Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

ΥΦΕΘΑ Α.Στεφανής από Κύπρο: “Σε απόλυτο συντονισμό, αγωνιζόμαστε για την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της Μεγαλονήσου”

Spread the love
  • 38
    Shares

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεωργίου. Στη Δοξολογία παρέστησαν επίσης, η ΑΕ Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Επιτετραμμένος Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές της Κύπρου, ο Διοικητής και αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε το Έπος του 1940 και τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Ας μην ξεχνούμε, άλλωστε, ότι στη μάχη αυτή, ανάμεσα στους πολεμιστές της Πίνδου, ήταν για μια ακόμα φορά στο διάβα της ιστορίας, πολυάριθμοι Κύπριοι εθελοντές, οι οποίοι με το αίμα τους έγραψαν και αυτοί τις σελίδες του Έπους του 1940.

Σήμερα τα διδάγματά του παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ.

Πρώτον: η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα τις όποιες προκλήσεις. Ουδείς όμως, να υποτιμά την ετοιμότητα και ικανότητά μας να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας, όποτε τούτο απαιτηθεί.

Δεύτερον: σε όλους τους αγώνες τους Ελληνισμού, Ελλαδίτες και Έλληνες Κύπριοι, ήμασταν συναγωνιστές. Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, σε απόλυτο συντονισμό, για την επίτευξη του κύριου εθνικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της Μεγαλονήσου. Από την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο, ευρωπαϊκό κράτος, απαλλαγμένο από εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχή».

Επίσης, ο Υφυπουργός είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Επιτετραμμένο Σύμβουλο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη.

  • 38
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Το “Λειτούργημα”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Προς Υφ.Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου: πώς ονομάζεται η “νόσος” που λέτε;, του Κώστα Αρβανίτη
424206_302228656507235_544795765_n.jpg
Βαγγέλη, μην μας πιστεύεις, του Λάκη Μπέλλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.