Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική Συνεντεύξεις

Νικηφόρος Παπανικόλας: “Δεν είναι ο κος Κρεμαστινός εκτός κομματικής γραμμής του ΚΙΝ.ΑΛ.”-Μια αποκαλυπτική συνέντευξη, της Μαρίας Χονδρογιάννη

Οι εθνικές εκλογές είναι η μητέρα των μαχών για το ΚΙΝΑΛ

Νικηφόρος Παπανικόλας: Οι εν ενεργεία βουλευτές μετέχουν αυτοδίκαια στα ψηφοδέλτια

“Οι εκλογές που έρχονται είναι εξαιρετικά σημαντικές διότι πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε διατεθειμένοι κάνουμε το μεγάλο άλμα από την Ελλάδα της μιζέριας και των προγραμμάτων στήριξης στην Ελλάδα της αυτοδυναμίας, της παραγωγής και της προόδου. Για να γίνει όμως αυτό δεν αρκεί να αλλάξουν τα πρόσωπα, πρέπει να αλλάξουν τα προτάγματα, να βάλουμε το εθνικό μπροστά από το κομματικό. Αυτή είναι η μάχη μας και είμαστε έτοιμοι να την κερδίσουμε”

Αυτό δηλώνει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στο iporta  με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται τελευταία για τις εκλογές ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ κ. Νικηφόρος Παπανικόλας και παράλληλα βάζει πρόσωπα και καταστάσεις στη σωστή θέση.

Ειδικά για το αν είναι ή όχι εκτός κομματικής γραμμής ο κ. Κρεμαστινός ο κ.Παπανικόλας  επέμεινε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

“Πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδοκιμαστεί πρώτον για τον τρόπο που ανέλαβε την εξουσία και δεύτερον για τον τρόπο που κυβέρνησε.  Πρώτα έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε ένα κομβικό σημείο για την πορεία της χώρας και εξαπάτησε τους πολίτες με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εφάρμοσε μέτρα που θα ζήλευε και η πιο σκληρή δεξιά. Αν ρωτήσετε τον κ. Κρεμαστινό θα σας απαντήσει ακριβώς το ίδιο πράγμα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Παπανικόλας θύμισε ακόμη ότι οι εν ενεργεία βουλευτές μετέχουν αυτοδίκαια στα ψηφοδέλτια.

“Ο. Κρεμαστινός δεν αποτελεί εξαίρεση. Η θέση του στο ψηφοδέλτιο μας, εφόσον το επιθυμεί, είναι εξασφαλισμένη” ,  υπογράμμισε ο κ. Παπανικόλας.

Αναφορά έκανε ο κ.Παπανικόλας στις εκλογές στην υποψηφιότητα του κ. Φώτη Χατζηδιάκου για το Δήμο Ρόδου αλλά και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επιλογή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕθ και τόνισε ότι η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή μέσα από τις εκλογές.

Η συνέντευξη του κ. Νικηφόρου Παπανικόλα αναλυτικά:

Ποιες εντυπώσεις σας δημιούργησε η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη  καθώς εξαγγέλθηκαν και πάλι παροχές  και έγιναν αναφορές ακόμη και για μείωση του ΦΠΑ την ώρα που τα νησιά στενάζουν από την κατάργηση των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ;

Κάθε φορά που ο πρωθυπουργός μιλάει από τη Θεσσαλονίκη το μυαλό μας αναπόφευκτα επιστρέφει στον Ιανουάριο του 2015, εκεί που οι «αυταπάτες» του μετουσιώθηκαν σε κυβερνητικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα της «Θεσσαλονίκης», αυτό που αποδείχθηκε στη  μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έχει συντελεστεί στα ελληνικά χρονικά… Σήμερα πάλι, σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, παρακολουθήσαμε έναν πρωθυπουργό αμετανόητο, εκτός τόπου και χρόνου, να περιγράφει μία άλλη Ελλάδα από αυτήν στην οποία ζούμε σήμερα και να εμμένει στην προσφιλή του στρατηγική της παραπλάνησης και του ψεύδους. Ότι όμως και όσα να υποσχεθεί, δεν θα μπορέσει να διασωθεί… Πρόκειται για ένα πρωθυπουργό σε αποδρομή, έναν πρωθυπουργό μίας κυβέρνησης που καταρρέει. Κανείς δεν περιμένει τίποτα από τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Μόνη λύση για τη χώρα είναι η πολιτική αλλαγή μέσα από εκλογές.

