Πόρτα στον Κόσμο Πόρτα στον Πολιτισμό Πρόσωπα - Αφιερώματα

Παρασημοφόρηση της κας Αλίκης Μοσχή – Gauguet: Αξιωματούχος του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας με απόφαση Προέδρου Μακρόν

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, «Πηγές Καλλιθέας»

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Νέα παρασημοφόρηση της κα Αλίκης Μοσχή- Gauguet με απόφαση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας  Εμμανουέλ Μακρόν

 Στο βαθμό του Αξιωματούχου του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας προήχθη κατόπιν αποφάσεως του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας  Εμμανουέλ Μακρόν, η κ. Αλίκη Μοσχή  Gauguet , επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Δωδεκάνησο.

 Ο Γάλλος Πρόεδρος  έλαβε αυτή την απόφαση κατόπιν εισηγήσεως της Υπουργού  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας  κ. Nathalie Loiseau, προκειμένου να επιβραβεύσει όπως αναφέρεται στη συγχαρητήρια επιστολή προς την κ. Μοσχή, «Την εξαιρετική σας διαδρομή προσωπική και επαγγελματική, τη δράση σας προς όφελος των Γάλλων πολιτών και της γαλλικής κοινότητας της Ρόδου και της Δωδεκανήσου καθώς και την πολύτιμη συνεισφορά σας στην ενδυνάμωση των   πολιτιστικών δεσμών που ενώνουν την  Ελλάδα και την Γαλλία».

Η τελετή απονομής των ευσήμων  έλαβε χώρα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, σε μία ιδιωτικού χαρακτήρα λιτή τελετή  κατά την επιθυμία της τιμηθείσας, παρουσία των δύο παιδιών της Ολυμπίας και Αλέξανδρου, και  εκπρόσωπων των υπηρεσιών της Πρεσβείας, του Προξενείου στην Αθήνα, του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Καγκελαρίας.

Την παρασημοφόρηση έκανε ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy εξ ονόματος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ο οποίος στην προσφώνηση του εξέφρασε την εκτίμηση και αναγνώριση της προσφοράς της κ. Μοσχή αναφέροντας: « Μέσα από το έργο σας δεν τιμάτε μόνο τους πολίτες  της Γαλλίας αλλά και την ιστορία και την κουλτούρα της Γαλλίας. Αποτελείτε παράδειγμα αποτελεσματικότητας αλλά συγχρόνως αφοσίωσης και ευαισθησίας στο τρόπο με τον οποίο υπηρετείτε τα καθήκοντα σας. Έχετε αναγάγει την προξενική σας δραστηριότητα  σε  Αποστολή».

Στην αντιφώνηση της η κ. Μοσχή υπογράμμισε την καταλυτική επιρροή και επίδραση που είχε  στην ζωή της η συνάντηση  της με τη Γαλλία .

«Το Γαλλικό πνεύμα , η  κουλτούρα , οι τέχνες, οι Αρχές και Αξίες  όπως τις βίωσα την δεκαετία του ογδόντα,  με  σημάδευσαν ανεξίτηλα και καθόρισαν την μετέπειτα πορεία μου. Η πρόταση της ανάληψης των καθηκόντων της επιτίμου  προξένου το 2006, ήταν η ευκαιρία μέσα από την οποία θα μπορούσα να επιστρέψω ένα μικρό μέρος των πολύτιμων  δώρων που έλαβα από τη Γαλλία, τόσο σε πνευματικό και επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Μετά την ανταλλαγή δώρων ο Πρέσβης παρέθεσε  επίσημο γεύμα προς τιμή της βραβευθείσας στους επιβλητικούς χώρους της  Πρεσβείας.

 Εδώ και δέκα τρία  χρόνια η κ. Μοσχή βρίσκεται στο τιμόνι της Γαλλικής Προξενικής Αρχής στη Ρόδο με αρμοδιότητες σε όλα τα Δωδεκάνησα,  ενώ παράλληλα , έχει υπό την ευθύνη της την λειτουργία και συντήρηση του ιστορικού κτιρίου του Καταλύματος της Γαλλίας.

Δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Κατάλυμα της  Γαλλίας, το οποίο είναι πλέον και  Σπίτι όλων των Ροδίων φιλών της τέχνης και καλλιτεχνών, κυρίως δε των νέων δημιουργών.

 Η κυρία Μοσχή έχει ήδη παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας  Νικολά Σαρκοζί το 2009,  με τα διάσημα του Ιππότη του  Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

 Τα διάσημα  του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι μία από τις τρεις ύψιστες  τιμητικές διακρίσεις της Γαλλικής Δημοκρατίας.

SHARE
RELATED POSTS
Χωρίς τιμοκατάλογο…, του Γιώργου Αρκουλή
Ρόδος, τα παράπονα σου στο… Δήμαρχο, του Μανώλη Δημελλά
Ο Διονύσης και μυστικοί πράκτορες της Καρπάθου, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.