Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Το παρόν δίνουν οι Δωδεκανήσιοι στην 83η ΔΕΘ, της Μαρίας Χονδρογιάννη

Ν. Παπασταματίου –  Δυναμική η  παρουσία των επιχειρηματιών μας

Το παρόν δίνουν στην 83η ΔΕΘ οι Δωδεκάνησιοι. Στην  Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη αντιπροσωπείες του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Εργατικού Κέντρου.

Όπως κάθε χρόνο το ΕΒΕΔ συμμετείχε με περίπτερο στην ΔΕΘ προκειμένου να δώσει η επιχειρηματικότητα της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών να προβληθεί μέσα από  το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Νίκος Παπασταματίου.

« Καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες και αντιμετωπίσαμε προβλήματα που προκλήθηκαν από την  απεργία της ΠΝΟ στη μεταφορά προϊόντων επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου. Το περίπτερο του ΕΒΕΔ εντυπωσιακό και προσεγμένο, όπως πάντα, λειτουργεί στη ΔΕΘ. Προβάλλουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας και προσδοκούμε τα καλύτερα. Τα Δωδεκάνησα δίνουν το δικό τους παρόν στη ΔΕΘ », δήλωσε στο «iporta» ο κ. Παπασταματίου .

Αντιπροσωπεία του ΕΚΡ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Σάββα Χατζησάββα συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι ένστολοι από όλα τα σώματα ασφαλείας ζητώντας εξοπλισμό, καλύτερες συνθήκες εργασίας.

« Συμμετείχαμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων για να υποστηρίξουμε τα αιτήματα μας. Δίνουμε το παρόν για να υπογραμμίσουμε την αντίθεση μας στην πολιτική που εφαρμόζεται . Διαμαρτυρόμαστε για τις αδικίες σε βάρος των  νησιωτών », δήλωσε ο κ. Χατζησάββας.

Στην αντιπροσωπεία του ΕΚΡ συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων κ. Θ Σταμούλης, ο κ. Παναγιώτης Εγγλέζος ο κ. Μιχάλης Χαροκόπος και ο κ. Μιχ Ροδίτης.

Στην Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ  θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Π Μπακίρης.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ

Την καθιερωμένη του βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ πραγματοποίησε  ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που στις 10.30 το πρωί εγκαινίασε  το περίπτερο των ΗΠΑ, που είναι και η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ αλλά και τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε την περιοδεία του στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.  Στο πλευρό του βρισκόταν  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική τη φετινή διοργάνωση. Κι αυτό, γιατί, όπως είπε, μέχρι τώρα οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, εντός του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί και που είναι το ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ που έχουν ξεφύγει από τα μνημόνια.

Γ. ΠΑΝΤΑΚΗΣ- ΝΔ

Με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο πρώην γραμματέας οργανωτικού  της ΝΔ κ. Γιώργος Παντάκης δήλωσε :

«Αν κάποιος ανατρέξει στις δηλώσεις που είχαν γίνει στη ΔΕΘ, από τον πρωθυπουργό το 2015 θα καταλάβει τι θα πράξει. Δεν έχει να κάνει κάτι περισσότερο από τότε. Δεν θα πράξει τίποτε. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Η Ελλάδα όμως είναι υπό επιτήρηση. Γιατί; Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν γίνεται να βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια και να υπάρχει επιτήρηση για τα οικονομικά. Εξακολουθεί η οικονομία να είναι σε δύσκολη καμπή».

Σε ερώτηση σχετικά  με τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ  ο κ. Παντάκης τονίζει:

«Τα ίδια μέτρα είχαμε και πέρσι που τιμώμενη χώρα ήταν η Κίνα.Φοβάται η κυβέρνηση ότι θα γίνουν επεισόδια φέτος που είναι τιμώνται οι  ΗΠΑ ; Αυτά γίνονται όταν υπάρχει φόβος  για τις αντιδράσεις των πολιτών» .

Ο κ. Παντάκης αναφέρθηκε και στη διεξαγωγή των εκλογών και τόνισε πως θα διεξαχθούν όποτε επιθυμεί η  κυβέρνηση.

«Θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να συγκρατήσει όλους εκείνους που την είχαν επιλέξει στις προηγούμενες εκλογές. Στο εξωτερικό τηρείται διαφορετική στάση και αυτό το γνωρίζουν οι  πολίτες. Ευτυχώς που  ο ΣΥΡΙΖΑ  ανέλαβε την τύχη της χώρας. Είδαμε όλοι τι έγινε και έχουμε σχηματίσει εικόνα για το παρόν αλλά κυρίως  για το αύριο που θέλουμε για την Ελλάδα»

Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ – ΚΙΝΑΛ

Με αφορμή την ΔΕΘ σε δήλωσε προέβη και ο γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ κ. Ν Παπανικόλας:

« Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προβαίνουν σε εξαγγελίες από τη Θεσσαλονίκη. Την προηγούμενη φορά οι συνέπειες ήταν καταστροφικές για τη χώρα. Ακολούθησε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές που είχε τεράστιο κόστος για το λαό. Ξέρουμε τι να περιμένουμε. Οι πολίτες γνωρίζουμε όμως. Ότι και αν πουν   δεν υπάρχει κανείς για να τους  ακούσει».

 ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«Δίνουμε το παρόν  στη ΔΕΘ όπως κάθε χρόνο. Ουσιαστικά δηλώνουμε την αντίθεση μας σε όσα έχουν γίνει από την κυβέρνηση. Οι νησιώτες βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής που έχει ακολουθηθεί. Συμμετείχαμε στις διαδηλώσεις που έχουν γίνει ήδη και να είμαστε και στο μεγάλο συλλαλητήριο», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ιδιαίτερα αυξημένα αστυνομικά μέτρα ισχύουν  στη φετινή 83η ΔΕΘ  και ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων  .

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. συζητήθηκε σε σειρά συσκέψεων που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Στην κατάρτιση των φετινών μέτρων τάξης και ασφαλείας ελήφθησαν υπ’ όψιν τρεις βασικοί παράμετροι: Η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, με ενισχυμένη επιχειρηματική και πολιτική αποστολή, η παρουσία – για πρώτη φορά σε εγκαίνια ΔΕΘ – διαδηλωτών που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό των Σκοπίων και η κινητοποίηση ομάδων αναρχικών και αντιεξουσιαστών που παραδοσιακά συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές πορείες αυτήν την μέρα.

Θα υπάρχουν όπως ανακοινώθηκε 60 διμοιρίες ΜΑΤ, ελικόπτερα, drones και ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες

Από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα εποπτεύει την κίνηση των πορειών και ανάλογα με τις ανάγκες οι διμοιρίες θα παίρνουν οδηγίες για τη δημιουργία φραγμών. Την ίδια ώρα, επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Αστυνομικό Μέγαρο, απ’ όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Για την επίβλεψη των μέτρων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ορίσει δύο εισαγγελείς, εκ των οποίων ο πρώτος θα βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ο δεύτερος στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα drones θα πετούν πάνω από το χώρο της Έκθεσης ελέγχοντας κάθε κίνηση

Η Μαρία Χονδρογιάννη είναι Δημοσιογράφος


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Γωνία Αδριανού και «χρυσοδάκτυλων»…, του Γιώργου Αρκουλή
Ρόδος: Στο Plaza η προεκλογική ομιλία του υπ.Βουλευτή Σαράντου Μπακρισιώρη
Τραγωδία δίχως τέλος στο Αιγαίο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.