Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Σε Βαρσοβία και Βέλγιο ο ΥΦΕΘΑ – Επισκέψεις σε εγκαταστάσεις FRONTEX & ΝΑΤΟ Headquarter

Spread the love
  • 31
    Shares

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

 

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2020 τις εγκαταστάσεις της FRONTEX στη Βαρσοβία και συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της κ. Φαμπρίς Λεγκερί (Fabrice Leggeri).

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αναζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας της χώρας μας με τον Οργανισμό.

Αμέσως μετά μετέβη το Βέλγιο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποίησε επισκέψεις στην έδρα του ΝΑΤΟ Headquarter (HQ) στις Βρυξέλλες και του Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE) στη Μονς του Βελγίου.

Αρχικά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το SHAPE, όπου τον υποδέχτηκε ο Έλληνας Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στο Στρατηγείο (ΣΑ/ΑΣΣΔΕ), Αντιπτέραρχος (Ι) Συμεών Ψιμούλης. Μετά από την ενημέρωσή του από τον ΣΑ/ΑΣΣΔΕ, είχε συναντήσεις εργασίας με τον Deputy Supreme Allied Command Europe (D/SACEUR) General Sir James EVERARD, τον Πολιτικό Σύμβουλο του D/SACEUR κ. Stephen R. COVINGTON, τον Chief of Staff (COS) του SHAPE General Markus KNEIP, τον Director of Comprehensive Crises and Operation Management Center (CCOMC) Air Commodore Jan Willem WESTERBEEK και τον Deputy Commander του NATO Special Operation Forces Headquarter (D/COM NSHQ) Brigadier General Rob STEPHENSON.

Στη συνέχεια, μετέβη στην έδρα του NATO HQ, όπου τον υποδέχτηκε ο Έλληνας Αναπληρωτής Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στη Στρατιωτική Επιτροπή του Βόρειο-Ατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ), Πλοίαρχος Στυλιανός Δημόπουλος (ΠΝ). Ακολούθησαν συναντήσεις του Υφυπουργού με τον Deputy Secretary General (DSG) κ. Mirces GEOAŇA και τον Deputy Chairman Military Committee (DCMC) Lieutenant General Scott KINDSVATER. Επίσης, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη κ. Σπύρο Λαμπρίδη, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε και συνομίλησε με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας που υπηρετεί στο ΝΑΤΟ και στο SHAPE. Επίσης, απέτινε φόρο τιμής στο μνημείο του Ανθυποσμηναγού (ΤΣΕ) Ηλία Αποστολόπουλου, στο SHAPE.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 31
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Στρατός Ξηράς: δυο θλιβερές ανακοινώσεις από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ
Πριν γεμίσει λογαριασμούς το τραπέζι του Έλληνα, του Ηλία Καραβόλια
Στρατιωτικοί Άγιοι – Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.