στον Έβρο; Στο Αιγαίο; Κάπου αλλού; Στα νησιά μας; Πού βρισκόμαστε;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη μάς «ανησυχεί». Υπάρχουν διάφορα σενάρια τα οποία εξετάζουμε και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Στον Έβρο καθημερινά προστίθενται νέες δυνατότητες. Εγώ θα σας πω ένα νούμερο: 42 χιλιόμετρα υπάρχουν εμπόδια στο σύνολο των 208 χιλιομέτρων του Έβρου ποταμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στην επέκταση λέτε του φράκτη.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Όχι, δεν είναι ο φράκτης αυτός που θα κατασκευαστεί. Είναι ξεχωριστά εμπόδια, σε σημεία τα οποία εκτιμούμε ότι πιθανόν να υπάρχει δυνατότητα να περάσουν μετανάστες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μπορείτε επομένως, να διαβεβαιώσετε σήμερα το πρωί ότι στα σύνορα, στον Έβρο, δεν θα περάσει κανείς;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: κ. Οικονόμου εκείνο το οποίο μπορώ να διαβεβαιώσω και για τον Έβρο και τα νησιά είναι ότι τα σύνορά μας φυλάσσονται σκληρά και αποφασιστικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Επειδή το λέτε για τα νησιά, εκεί έχουμε συνεχείς αμφισβητήσεις, όπως γνωρίζετε φυσικά καλύτερα από εμάς. Έχετε ταξιδέψει, έχετε πάει σε όλα τα νησιά, είστε σχεδόν καθημερινά εκεί με τις ενέργειές σας λόγω και του ρόλου σας.

Στα νησιά που αμφισβητούνται συνεχώς, τί μπορεί να κάνει η ελληνική πλευρά; Βλέπουμε υπερπτήσεις, βλέπουμε παρενοχλήσεις και στη θάλασσα. Εκεί τί μπορούμε να κάνουμε;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Υπάρχουν πολλαπλές ενέργειες, τις οποίες κάνουμε. Η πρώτη και η κυριότερη είναι οι διπλωματικές ενέργειες που κάνουμε. Σε όλα τα fora λέμε το τι ακριβώς συμβαίνει, δείχνουμε το τι ακριβώς συμβαίνει και στους Διεθνείς Οργανισμούς, και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπάρχουν επιχειρησιακές ενέργειες, τις οποίες κάνουμε. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τις κάνουμε. Δεν χρειάζεται να ξέρετε κάτι παραπάνω σε αυτό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Φυσικά εμείς θέλουμε να νιώθουμε ασφαλείς και να μας διαβεβαιώνετε γι’ αυτό.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Να είστε απόλυτα ασφαλείς. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν τι κάνουν, εκπαιδεύονται καθημερινά γι’ αυτό. Υπήρξε μια πληροφορία, η οποία είναι πραγματική. Δεν θα γίνει άσκηση «Ηνίοχος». Γιατί δεν θα γίνει η άσκηση «Ηνίοχος»; Διότι οι άλλες χώρες χτυπήθηκαν πολύ πιο σκληρά από την Ελλάδα στο θέμα του ιού και δεν είχαν τη δυνατότητα να σηκώσουν πληρώματα για να το κάνουν.

Εμείς καθημερινά, η Αεροπορία μας καθημερινά, κάνει δέκα «Ηνιόχους»… Προχθές σε μία ενέργεια την οποία κάναμε, ήταν στον αέρα 62 αεροσκάφη δικά μας. Σε διάφορες αποστολές. Άρα λοιπόν, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Και θα μου επιτρέψετε να το επαναλάβω, και ξέρουμε τι κάνουμε και εκπαιδευόμαστε γι’ αυτό και το κάνουμε καλά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μας έλεγε χθες, είχαμε εδώ τον πρώην Υπουργό Άμυνας κ. Αποστολάκη, που είχε πει μια φράση που είχε σχολιαστεί πολύ έντονα – θετικά νομίζω – ότι αν τολμήσει να πατήσει οπουδήποτε σε ελληνικό έδαφος Τούρκος, θα ισοπεδωθεί το έδαφος αυτό. Αυτό ισχύει σήμερα; Είναι ένα δόγμα που μπορούμε να πούμε ότι ισχύει;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Η κυβέρνηση έχει μία συγκεκριμένη πολιτική γι΄ αυτό. Ο κ. Πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος σε αυτό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν τι θα κάνουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Τώρα σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα γεωτρήσεων που μας είπε και πριν από λίγο ο Μανώλης Κωστίδης – και αυτό είναι μία τεράστια πρόκληση από πλευράς της Τουρκίας – έχει πάει τα γεωτρύπανά της στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, έχει πάει στην ΑΟΖ της Κύπρου, σκέφτεται να πάει και το δηλώνει στο πλαίσιο αυτού του ψευτομνημονίου που έχει κάνει με τη Λιβύη. Εκεί τί μπορούμε να κάνουμε Στρατηγέ; Τί λέτε;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Κάνουμε πολλά και αναλύουμε όλα τα σενάρια. Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να απαντήσω διαφορετικά σε αυτό. Ποιο είναι το κύριο όραμα του κ. Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης; Πρόοδος και ευημερία για τη χώρα.

