Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Το φίδι, το πιάτο και το ντόμινο αποστρατειών. Εκτός Σ.Ξ. και ο Ταξίαρχος Νικόλαος Φανιός, της Τζίνας Δαβιλά

Τζίνα Δαβιλά

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Από τα εκλεκτότερα στελέχη του Στρατού Ξηράς και των Διαβιβάσεων είναι ο Ταξίαρχος ε.α. Νικόλαος Φανιός, ο οποίος παραδίδοντας τα καθήκοντα του Εκπρόσωπου Τύπου του ΓΕΣ τον Μάρτιο του 2018, μεταφέρθηκε στην Ταξιαρχία Διαβιβάσεων στη Θεσσαλονίκη. Ως Εκπρόσωπος Τύπου ο νυν Ταξίαρχος Φανιός, τότε Συνταγματάρχης, υπήρξε ευγενέστατος, άμεσος, αποτελεσματικός και συνεργάσιμος με πνεύμα καινοτόμο και επιδραστικό. Όπως αποδεικνύεται επί καθηκόντων Φανιού το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ  έγινε το φωτεινότερο γραφείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, καθώς οι δράσεις του Στρατού Ξηράς κοινωνούνταν στην Επικράτεια και μάλιστα από ιστοσελίδες μη στρατιωτικού χαρακτήρα, όπως είναι το iPorta.gr. Αξίζει να τονιστεί ότι τα e-mails που έλαβα από συνεργάτες και αναγνώστες για την γνωστοποίηση δράσεων του Σ.Ξ. ήταν πολλά και όλα επεσήμαναν την λαχτάρα να ξέρουν οι πολίτες τι γίνεται με τον Νο 1 παράγοντα Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας, τον Στρατό Ξηράς. Η συνεργασία του περιοδικού μας με το ΓΕΣ ξεκίνησε επί Αρχηγίας κού Τελλίδη και επί Εκπροσώπου Τύπου κου Φανιού, την Άνοιξη του 2015.

Αρχηγός Γεώργιος Καμπάς: είναι ένας εμπαθής Αρχηγός;

Στρατιωτικοί κύκλοι λένε ότι ο νυν Αρχηγός μιλά με πάθος για “δικαιοσύνη” και “τακτοποίηση όσων πρέπει, όταν έρθει η ώρα”. Το γεγονός ότι ο νυν Αρχηγός του ΓΕΣ κος Καμπάς, ο οποίος από λογοδοτούμενος που θα έπρεπε να είναι στον τέως Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή για την αιχμαλωσία των στρατιωτικών στον Έβρο, “μετακόμισε” μετά βαΐων και κλάδων στο γραφείο του Αρχηγού, ενώ παράλληλα “καρατομεί” ικανότατα στελέχη με δυναμική και δυνατότητα να προσφέρουν ακόμη στον Ελληνικό Στρατό, έχει προκαλέσει αναβρασμό στο στράτευμα και αίσθημα αδικίας που δεν θα βγει σε καλό, τόσο στον ίδιο, μα πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Να σημειωθεί χωρίς να περάσει στα ψιλά γράμματα από τους εκλεκτούς αναγνώστες, ότι την κομβική, ακριτική, “βράζουσα” περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, που έχει βαρύνουσα σημασία, ο κος Α/ΓΕΣ Καμπάς δεν έχει επισκεφθεί ακόμη. Το γεγονός από μόνο του είναι θλιβερά απαξιωτικό για τα Στελέχη και τους νησιώτες που γνωρίζουμε ότι δίπλα μας δεν είναι το Λουξεμβούργο.

Κατ’άλλα ο κος Καμπάς αντί να φροντίσει να ενώνει τα Στελέχη του, να κρίνει ακριβοδίκαια ως άξιος Αρχηγός τους Αξιωματικούς του, “καθαρίζει” τους ικανούς Ανώτατους Αξιωματικούς σαν αυγά . Μα αυτό δεν είναι δίκαιη Αρχηγία, αλλά εμπάθεια και κακία. Και αν δεν είναι, εκεί παραπέμπει. Δεν τολμώ να σκεφτώ ως αιτία την αφέλεια, διότι… αφελής Αρχηγός παραπέμπει σε παραδομένη Πατρίδα.

Από καρδιάς εύχομαι να μην χρειαστεί όλους όσους σήμερα στέλνει σπίτια τους, να αναγκαστεί να τους επανακαλέσει η Πατρίδα για να επιληφθούν μιας πιθανής κρίσεως. Διότι ο ίδιος δεν θα μπορεί να την αντιμετωπίσει, όπως δεν αντιμετώπισε και τους συλληφθέντες στρατιωτικούς του Έβρου. Κρίμα που ο Στρατηγός Στεφανής, ως Αρχηγός του πριν από ένα χρόνο,  αντιμετώπισε τον κο Καμπά τόσο πολιτισμένα και υποστηρικτικά, τη στιγμή που ήταν Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού και άμεσα εμπλεκόμενος στην σύλληψη Κούκλατζη και Μητρετώδη. Μια παροιμία λέει “όταν δεις το φίδι, αν δεν το σκοτώσεις, θα το βρεις στο πιάτο σου”. 

Εδώ η συνέντευξη του κου Φανιού στην Πόρτα.

Καλή πολιτική ζωή, εκλεκτέ κε Ταξίαρχε. Οι Άξιοι πάντα θα δημιουργούν όπου βρεθούν._

4 Μαρτίου 2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Σμηναγός Μπαλταδώρος & Ένοπλες Δυνάμεις: τον εαυτό του παιδί απ’το χέρι κρατάει, της Τζίνας Δαβιλά
191 χρόνια από Ναυμαχία του Ναυαρίνου-Κολοκοτρώνης: «Ο Θεός έβαλε τήν υπογραφή Του (δια την ελευθερίαν της Πατρίδος μας) και δεν την παίρνει πίσω»
Το δικό μας Μνημόνιο, του Ηλία Καραβόλια
2 Σχόλια
 • Gina Davila
  27 Απριλίου 2020 at 18:06

  @Σωτ Δεσποτόπουλος:
  Έχετε δίκιο. Ήταν άξιος Αξιωματικός. Όμως ο κ.Μανωλάς έγινε περισσότερο γνωστός στον κόσμο για τα τραγούδια που έλεγε και όχι για το έργο του. Θα έπρεπε να γράψω ότι έχασε το ΓΕΣ τον Παβαρότι του. Ή το Νότη του. Και δεν θα το ήθελα. Δεν ήταν σωστό. Επειδή όπως καταλαβαίνω είστε γνώστης, παρακαλώ γράψτε εσείς.
  Σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας.
  ΤΔ

 • Σωτ Δεσποτόπουλος
  27 Απριλίου 2020 at 17:38

  Για τον Α/ΓΕΣ ΜΑΝΩΛΑ που τον εφαγε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχες 2015 και έβαλλε τον ΤΕΛΛΙΔΗ στους 8 μηνες (δεν εχει ξαναγίνει ποτέ) δεν θυμάμαι να σας έπιασε ο καημός να γράψετε κάτι……….

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.