
- 15Shares
Σε πτώση οι κατάπλοι των κρουαζιεροπλοίων
Του χρόνου έρχονται τα καλύτερα
Θ Κόντες – Άπιαστο όνειρο για φέτος οι κατάπλοι του 2016
Δεν προβλέπετε καλή η φετινή σεζόν για το θαλάσσιο τουρισμό γεγονός που προβληματίζει όσους ασχολούνται με τον κλάδο.
Τα στοιχεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Κρουαζιεροπλοίων είναι ενδεικτικά και δίνουν πλήρη εικόνα, για το τι συμβαίνει πραγματικά στον τομέα.
” Δεν παρατηρούμε βελτίωση. Οι κατάπλοι δεν θα παρουσιάσουν αύξησή. Αν υπάρξει κάποια αύξηση θα είναι πολύ μικρή”, δήλωσε εκ της Ένωσης Ιδιοκτητών Κρουαζιεροπλοίων ο ο κ. Θεοδ. Κόντες και πρόσθεσε πως είναι αδύνατο να προσεγγιστούν οι επιδόσεις του 2016.
Η μείωση των κατάπλων θα έχει αντίκτυπο στην τοπική οικονομία αφού, οι τουρίστες που θα έρθουν με τα κρουαζιεροπλοία θα είναι λιγότεροι.
Είναι γεγονός οτι τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν απομακρυνθεί από τη Μεσόγειο γιατί θεωρούν πως η περιοχή δεν είναι ασφαλής
Στο θέμα αναφέρθηκε ο προιστάμενος του Λιμενικού Κλιμακίου κ. Παναγιώτης Ντόκος.
” Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε 17 κατάπλους λιγότερους σε σύγκριση με πέρσι. Ίσως αυτό οφείλεται και στα γεγονότα με τη γειτονική χώρα” , δήλωσε ο κ. Ντόκος και πρόσθεσε πως οι προβλέψεις είναι καλύτερες για την επόμενη σεζόν.
Για το Μάιο έχουν προγραμματιστεί 25 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων . Πέρσι είχαν πραγματοποιηθεί 37. Το πρόγραμμα των κατάπλων είναι το ακόλουθο:
- 15Shares