Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με τον Γ.Γ Αποδήμου Ελληνισμού

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

“Προτεραιότητα για το Δήμο Ρόδου ένα σταθερό δίκτυο επικοινωνίας με τους χιλιάδες απόδημους Ροδίτες”

O Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο  τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννη Χρυσουλάκη με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς του.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η σημασία των αποδήμων για τα Δωδεκάνησα και τη Ρόδο και συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα οργανωμένο πλάνο δράσεων για την χαρτογράφηση των ροδίτικων και ευρύτερα δωδεκανησιακών κοινοτήτων ανά τον κόσμο,  ώστε να δημιουργηθούν και ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας μαζί τους.

Οι κ.κ Καμπουράκης και Χρυσουλάκης ανανέωσαν το ραντεβού τους για την  επόμενη συνάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα προκειμένου να εξειδικεύσουν με λεπτομέρειες  το συμφωνηθέν πλάνο.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης τονίζει:

” Είχα τη χαρά μιας εξαιρετικά γόνιμης συζήτησης με τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη . Ο απόδημος ελληνισμός είναι πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο και είναι κοινός στόχος να το κινητοποιήσουμε και να το αξιοποιήσουμε με οργανωμένη στρατηγική. Σύντομα θα εξειδικεύσουμε τις δράσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση καθώς για το Δήμο Ρόδου είναι προτεραιότητα η  δημιουργία ενός σταθερού δικτύου επικοινωνίας με τους χιλιάδες  απόδημους Ροδίτες και Δωδεκανήσιους  που ζουν σε χώρες της αλλοδαπής και μπορούν να προσφέρουν πολλά στον τόπο μας”.

 

SHARE
RELATED POSTS
Διεθνής διάκριση για την κα Ελίνα Κουσουρνά , κόρη του τέως Δημάρχου Ρόδου κου Στάθη Κουσουρνά-Βιογραφικό
Μανόλης Ζερβός: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”
Συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Μανώλη Γλυνού για την απώλεια της Μαρίας Κυρίτση, μητέρας του Δημάρχου Κω

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.