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν νωρίτερα οι εκλογές. Τι πιστεύετε πως τον οδήγησε σε αυτή την ανακοίνωση;

Η παράδοση άνευ όρων στους δανειστές, η υπερφορολόγηση, η απόπειρα ελέγχου της δικαιοσύνης, η φίμωση του τύπου, η έξαρση της εγκληματικότητας, η αποτυχημένη διαχείριση στο Σκοπιανό, η ευνοϊκή μεταχείριση στον καταδικασμένο τρομοκράτη Δημ. Κουφοντίνα και κυρίως οι εγκληματικές παραλείψεις στο Μάτι Αττικής είναι μόλις μερικές από τις εκφάνσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι φυσικό και επόμενο η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εισπράττει την κοινωνική αποδοκιμασία και να φθείρεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Έχει χάσει τη μάχη της καθημερινότητας, έχει βυθίσει τη χώρα σε διεθνή ανυποληψία και να έχει επιδείξει μόνο ήττες παντού. Αυτό το γνωρίζει καλά ο πρωθυπουργός ο οποίος πλέον αποσκοπεί αποκλειστικά στην καλύτερη δυνατή διαχείριση της ήττας του.

 Eντυπώσεις στα ξένα μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν οι αναφορές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ποια η άποψη σας;

Φαίνεται ότι το 1999 είναι πολύ μακριά. Τότε ο «αγωνιστής» Αλέξης Τσίπρας διαδήλωνε κατά της επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα καταγγέλλοντας την αστυνομική καταστολή. Σήμερα εν έτει 2018, από το βήμα της ΔΕΘ αποθεώνει τις ΗΠΑ και η Θεσσαλονίκη θυμίζει εμπόλεμη ζώνη με την αστυνομική βία να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αυτό όσον αφορά την αξιοπιστία του πρωθυπουργού και την υποκρισία που χαρακτηρίζει όλη αυτή την εθνικολαϊκιστική ομάδα που ανέλαβε στις αρχές του 2015 να κυβερνήσει την Ελλάδα. Σε ότι αφορά την ουσία οι ΗΠΑ υπήρξαν ιστορικά ένας στρατηγικός σύμμαχος για τη χώρα μας και οποιαδήποτε κίνηση έρχεται να συσφίξει τις μεταξύ μας σχέσεις, πολιτικές και οικονομικές, είναι στη σωστή κατεύθυνση, ακόμα και αν προέρχεται από τον μεταμελημένο «αριστερό» και γελοιοποιούμενο κ. Τσίπρα!

Πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση πανηγύρισε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Ποια είναι όμως η πραγματική  κατάσταση στην οικονομία αφού η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι υπό επιτροπεία;

Σε αυτή τη φάση έξοδος από τα μνημόνια, σημαίνει απλώς το τέλος της χρηματοδότησης με ευνοϊκούς όρους, καθώς η χώρα μέχρι τώρα δανειζόταν χρήματα με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια. Δεν αλλάζει τίποτα άλλο, απλά χειροτερεύει. Η επιτροπεία παραμένει. Οι θεσμοί φεύγουν από το Χίλτον και εγκαθίστανται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η κυβέρνηση έχει προνομοθετήσει μέτρα για μείωση του αφορολόγητου, για περικοπές στις συντάξεις ενώ η δημόσια περιουσία θα εξακολουθήσει να παραμένει δεσμευμένη από το Υπερταμείο. Η οριστική έξοδος από τα μνημόνια θα επιτευχθεί μέσα από πολιτική αλλαγή και υλοποίηση ενός σχεδίου οριστικής υπέρβασης της κρίσης.

Πώς εξελίσσεται η διαδικασία επιλογής υποψηφίων  για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές. Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή και πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις;

Οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής στο νομό μας ξεκίνησαν ήδη από τον περασμένο Ιούλιο και βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Προτρέπουμε κάθε πολίτη που αισθάνεται ότι εκφράζεται από το πολιτικό μας όραμα και θέλει να υπηρετήσει την εναλλακτική προοδευτική μας πρόταση να δώσει μαζί μας τη μάχη των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Δικός μας στόχος είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού, πολυσυλλεκτικού και προοδευτικού ψηφοδελτίου που να υπηρετεί με προσήλωση το τρίπτυχο «Ενότητα-Διεύρυνση-Ανανέωση» με τη συμμετοχή ανθρώπων με κοινωνική καταξίωση και ανεπίληπτο ήθος.

Σε πρώτο χρόνο σαν Νομαρχιακή επιτροπή καταγράφουμε το ενδιαφέρον ανθρώπων που επιθυμούν να μετέχουν στην προσπάθεια αυτή και παράλληλα προτείνουμε ύστερα από διαβούλευση πρόσωπα που κατά την κρίση μας θα προσέδιδαν προστιθέμενη αξία στο ψηφοδέλτιο μας. Οι εκδήλωση του ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει και διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου https://psifodeltia.kinimaallagis.gr/ .

