Επικαιρότητα

 Τοποθέτηση Κώστα Αρβανίτη στη συνάντηση της GUE/NGL για την πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας

Spread the love
  • 4
    Shares

 

Στρασβούργο– 18 Σεπτεμβρίου 2019

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, στη συνάντηση της ευρω-ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, παρευρέθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Κούβας, Αμπέλ Πριέτο, για να μας αφηγηθεί την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Κούβα και να μας ενημερώσει σχετικά με το ασφυκτικό εμπάργκο των ΗΠΑ και του Τραμπ εναντίον της Κούβας.

Από τον Νοέμβριο του ΄17, η κυβέρνηση Τραμπ έχει εφαρμόσει σημαντικούς περιορισμούς στο εμπόριο και τα ταξίδια από και προς την Κούβα. Πλέον, απαγορεύεται η διενέργεια πληρωμών και εξαγωγών στα νομικά πρόσωπα της Cuba Restricted List που διατηρεί το State Departement. Περιορισμοί εφαρμόζονται και στα ταξίδια, εκπαιδευτικά και αναψυχής,  ενώ τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα μόνο σε ό,τι αφορά οικογενειακές επισκέψεις. Επιπλέον, ο OFAC, περιορίζει, από τις 9 Οκτωβρίου, τα εμβάσματα προς την Κούβα, ενώ απαγορεύει στις τράπεζες των ΗΠΑ να επεξεργάζονται συναλλαγές που ξεκινούν και τελειώνουν εκτός των ΗΠΑ (U-turn transactions).

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Κώστας Αρβανίτης τοποθετήθηκε, εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη του στην Κούβα. Έπειτα, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός «αντισυστήματος» ΜΜΕ, ενός δικτύου διακίνησης αντικειμενικών ειδήσεων και όχι καθοδηγούμενης παραπληροφόρησης, ώστε ο κόσμος να ενημερώνεται για την πραγματική κατάσταση σε χώρες που έχουν μπει στο στόχαστρο του συστήματος, όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα.

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής συμφώνησε με την πρόταση του Γιώργου Γεωργίου, ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, για τη δημιουργία πρωτοβουλίας στήριξης του κουβανικού λαού και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει ενεργά σε αυτήν.

  • 4
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ
w11-856496236234.jpg
Έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα
Ν. Κοτζιάς: Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.