Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Στην Κύπρο ο ΥΕΘΑ κος Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρών στην 59η επέτειο ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας- Η ομιλία του

Spread the love

 

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 59 ετών από την ανακήρυξη ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα συνεργασίας στον αμυντικό τομέα σε διμερές επίπεδο και στη συνέχεια, άνδρες κατέθεσαν στεφάνους στο Μνημείο Αντιστασιακών και στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, ενώ επισκέφθηκαν και τα Φυλακισμένα Μνήματα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Σάββα Αγγελίδη με την παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου και του Α/ΓΕΕΦ Αντιστρατήγου Ηλία Λεοντάρη. Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών τέθηκαν επί τάπητος οι προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προσκάλεσε τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας στην Αθήνα, στις 5 Νοεμβρίου 2019, για τη διεξαγωγή της 3ης Τριμερούς Συνάντησης Υπουργών Άμυνας Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος προσκάλεσε τον κ. Αγγελίδη και στη Διακλαδική Άσκηση «Μέδουσα 9», που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή και των τριών χωρών.

Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά και συγκίνηση, παρευρίσκομαι σήμερα εδώ στην ηλιόλουστη και ζεστή Λευκωσία για να παρακολουθήσω το λαμπρό εορτασμό της 59ης Επετείου Ανεξαρτησίας της Κύπρου και να αποτίσω, μια ακόμα φορά, έναν ελάχιστο φόρο τιμής, εκεί που κάποτε είχε αποδοθεί βαρύτατος φόρος αίματος.

Η παρουσία μου εδώ, εκπέμπει και ένα στίγμα απόλυτης υποστήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο.

Παρακολουθήσαμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια τμήματα της Εθνικής Φρουράς μαζί με τμήματα των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου και φυσικά την Ελληνική Δύναμη Κύπρου να παρελαύνουν γεμάτα αυτοπεποίθηση, υπερηφάνεια, αλλά και με τα σύγχρονα οπλικά συστήματά τους. Νιώσαμε ότι η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου είναι πάντα ισχυρή.

Εξ ονόματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ελληνικής Κυβέρνησης και ολόκληρου του Ελληνικού λαού, θα ήθελα να πω στους Κυπρίους Αδελφούς μας ότι η Ελλάδα είναι μαζί και είναι δίπλα στην Κύπρο.

Αγωνιζόμαστε με κοινό όραμα για μια ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, ελεύθερη και υπερήφανη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, συντεταγμένοι και υποστηριζόμενοι από το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και όχι από έκνομες, παράνομες και βάρβαρες συμπεριφορές.

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί, από το Ορμένιο της Θράκης μέχρι τη Γαύδο του Κρητικού Πελάγους και από τους Οθωνούς του Ιονίου μέχρι την περίκλειστη πόλη, την μαρτυρική Αμμόχωστο, στην Κύπρο. Προβάλει ένας ενιαίος άξονας, υποστήριξης, αλληλεγγύης, συμπόρευσης, αδελφοσύνης. Χρόνια πολλά στην Κύπρο!

Σήμερα η Ελλάδα σας καμάρωσε. Σήμερα σας καμάρωσα!

Χρόνια πολλά και προχωρούμε μαζί για το κοινό μας όνειρο, για το κοινό μας όραμα. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής παρέλασης.

Αγαπητέ φίλε, κ. Υπουργέ Άμυνας της Κύπρου, Στρατηγέ, είστε όλοι άξιοι συγχαρητηρίων. Σήμερα σας καμαρώσαμε για μια ακόμα φορά».


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κωστής Α. Μακρής: «Αγαπάτε αλλήλους», είπε…
Θάλασσα στα Τρίκαλα, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Αναλφαβητισμός, θητεία και πενταροδεκάρες, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.