Συνεντεύξεις

 Π. Μπακίρης:”Είμαστε πανέτοιμοι διαθέτουμε ικανά στελέχη και τους περιμένουμε!’, της Μαρίας Χονδρογιάννη

Spread the love
  • 11
    Shares

*Η Μαρία Χονδρογιάννη είναι Δημοσιογράφος

Συνδυασμός  νίκης το ψηφοδέλτιο της  ΝΔ  στα Δωδεκάνησα

 Π. Μπακίρης- Είμαστε πανέτοιμοι διαθέτουμε ικανά στελέχη και τους περιμένουμε!

 «Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη για την εκλογική μάχη αν πάσα στιγμή! Η Νέα Δημοκρατία, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, πιστεύει ότι η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο».

Το γεγονός ότι η ΝΔ έχει προχωρήσει πολύ ως προς την προετοιμασία και είναι έτοιμη να δώσει τη  μεγάλη μάχη στις εκλογές επιβεβαιώνει  με συνέντευξή στο «iporta” o ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης.

«Κατήργησαν τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ  και έρχονται σήμερα και προσπαθούν να ξεγελάσουν τους νησιώτες με «χάνδρες και καθρεφτάκια», με το περίφημο μεταφορικό ισοδύναμο που ουδεμία σχέση έχει με την δυναμική και την διαδραστικότητα των μειωμένων συντελεστών  ΦΠΑ . Είμαστε λοιπόν πανέτοιμοι και τους περιμένουμε! Διαθέτουμε ικανά στελέχη έτοιμα να πέσουν στην εκλογική μάχη. Ο συνδυασμός της Δωδεκανήσου, θα είναι συνδυασμός νίκης», δηλώνει ο κ. Μπακίρης.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ είναι καταπέλτης ασκεί σκληρή κριτική  , αναφέρεται στην δεινή οικονομική θέση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα αλλά και στον επικείμενο ανασχηματισμό  με τον οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει την ατζέντα  ώστε οι πολίτες να ξεχάσουν όσα τραγικά έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό αλλά και τα νέα επώδυνα μέτρα που έρχονται.

Σε ερώτηση σχετικά με τις υποψηφιότητες σε δήμο Ρόδου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπογραμμίζει  ότι η ΝΔ στηρίζει τους καλύτερους .

Ο κ. Μπακίρης αναφέρεται όμως και σε όσα έχουν αναφερθεί τελευταία,  και για άλλες υποψηφιότητες πλήν εκείνων που έχουν γίνει γνωστές  και ξεκαθαρίζει:

«Μέχρι πρότινος η Νέα Δημοκρατία στο δήμο της Ρόδου εμφάνιζε έναν διχασμό. Δεν θα σταθώ στους λόγους που οδηγούσαν στελέχη μας να ακολουθήσουν μη «συντεταγμένες πορείες». Σήμερα η επιλογή μας, πέρα από κάποιες πικρίες στελεχών μας, δίνει τη δυνατότητα συγκρότησης ενός πανίσχυρου ψηφοδελτίου που θα φέρει τη Ρόδο σε θέση πρωταγωνιστή.Οι εποχές είναι δύσκολες, η Ρόδος πρέπει να ξεφύγει από τη στασιμότητα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ανθρώπους ικανούς που έχουν δώσει δείγματα γραφής».

Η συνέντευξή του κ. Π Μπακίρη αναλυτικά :

Mε διάγγελμα από την Ιθάκη ο πρωθυπουργός κ. Α Τσίπρας ανακοίνωσε την έξοδο της χώρα από τα μνημόνια.  Ταυτόχρονα όμως γίνεται γνωστή και η είδηση πως η χώρα θα μείνει υπό αυστηρή εποπτεία . Τι πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες καθώς δεν είναι και λωτοφάγοι ;

 Οι πολίτες  σίγουρα  έχουν καταλάβει πολύ καλά, ότι ο πρωθυπουργός ακόμη μια φορά ψεύδεται ασύστολα. Όπως έπαιξε ένα ακόμη θέατρο με τις πρόσφατες καταστροφές στο Μάτι, το επανέλαβε και με την οικονομία. Στο μόνο που συμφωνούμε μαζί του είναι ότι πράγματι οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα ψέματα που τους είπε και συνεχίζει να τους λέει. Ο συμβολισμός της Ιθάκης είναι ψεύτικος. Δεν φθάσαμε στο τέρμα της διαδρομής. Απλά τελειώνει η φτηνή χρηματοδότηση, συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα και οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης του. Με μια ματιά στο διεθνή τύπο, ο Έλληνας πολίτης καταλαβαίνει την κοροϊδία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καταλαβαίνει ότι δυστυχώς η χώρα παραμένει σε αδιέξοδο.

Ποια είναι σήμερα η κατάσταση της χώρας μετά την απόφαση για την εφαρμογή των μνημονίων και την ένταξη στο ΔΝΤ; Η έξοδος της Ελλάδας από τα δανειακά προγράμματα παραμένει κεντρικό θέμα σχολιασμού στον γερμανικό Τύπο. Οι σχολιαστές σκιαγραφούν την κατάσταση στη χώρα μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, συγκλίνοντας στην εκτίμηση ότι δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς, δεδομένων των μεγάλων δυσκολιών με τις οποίες εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα. Συμφωνείτε;

 Κανένας πανηγυρισμός δεν δικαιολογείται από τη σημερινή κυβέρνηση. Αυτοί ήταν που έλεγαν στους Έλληνες πολίτες ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα κάνουν την αγορές να χορεύουν στους δικούς τους ρυθμούς… Δυστυχώς  αυτός ο «χορός» που χόρεψε ο κ. Τσίπρας με τον κ.Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015, μας φόρτωσε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που μας στοίχισε πάνω από 100 δις ευρώ. Τώρα αρχίζει ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο. Με διαρκή λιτότητα, με νέες μειώσεις συντάξεων, με νέες αυξήσεις φόρων και εισφορών, με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και αυστηρή επιτήρηση.

