Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Την Πέμπτη η τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της 95 ΑΔΤΕ-Νέος Μέραρχος ο Υπγος Νικόλαος Φλάρης

Τζίνα Δαβιλά

Ο Αντγος ε.α. και τ. Δκτης της 95 ΑΔΤΕ κος Γρηγόριος Ρουμάνης

Καταδρομέας, βατραχάνθρωπος και μετατιθέμενος από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας είναι ο νέος Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος κος Νικόλαος Φλάρης, ο οποίος παραλαμβάνει επισήμως καθήκοντα Διοικητού την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της 95 ΑΔΤΕ στα Κοκσινού στις 11 πμ. Όσες και όσοι παραστούν, εκτός Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας, θα πρέπει να φέρουν ένδυμα περιπάτου οι κύριοι, κοκτέιλ οι κυρίες. Παρών στην τελετή θα είναι ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Καθήκοντα παραδίδει ο προαχθείς σε Αντιστράτηγος ε.α. κος Γρηγόριος Ρουμάνης, ο οποίος κλείνει την στρατιωτική του καριέρα στη Ρόδο. Αξίζει να τονιστεί ότι ο κος Ρουμάνης άνηκε στον στενό κύκλο συνεργατών του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, γεγονός που τον συμπαρέσυρε στην αποστρατεία, όπως όλα δείχνουν καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπάθεια από την πλευρά του τωρινού Αρχηγού ΓΕΣ σε στελέχη που ήταν φίλα προσκείμενοι προς τον κο Στεφανή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Α/ΓΕΣ Γ.Καμπάς δεν αρέσκεται στην επικοινωνιακή πολιτική και την εξωστρέφεια του Στρατού Ξηράς, επιστρέφει την επικοινωνία στην προ Στεφανή, αλλά και κου Τελλίδη, εποχή. Συνεπώς, ελάχιστα στοιχεία υπάρχουν στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού για το βιογραφικό του κου Φλάρη. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ο κος Φλάρης συμμετείχε στην Ιορδανία και στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Eager Lion – 2017» , στην οποία η Ελλάδα και άλλες 20 χώρες ήταν παρούσες με επίλεκτες δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων! Σε κάθε περίπτωση η Μεραρχία της 95 ΑΔΤΕ είναι θέση εξαιρετικά βαρύνουσας σημασίας και ειδικών απαιτήσεων και αποτελεί δείκτη ικανότητας του Μεράρχου.

Τέλος, εξαιρετικά λυπηρό για τους νησιώτες και απαξιωτικό για τα Στελέχη του Σ.Ξ. είναι το γεγονός ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ κος Καμπάς δυο σχεδόν μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, είναι άφαντος στην ακριτική Δωδεκάνησο. Συγκρινόμενος με τον τέως Α/ΓΕΣ κο Στεφανή που το πρώτο βράδυ της Αρχηγίας του κατέλυσε στο Καστελόρριζο, η ποιοτική διαφορά των δυο είναι εκκωφαντικά θορυβώδης και μετρά αρνητικά για τον κο Καμπά και το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των νησιωτών προς τον Στρατό Ξηράς και τον Αρχηγό του._

Για το iPorta.gr: Τζίνα Δαβιλά  

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κατάχρηση εξουσίας Ιβάν. Να’ταν ο μόνος;, της Τζίνας Δαβιλά
Το δικό μας Μνημόνιο, του Ηλία Καραβόλια
Για το βιβλίο του Νίκου Ψιλάκη «Και οι θάλασσες σωπαίνουν», του Σταύρου Θεοδωράκη (ΠΟΤΑΜΙ)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.