Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Ιστορία

Ο χαιρετισμός του Αρχηγού ΓΕΣ Αντγου Αλκιβιάδη Στεφανή για τα 190 χρόνια προσφοράς της ΣΣΕ στην Πατρίδα [Ακαδημία Αθηνών 19-10-2018]

Spread the love

19 Οκτωβρίου 2018, εν Ακαδημία Αθηνών κατά την πανηγυρική έκτακτη Συνεδρία για τα 190 χρόνια προσφοράς  της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στην Πατρίδα

Χρόνια Πολλά!

Αισθάνομαι εξαιρετικά συγκινημένος και ιδιαίτερα υπερήφανος για την ύψιστη τιμή που απονέμεται στην έκτακτη πανηγυρική συνεδρία από το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της Χώρας προς την Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων, το αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της νεώτερης Ελλάδας.

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά την Ακαδημία Αθηνών για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση προς τιμήν της Σχολής των Ευελπίδων, τιμή που αντανακλά και σε όλους τους Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού.

Με υπέρτατο σεβασμό, αποτίω φόρο τιμής, μνημονεύοντας όλους τους ηρωϊκώς πεσόντες Αξιωματικούς και Ευέλπιδες στους απανταχού αγώνες υπέρ της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας του Έθνους.

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 190 χρόνια προσφοράς, λίκνο διαφύλαξης κύρους, των αρχών, αξιών και ιδεωδών της Πατρίδας.

Φυτώριο διάπλασης άριστων μαχητών και δεξαμενή ανάδειξης ηγετών που σχεδόν δύο αιώνες αποτελούν τις καλές ελπίδες του Έθνους, οι οποίοι πορεύονται με το αίσθημα του χρέους, θέτοντας ως Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς το ισχυρό τους αποτύπωμα στην ιστορική διαδρομή του.

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κοιτίδα και θεματοφύλακας των παραδόσεων και της ιστορικής κληρονομιάς της Πατρίδας, χώρος όπου 190 χρόνια, καθαρά ελληνικές λέξεις όπως λεβεντιά, φιλότιμο, παλικαριά αποκτούν ξεχωριστή αξία και νόημα, καθότι στο καθαρό βλέμμα των Ευελπίδων λάμπει η Ελλάδα.

Χώρος όπου άπαντες παραμένουν πιστοί στις ιδέες και στα ιδεώδη που όλοι υπηρετήσαμε και διαφυλάττουμε, αυτά του καθήκοντος, της αξιοπρέπειας και της τιμής, πάντα με προσήλωση στις αρχές της καρτερίας, της σύνεσης και της πειθαρχίας, τα οποία είναι άυλα και δίνουν ένα ιδιαίτερο νόημα στη ζωή.

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 190 χρόνια ανώτατης στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης , μελέτης, μόχθου, κόπου ώστε να εξασφαλίζεται διηνεκώς η υψηλή επαγγελματική κατάρτιση των Ελλήνων Αξιωματικών.

Πάντοτε με προσήλωση στις παρακαταθήκες των παραδόσεων, προσαρμογή στις ανάγκες του παρόντος αλλά και δυναμική σχεδίαση του μέλλοντος, προκειμένου οι μελλοντικοί ηγήτορες να είναι εφοδιασμένοι με ένα ευρύ ακαδημαϊκό και παράλληλα στρατιωτικό επιστημονικό υπόβαθρο. Ένα υπόβαθρο, που αποσκοπεί στο να εμφυσήσει μέσα τους ένα κώδικα τιμής και αξίας, ικανό να οδηγήσει στη συνειδητοποίηση της αποστολής τους και στην ενάσκηση της Ηγεσίας με ανθρωπιά και αρετή, ώστε να τους επιτρέψει να ηγηθούν στο μέλλον ανθρώπων υπό αντίξοες συνθήκες, σε κρίσιμες στιγμές και να τους οδηγήσουν στην μάχη, ακόμα και στο θάνατο.

