Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Ιστορία

Στο Μέτσοβο ο Αρχηγός Στρατού Αντγος Α.Στεφανής-Φόρος τιμής και αναγνώριση των θυσιών των Πεσόντων της Μεραρχίας Ιππικού το 1940-41

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ στην Ετήσια Εκδήλωση στο Μνημείο Πεσόντων της Μεραρχίας Ιππικού

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παραβρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση απόδοσης τιμής στους πεσόντες της Μεραρχίας Ιππικού, κατά το έπος του 1940-41, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο και περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων.

Ο Αρχηγός, κατά τη διάρκεια την εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι:

-Αποτίεται και φέτος φόρος τιμής στους νεκρούς, τους τραυματίες και σε όλους τους συμμετέχοντες Αξιωματικούς και Οπλίτες της Μεραρχίας Ιππικού, που έδρασαν νικηφόρα για τα Ελληνικά Όπλα στη Μάχη της Πίνδου το 1940.

-Η θυσία τους αναγνωρίζεται από όλους μας, ως σύμβολο υψηλής αξίας, που υπενθυμίζει τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους στο διάβα των αιώνων και την αέναη πίστη του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

-Η σημερινή εκδήλωση μας βοηθά να ξαναγυρίσουμε σε μνήμες συγκλονιστικές και ανεπανάληπτες, να αντλήσουμε πρότυπα και παραδείγματα, προσβλέποντας στην αφύπνιση των αστείρευτων δυνάμεων του Ελληνισμού, για πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση, που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Ιππικού-Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ, παρέστησαν εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Όπλου των Τεθωρακισμένων, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος (ε.α) Δημήτριος Γράψας, αντιπροσωπεία Ανθυπιλάρχων και Μονίμων Λοχιών Τάξης 2018 καθώς και πλήθος κόσμου.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, κ. Παναγιώτα Μητροκώστα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Μετσόβου, κ. Δημήτριος Τζαφέας.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Σμάρω Σωτηράκη
Ήλιος στον Ζυγό Μια πιο Διεισδυτική Ματιά, της Σμάρως Σωτηράκη
Απόντες Απόφοιτοι! Absent Graduates!, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
Τσίπρας στο υπουργικό: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.