Για να γίνει αυτό υπάρχουν πάρα πολλοί συντελεστές, που ο καθένας πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του. Τί κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις; Παρέχουν το πλαίσιο ασφάλειας για να λειτουργήσει αυτό. Kαι ο κάθε ένας κάνει κάτι διαφορετικό. Είδαμε την πρώτη κρίση, η οποία μας χτύπησε. Ποια ήταν η κρίση; Το μεταναστευτικό. Ανταποκριθήκαμε εξαιρετικά και μας έτυχε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή κάτι που κανένας δεν το εύχεται. Πάνω στο peak της κρίσης, στο ανώτατο σημείο της κρίσης, έρχεται δεύτερη κρίση. Η κρίση η υγειονομική. Πώς ανταποκρίθηκε η χώρα; Εξαιρετικά. Και τώρα σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα.

Όλοι λοιπόν οι συντελεστές αυτή τη στιγμή, πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα, ποια είναι. Η ανάκαμψη της οικονομίας, μέσω διαφορετικών στοιχείων. Εμείς από την πλευρά μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πλευρά τους, παρέχουν το πλαίσιο για αισιοδοξία, για ασφάλεια και για έλλειψη ανησυχίας, έτσι ώστε και οι Έλληνες πολίτες, μα και οι άλλες χώρες να μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα και να απολαύσουν αυτά τα οποία δείχνετε κάθε μέρα, τα καταπληκτικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αυτό που λέτε κ. Στεφανή, το επιθυμεί ο ελληνικός λαός, να αισθάνεται αυτή την ασφάλεια, αλλά αυτό για να επιτευχθεί πρέπει να έχεις και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Απόλυτα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις για να είναι ισχυρές, είναι διάφορα στοιχεία τα οποία πρέπει να εξετάσεις. Το κυριότερο είναι το προσωπικό τους. Ξεκινάμε από εκεί. Θα σταθώ σ’ αυτό, το οποίο είπε η ανταπόκρισή σας από την Κωνσταντινούπολη, ότι χθες συνελήφθη ο ταγματάρχης.

Αυτές οι ενέργειες στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων χτυπάνε το κυριότερο, προσβάλλουν το κυριότερο συστατικό, που είναι η πειθαρχία και το ηθικό. Σε αντιδιαστολή, στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η πειθαρχία και το ηθικό είναι εξαιρετικό. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Αρχηγοί των Κλάδων, εξαιρετικοί επαγγελματίες.  Καθημερινά κατευθύνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις καταπληκτικά κατά τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας. Έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

Άρα λοιπόν ένα συστατικό είναι η πειθαρχία και το ηθικό. Το δεύτερο είναι το υλικό μας. Καθημερινά γίνονται προσπάθειες βελτίωσης του υλικού. Η κυβέρνηση το έχει αντιληφθεί αυτό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Πού χρειαζόμαστε ενισχύσεις αυτή τη στιγμή; Στη θάλασσα; Στον αέρα; Στην ξηρά; Πού χρειάζονται ενίσχυση οι Ένοπλες Δυνάμεις μας;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Οι ενισχύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι ισόρροπες. Κανένας κλάδος δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε βάρος του άλλου, διότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι συνολικό. Και αυτό γίνεται.

Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τη θάλασσα. Τί θέλουμε; Φρεγάτες. Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις. Αεροπορία: αναβάθμιση των F-16, προχωρά και αυτό. Και ο Στρατός Ξηράς αναβαθμίζεται συνεχώς. Αναβαθμίζουμε τις δυνατότητές μας. Εξετάζουμε καθημερινά τα κενά μας και με στοχευμένες «χειρουργικές» ενέργειες κοιτάμε σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση να τα θεραπεύσουμε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Πιθανότητα κάποιου θερμού επεισοδίου, υπάρχει κ. Στεφανή; Το λέμε γιατί τα πράγματα είναι οριακά, πολλές φορές και στον αέρα, που γίνονται αερομαχίες σχεδόν καθημερινά, και στη θάλασσα, με τις παρενοχλήσεις που έχουμε από τους Τούρκους. Δεν είναι δύσκολο να γίνει κάποιο σκηνικό. Τι λέτε;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Το είδαμε αυτό. Αυτό εξαρτάται από την ψυχραιμία, την οποία δείχνει όλο το σύστημα και επίσης και το επίπεδο εκπαίδευσής τους. Αυτό το παρακολουθούμε καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα.

Εγώ δεν θα σταθώ μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις, κοιτάξτε και τα Σώματα Ασφαλείας. Τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε η Αστυνομία στα σύνορα, τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται το Λιμενικό στα σύνορα. Ψυχραιμία παρ΄ όλες τις προκλήσεις. Θερμό επεισόδιο δεν συμφέρει την Τουρκία πρωτίστως. Έχει ανοιγμένα μέτωπα σε πάρα πολλές πλευρές. Έχει το εσωτερικό της, έχει τη Λιβύη, έχει τη Συρία, έχει την ενέργεια. Δεν θέλει να ανοίξει και ένα μέτωπο με την Ευρώπη, διότι το μέτωπο κ. Οικονόμου θα είναι με την Ευρώπη. Σας θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα υπάρχουν αντιπρόσωποι 27 ευρωπαϊκών χωρών.

Άρα λοιπόν, βλέπουν καθημερινά – και εδώ θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο, το οποίο συζητιέται – ότι η Τουρκία μας κάνει πληροφοριακές επιχειρήσεις και πετυχαίνει σε αυτό. Δεν πετυχαίνει σε αυτό. Διότι αν πετύχαινε σε αυτό, ίσως πετυχαίνει μικρές νίκες, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι υπέρ μας.

Θυμηθείτε τον κ. Πρωθυπουργό που βρέθηκε στα σύνορα μαζί με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί κατεδείχθει η πραγματική εικόνα και την αμέσως επόμενη μέρα 27 έθνη έχουν στείλει μέσα και προσωπικό. Και ξαναέρχομαι στο θερμό επεισόδιο. Δημιουργώντας ένα θερμό επεισόδιο σε μια πολύ κρίσιμη γεωγραφική περιοχή, γεωστρατηγικά περιοχή, όπως είναι η περιοχή της Μεσογείου, είναι κακό για όλους. Πρωτίστως είναι κακό γι’ αυτόν που θα το δημιουργήσει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μπορούμε να το αποτρέψουμε εμείς αυτό; Στρατηγέ, μπορείτε να το πείτε στο λαό να μην ανησυχεί;

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Ο λαός δεν πρέπει να ανησυχεί. Ο λαός πρέπει να ασχολείται με τα ειρηνικά του έργα και με την οργάνωση, τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα που διακρίνει την Κυβέρνηση αυτή και με τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την κάθε κρίση η οποία έρχεται. Να είναι ήσυχος ότι προσπαθούμε σκληρά για το μέλλον. Μήνυμα αισιοδοξίας, σκληρής δουλειάς και οργάνωσης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Και αποτροπής.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Και απαγόρευσης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτή είναι η δουλειά τους. Σας ευχαριστούμε Στρατηγέ, να είστε καλά. Καλή συνέχεια και καλή δουλειά.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ. Και σ’ εσάς.

 

  • 32
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
In memoriam Arroyo -Στην Μυρσίνη Ζορμπά, του Μάνου Στεφανίδη
Θύμωσε ο Ευάγγελος και η γη γυρίζει…, του Γιώργου Αρκουλή
Μπροστά στους πρόσφυγες, του Νότη Μαυρουδή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.