Αυτό είναι άλλωστε και το βασικό όραμα της Σχολής, η Ηγεσία ανθρώπων και αυτός ο κώδικας τιμής είναι που θα οδηγήσει τους αυριανούς Αξιωματικούς μας μέσα από τις κρίσιμες καταστάσεις, θα τους οπλίσει κουράγιο, όταν το κουράγιο γύρω τους θα εκλείπει, θα τους ενδυναμώσει την πίστη, όταν οι συνθήκες γύρω τους δεν δικαιολογούν πίστη, θα παράξει ελπίδα, όταν η ελπίδα ξεθωριάζει.

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος γιατί σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που έχουν ενστερνιστεί με αυταπάρνηση να πορεύονται χωρίς «αν» και «αλλά», όλους αυτούς που έχουν μάθει να μην λιποτακτούν από τα όνειρά τους, όλους αυτούς τους απλούς, ολιγομίλητους, αυτούς που πράττουν πολλά έργα με σεμνότητα και αυταπάρνηση, όλους αυτούς «που όταν οι άλλοι τους κοιτούν στα μάτια γεμίζουν παλλικάρι».

Μα πάνω απ’όλα οι Ευέλπιδες παραμένουν νέοι άνθρωποι με όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον, που διακατέχονται από την αισιοδοξία, το χαμόγελο, την λεβεντιά, την ειλικρίνεια, την ανάληψη ευθυνών, την μεγαλοψυχία αλλά και την συναδελφικότητα, έχοντας ως μοναδικό όραμα να διατηρήσουν και να εξελίξουν ένα Στρατό αξιόμαχο, ευέλικτο, ποιοτικό και αποτελεσματικό, που θα αποτελεί ισχυρό πυλώνα εθνικής ισχύος και πανίσχυρη αποτρεπτική δύναμη, στοχεύοντας αποκλειστικά στη ΝΙΚΗ σε όλες τις επάλξεις.

Κλείνοντας, διαβεβαιώνω το εκλεκτό και αξιότιμο ακροατήριο που σήμερα τιμά με την παρουσία του τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στον υψηλού συμβολισμού και ιστορικής αξίας χώρο της Ακαδημίας Αθηνών ότι η Σχολή των Ευελπίδων θα συνεχίσει  να αποτελεί θεματοφύλακα του κώδικα αξιών και αρετών των Ελλήνων Αξιωματικών, φυτώριο ηγετών, δομικό πυρήνα και ελπιδοφόρο κύτταρο της Ελληνικής Κοινωνίας και αν απαιτηθεί θα αποτελεί στο διηνεκές και τη δεξαμενή των ευκλεών υπερασπιστών της Πατρίδας που θα εξασφαλίσουν τη ΝΙΚΗ.

Σας ευχαριστώ.

Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής

Σημείωση: του χαιρετισμού του κου Αρχηγού προηγήθηκαν οι προσφωνήσεις προς κκ: 

κο Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,

κο Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής (Βουλευτή κ. Μάριο Γεωργιάδη Γ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής),

κκ Θεοφιλέστατο Εκπρόσωπο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,

κο Εκπρόσωπο της Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης (Βουλευτή κο Κικίλια),

κα Υφυπουργό Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Υφυπουργό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

κο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,

κο Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών,

κκους Αρχηγούς των Σωμάτων και Κλάδων Ασφαλείας,

κκους Επίτιμους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ,

Κους Δημάρχους,

κκους εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικούς,

Ευέλπιδες και μαθητές των λοιπών Στρατιωτικών Σχολών,

Κυρίες και κύριους  επί του ακροατηρίου

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κύριο Αρχηγό ΓΕΣ Χρόνια Πολλά στον ίδιο, Χρόνια Πολλά στην Πατρίδα μας. 

SHARE
RELATED POSTS
11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg
Έλα να παίξουμε βινύλιο, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
LIMENIKO.jpg
Τραγωδία στο Καστελόριζο: Κατέληξε 9χρονο παιδί αφού προηγουμένως είχε διασωθεί από την Frontex
ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ τέλος: Βαρύ κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες στον Νεκτάριο Σαντορινιό που έχασε τις προθεσμίες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.