Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Π.Κουνάκης: “Οι Έλληνες έπαψαν να χαμογελούν και να ονειρεύονται”-Σ.Χατζησάββας: “Επιταγές χωρίς αντίκρισμα οι ανακοινώσεις περί εξόδου από τα μνημόνια”, της Μαρίας Χονδρογιάννη

Spread the love
  • 129
    Shares

*Η Μαρία Χονδρογιάννη είναι Δημοσιογράφος

Π.  Κουνάκης -Οι Έλληνες έπαψαν να χαμογελούν και να ονειρεύονται

Σ. Χατζησάββας – Επιταγές χωρίς αντίκρισμα οι ανακοινώσεις περί εξόδου από τα μνημόνια

Παραμένουν απαισιόδοξοι οι πολίτες παρά τις ανακοινώσεις που έγιναν για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Την κατάσταση  που επικρατεί και δεν συνάδει με την αισιοδοξία στην κυβέρνηση , σκιαγραφούν για το iporta  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης.

” Χαρακτηρίζω ως επιταγές χωρίς αντίκρισμα όσα ειπώθηκαν. Παρά τα λεγόμενα περί εξόδου από τα μνημόνια τα μέτρα παραμένουν. Θα συνεχιστεί η επιβολή φόρων και δεν βλέπω στον ορίζοντα ελαφρύνσεις για τους πολίτες. Υπάρχει αύξηση του αφορολογήτου; Και  τον ΕΝΦΙΑ τι γίνετα; Παραμένει.”δηλώνει ο κ. Χατζησάββας και προσθέτει ότι απαισιοδοξία δημιουργεί και το γεγονός ότι η χώρα θα συνεχίσει να είναι υπό αυστηρή επιτροπεία για αρκετό καιρό ακόμη.

Για έθνική κατάθλιψη έκανε λόγο ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης.

” Κανείς δεν πιστεύει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Μιλάμε για εθνική κατάθλιψη. Το κλίμα ήταν και συνεχίζει να είναι, αρνητικό. Δεν προβλέπω να αναστρέφεται σύντομα” , δηλώνει στο iporta  ο κ. Κουνάκης.

Ο κ.Κουνάκης υπογραμμίζει ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές.

” Όταν διεξαχθούν εκλογές και αναλάβει την τύχη της χώρας η ΝΔ με κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο κ. Μητσοτάκης τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα” , λέει ο κ. Κουνάκης.

Ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στα νησιά εξαιτίας των χειρισμών μιας εξαιρετικά εχθρικής για αυτά κυβέρνησης.

” Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.Ειδικά οι νησιωτικές επιχειρήσεις είναι σε μεγάλα αδιέξοδα. Να μην ξεχνάμε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ . Έχουμε να κάνουμε εμείς οι νησιώτες επιχειρηματίες με την πιο εχθρική κυβέρνηση”, δηλώνει ο κ. Κουνάκης και προσθέτει ότι ουδείς έχει ξεχάσει αυτά που έγιναν στο Μάτι.

” Πώς είναι δυνατόν να ξεχαστούν όσα έγιναν στο Μάτι. Ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες. Άνθρωποι έμειναν στο δρόμο”, τονίζει ο κ. Κουνάκης.

” Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία. Οι πολίτες έπαψαν να χαμογελούν και να ονειρεύονται. Οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι που δεν αντέχουν τα αδιέξοδα φεύγουν από τη χώρα . Είναι αυτοί που θα μπορούσαν να αλλάξουν την τύχη της Ελλάδας”, λέει ο κ. Κουνάκης.

Επιστρέφουν οι θεσμοί ανακοινώσεις στη ΔΕΘ

Για επιστροφή των θεσμών στην  γίνεται λόγος στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής γεγονός που αποδεικνύει το γεγονός ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι υπό επιτροπεία.

Μετά τις ανακοινώσεις στην Ιθάκη η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη ΔΕΘ. Ήδη υπάρχει εικόνα για το τι πρόκειται να ανακοινωθεί.

Αντιπροσωπεία του ΕΚΡ όπως δήλωσε ο κ. Χατζησάββας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη .

“Ολιγομελής αντιπροσωπεία θα μεταβούμε στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Οφείλουμε να δώσουμε το παρόν και να μάθουμε από πρωτο χέρι τις προθέσεις τουλάχιστον της κυβέρνησης” , είπε ο κ. Χατζησάββας.

 

  • 129
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
17-72554GreekFlagCoin1200.jpg
«H Eλλάδα εξετάζει την έξοδο στις αγορές τον Ιούλιο» γράφει η Handelsblatt, που επικαλείται πληροφορίες του Reuters
Μυρσίνη Λενούδια: “Ο Μανώλης Γλυνός ξέρει να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο”. Η άγνωστη επαγγελματική πορεία μιας σπουδαίας Εκπαιδευτικού Θεάτρου
Οι εκλιπόντες, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.