Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

 «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»: ο απολογισμός από την πρώτη επαφή του κου Μανώλη Γλυνού

Spread the love

Θετικά τα αποτελέσματα της περιοδείας του επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Μανώλη Γλυνού στις Κυκλάδες .Νέος κύκλος επαφών σε Ρόδο και Δωδεκάνησα του κ Μανώλη Γλυνού.

Νέο κύκλο επαφών σε Ρόδο και Δωδεκάνησα άνοιξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, επιστρέφοντας από την τετραήμερη περιοδεία του στις Κυκλάδες.

Αναλυτικότερα ο κ Γλυνός το διάστημα 31 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου μετέβη σε Σύρο, Τήνο και Μύκονο όπου συμμετείχε σε πλήθος συναντήσεων και επαφών με εκπροσώπους Α΄& Β ΄βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς,  επιχειρηματίες και κατοίκους.

Ειδικότερα στη Σύρο στις 31 Οκτωβρίου και στις 2 Νοεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός, μετά την παρουσίαση της διακήρυξης της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Σύρου κ. Γιώργο Μαραγκό κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του νησιού. Ακολούθως σε μία κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού αλλά και ουσίας, ο κ Γλυνός συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στο Ναυπηγείο Νεωρίου, που αποτελεί νευραλγική επιχείρηση με εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ναυπηγείο του Νεωρίου με τη συνδρομή εργαζομένων, διοίκησης και επενδυτή θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν επιτυχώς.

Παράλληλα, το τριήμερο 31 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνοδευόμενος από συνεργάτες του, συνέχισε την περιοδεία του σε Τήνο και Μύκονο όπου συναντήθηκε με τους δημάρχους κ.κ. Γιώργο Σιώτο και Κωνσταντίνο Κουκά αντίστοιχα. Κατά τις συναντήσεις ο κ. Μανώλης Γλυνός ενημερώθηκε για τα κύρια ζητήματα του απασχολούν τα δύο νησιά.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” κ Μανώλης Γλυνός είχε ανάλογες συναντήσεις και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων όπου καταγράφηκαν όχι μόνο τα χρόνια προβλήματα αλλά και ανάλογες προτάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν συζητήσεις με τον πρώην Έπαρχο Τήνου και γεωπόνο του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Μάνθο Βίλλα και με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου κ. Ιωάννη Κελαδίτη. Αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν  και στα τρία νησιά με κατοίκους και καταστηματάρχες όπου ο κ Γλυνός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις.

Η περιοδεία του κ Γλυνού στις Κυκλάδες ολοκληρώθηκε με την επιστροφή του στη Σύρο και την αναχώρησή του για Ρόδο, όπου και συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της περιοδείας του στις Κυκλάδες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Γλυνός τόνισε τα εξής: ” Τα προβλήματα των νησιών μας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είναι κοινά και χρόνια. Σε κάθε συνάντηση, σε κάθε επαφή μας επιβεβαιώνεται ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για μία καινούργια προσπάθεια με διαφορετικό ύφος διοίκησης και λειτουργίας. Μίας “Συμμαχίας” που θα ενώσει όλο το Νότιο Αιγαίο σε ένα  κοινό μέτωπο απέναντι στα διαχρονικά ζητήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που έχουμε ως “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” αλλά και συνειδητοποιημένοι για τις ευθύνες που καλούμαστε να αναλάβουμε.”

SHARE
RELATED POSTS
Να αλλάξει μέχρι και όνομα η ΝΔ, του Ηλία Καραβόλια
Κώστας Αρβανίτης: Γιόχανσον & Φον ντε Λάϊεν, απαντήσεις για το Άσυλο, αποστάσεις από Μητσοτάκη
Ούτε διπλωματία, ούτε καν σκάκι, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.