Μετά από 8 χρόνια λιτότητα η οικονομία της χώρας θα έπρεπε να είχε βρει τους ρυθμούς της και η ανάπτυξη να ήταν ορατή. Σήμερα η χώρα είναι εξασθενημένη και οι άνθρωποι της πιο απαισιόδοξοι από ποτέ. Και αυτό είναι κατόρθωμα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου!

Στην επικαιρότητα είναι επίσης και το θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Τι θα πετύχει τελικά με αυτό ο πρωθυπουργός;

 Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα μήπως και οι πολίτες ξεχάσουν την εθνική τραγωδία στο Μάτι της Αττικής την οποία χρεώνεται προσωπικά ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του. Θα προσπαθήσει μήπως για λίγο οι πολίτες ξεχάσουν την υπερφορολόγηση και τη φτώχεια στην οποία τους έχει οδηγήσει. Κανείς ανασχηματισμός όμως δεν πρόκειται να σώσει αυτή την κυβέρνηση. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματα της και περιμένει την ώρα που θα ανταμείψει κατάλληλα τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο καλύτερα για τον τόπο και τους πολίτες.

 Η ΝΔ έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές για την εκλογική αναμέτρηση όποτε και αν γίνει. Έχετε καταλήξει στα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο καθώς η μάχη αναμένεται σκληρή  με το ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο;

 Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη για την εκλογική μάχη αν πάσα στιγμή! Η Νέα Δημοκρατία, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, πιστεύει ότι η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο! Σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει για την νησιωτική Ελλάδα που έχει δοκιμαστεί σκληρά από τα ψέματα και τις υποσχέσεις της σημερινής συγκυβέρνησης. Κατήργησαν τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ  και έρχονται σήμερα και προσπαθούν να ξεγελάσουν τους νησιώτες με «χάνδρες και καθρεφτάκια», με το περίφημο μεταφορικό ισοδύναμο που ουδεμία σχέση έχει με την δυναμική και την διαδραστικότητα των μειωμένων συντελεστών  ΦΠΑ . Είμαστε λοιπόν πανέτοιμοι και τους περιμένουμε! Διαθέτουμε ικανά στελέχη έτοιμα να πέσουν στην εκλογική μάχη. Ο συνδυασμός της Δωδεκανήσου, θα είναι συνδυασμός νίκης. Οι νησιώτες μας δεν πρόκειται να εξαπατηθούν ξανά από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο σε ότι αφορά τις εκλογές της ΤΑ καθώς η ΝΔ σε Περιφέρεια και Δήμο θα προχωρήσει με πολύ ισχυρές υποψηφιότητες . Είναι όντως ξεκάθαρο το τοπίο καθώς η  πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ διεξήχθη σε έντονο κλίμα;

Η ΝΟΔΕ είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός. Συζητάει, διαβουλεύεται και καταλήγει σε αποφάσεις που υπηρετούν πρώτα από όλα το συμφέρον του τόπου  μας. Στη συνεδρίαση που αναφέρεστε, έγινε πράγματι μια ζωηρή συζήτηση που κατέληξε σε ομόφωνες αποφάσεις. Στηρίζουμε τους καλύτερους στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο δήμο της Ρόδου. Όταν έχεις έναν επιτυχημένο περιφερειάρχη όπως είναι ο Γιώργος Χατζημάρκος δεν τον αλλάζεις. Στο δήμο, συμφωνήσαμε σε ένα πρόσωπο επιτυχημένο, ικανό, με μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία, τον Αντώνη Καμπουράκη. Και οι δύο επιλογές μας είναι επιλογές νίκης. Είμαστε σίγουροι ότι οι τοπικές κοινωνίες θα επιβραβεύσουν τις αποφάσεις μας.

Στην περίπτωση του Δήμου Ρόδου θα είναι υποψήφιος ο κ. Α Καμπουράκης με τη στήριξη της ΝΔ. Τι θα γίνει όμως αν υπάρξει τελικά  υποψηφιότητα από άλλη προσωπικότητα που προέρχεται από τη ΝΔ και θα διεκδικήσει επίσης το Δήμο;

Μέχρι πρότινος η Νέα Δημοκρατία στο δήμο της Ρόδου εμφάνιζε έναν διχασμό. Δεν θα σταθώ στους λόγους που οδηγούσαν στελέχη μας να ακολουθήσουν μη «συντεταγμένες πορείες». Σήμερα η επιλογή μας, πέρα από κάποιες πικρίες στελεχών μας, δίνει τη δυνατότητα συγκρότησης ενός πανίσχυρου ψηφοδελτίου που θα φέρει τη Ρόδο σε θέση πρωταγωνιστή. Γι’αυτό καλούμε όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας συντεταγμένα να στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο νίκης του Αντώνη Καμπουράκη. Οι εποχές είναι δύσκολες, η Ρόδος πρέπει να ξεφύγει από τη στασιμότητα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ανθρώπους ικανούς που έχουν δώσει δείγματα γραφής.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 11
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Πόρτα στις Συνομιλίες: Ματθαίος Γιωσαφάτ (α’ και β’ μέρος), της Τζίνας Δαβιλά
Ελένη Καρύδη: “Παθητική και μοιρολατρική η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων”, της Μαρίας Χονδρογιάννη
Σόνια Θεοδωρίδου: Συνέντευξη με μια σοπράνο… λαϊκή, του Άγγελου Κουτσούκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.