Επικαιρότητα

Σε συναγερμό ο Έβρος. 1.500 Έλληνες, 300 της FRONTEX, απάτσι παρακολουθούν την κινητικότητα της Τουρκίας

Έντονη κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει στην τουρκική πλευρά των συνόρων, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Το ράδιο Έβρος κάνει λόγο για άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης, με τις συγκεκριμένες πληροφορίες να έρχονται εν μέσω των σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοίμαζαν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων, εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000, όπως επισημαίνει το evrosonline.gr.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα ήδη έχει σημάνει συναγερμό στις ελληνικές αρχές, με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κινητικότητα παρατηρείται σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου: στις Καστανιές, στο Πέταλο, στο Τυχερό και στο Σοφικό.

«Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου», μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα το haberturk.

Από τη πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ μεταδίδει και βίντεο με μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι.

Πάντως στην περιοχή βρίσκονται περισσότεροι από 1.500 Έλληνες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες καθώς και περίπου 300 άνδρες της FRONTEX καθώς και ελικόπτερα απάτσι. 

SHARE
RELATED POSTS
image-871379-panoV9free-onni-871379.jpg
Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για τους Έλληνες της Τουρκίας
Επιβεβαιώνει το ανομολόγητο μέχρι τώρα: ο Ερντογάν ζητεί την ανταλλαγή των «8»
Έρχεται διπλή «Μεγάλη εβδομάδα» για την κυβέρνηση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.