Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Σφαιρική γνώση του εργασιακού περιβάλλοντος των Στελεχών του Σ.Ξ. στα παιδιά των στρατιωτικών [εικόνες]

Spread the love
  • 33
    Shares

Με γνώμονα τη Μέριμνα για το προσωπικό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σχεδιάζει και πραγματοποιεί δράσεις, που ως σκοπό έχουν να γνωρίσουν οι οικογένειες των στελεχών το στρατιωτικό περιβάλλον εργασίας και να κατανοήσουν τις δυσκολίες και τις συνθήκες που εργάζονται τα Στελέχη του Στρατού Ξηράς. Η δράση αυτή αφορά κυρίως στα παιδιά των Στρατιωτικών κάθε βαθμού.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε, στις Μονάδες, Ανεξάρτητες Υπομονάδες και στο Στρατηγείο της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (8η Μ/Π ΤΑΞ, VIII MΠ«ΗΠΕΙΡΟΥ»), η «Ημέρα Επίσκεψης Παιδιών στο Χώρο Εργασίας του Γονέα Στρατιωτικού», με σκοπό τα παιδιά να ζήσουν από κοντά μια ημέρα εργασίας με τους γονείς τους. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά κατανοούν καλύτερα τις συνθήκες εργασίας  των γονέων τους, ενισχύοντας έτσι τους ψυχικούς δεσμούς μέσα στην στρατιωτική οικογένεια.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των τέκνων των στελεχών του Κέντρου, διάρκειας μίας εβδομάδος, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 3,5 έως 10 ετών. Τα παιδιά απασχολήθηκαν ζωγραφίζοντας, δημιουργώντας κατασκευές, με χορό, τραγούδι, επίλυση γρίφων, αφήγηση παραμυθιών, καθώς επίσης τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν τους χώρους εργασίας των γονέων τους.

Τέλος, στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό και των καταβαλλόμενων προσπαθειών για καλύτερη παροχή υπηρεσιών, περατώθηκε η διαμόρφωση υφιστάμενου εσωτερικού χώρου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ο οποίοs θα χρησιμοποιηθεί ως παιδότοπος, για τη φροντίδα, ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

  • 33
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Aλέξη Οδύσσεια, του Γιώργου Σαράφογλου
Αν.., του Γιώργου Χατζηδιάκου
Γιατί δεν κάνεις τη δουλειά σου, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.