Η αξιολόγηση και η τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου θα αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο από την αρμόδια επιτροπή στην οποία προΐσταται ο Γραμματέας του Κινήματος Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Θα δοθεί στήριξη στον εν ενεργεία βουλευτή κ.  Δ. Κρεμαστινό καθώς έχουν ακουστεί πολλά τον τελευταίο  καιρό;

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας και πολύ σωστά που θέλει τους εν ενεργεία βουλευτές να συμμετέχουν αυτοδίκαια στα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών. Ο κ. Κρεμαστινός δεν αποτελεί εξαίρεση. Η θέση του στο ψηφοδέλτιο μας, εφόσον το επιθυμεί, είναι εξασφαλισμένη.

Πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις υποψηφιότητες στην ΤΑ; Θα έχει τη στήριξη του κόμματος ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος;

Σε γενικές γραμμές θεωρούμε ότι ο ρόλος των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές  εκλογές πρέπει να είναι διακριτικός. Δεν θα βρείτε άλλωστε αμιγώς κομματικό συνδυασμό σε τοπικό επίπεδο.  Αποτελεί ωστόσο προσωπική μου άποψη ότι ο νυν Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος έχει επιδείξει σημαντικό έργο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και έχει επενδύσει σε ορισμένα μεγάλα και σημαντικά έργα, όπως το Καρνάγιο και η Νέα Αγορά, που πιστεύω θα δώσουν άλλη πνοή στην πόλη της Ρόδου. Θα ήθελα επομένως να τα δω να υλοποιούνται. Παρόμοια άποψη θεωρώ έχουν οι περισσότεροι στο χώρο μου, επομένως έχω την πεποίθηση ότι ο κ. Χατζηδιάκος έχει εξασφαλισμένη την στήριξη του κόμματος μας, εφόσον ασφαλώς την επιθυμεί.

 Θα γίνει πρόταση από τη νομαρχιακή επιτροπή  για το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;

Υπό το φως των πρόσφατων νομοθετικών εξελίξεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ψήφιση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», στο οποίο έχουμε ασκήσει έντονη κριτική διότι οδηγεί την αυτοδιοίκηση σε κατάσταση χάους, κρίνουμε σκόπιμο να αφήσουμε την ίδια την κοινωνία να δημιουργήσει συνδυασμούς και να αναδείξει τους επικεφαλής. Εφόσον αισθανθούμε ότι κάποιος από αυτούς μας εκφράζει πολιτικά και ηθικά τότε, ναι, θα του παρέχουμε την στήριξη μας. Μία περίπτωση που παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον, δεν σας κρύβω, είναι η φημολογούμενη υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού.

 Με την πιθανότητα να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές είναι έτοιμο το ΚΙΝΑΛ να δώσει τη μάχη ;

Δεν νοείται κόμμα να ζητάει εκλογές «εδώ και τώρα» και να μην είναι έτοιμο για αυτές. Προετοιμαζόμαστε καθημερινά οργανωτικά αλλά κυρίως προγραμματικά. Η σωστή ερώτηση όμως θα ήταν «ποια μάχη είναι έτοιμο να δώσει το ΚΙΝΑΛ;». Οι εκλογές που έρχονται είναι εξαιρετικά σημαντικές διότι πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε διατεθειμένοι κάνουμε το μεγάλο άλμα από την Ελλάδα της μιζέριας και των προγραμμάτων στήριξης στην Ελλάδα της αυτοδυναμίας, της παραγωγής και της προόδου. Για να γίνει όμως αυτό δεν αρκεί να αλλάξουν τα πρόσωπα, πρέπει να αλλάξουν τα προτάγματα, να βάλουμε το εθνικό μπροστά από το κομματικό. Αυτή είναι η μάχη μας και είμαστε έτοιμοι να την κερδίσουμε.

Είναι ή όχι εκτός γραμμής ο κ. Κρεμαστινός; Θα γίνει δεκτό το αίτημα του που αφορά τον κ. Γιώργο Νικητιάδη;

Πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδοκιμαστεί πρώτον για τον τρόπο που ανέλαβε την εξουσία και δεύτερον για τον τρόπο που κυβέρνησε.  Πρώτα έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε ένα κομβικό σημείο για την πορεία της χώρας και εξαπάτησε τους πολίτες με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εφάρμοσε μέτρα που θα ζήλευε και η πιο σκληρή δεξιά. Αν ρωτήσετε τον κ. Κρεμαστινό θα σας απαντήσει ακριβώς το ίδιο πράγμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα, είναι ο φυσικός σύμμαχος της ακροδεξιάς του Πάνου Καμμένου. Οπότε όχι, δεν είναι εκτός γραμμής ο κ. Κρεμαστινός.

Δεν έχω υπόψη μου σε ποιο αίτημα ακριβώς αναφέρεστε, όμως δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω ότι αρμόδια για την αξιολόγηση των όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας είναι η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής, ο ρόλος της Νομαρχιακής μας επιτροπής είναι καθαρά διαβιβαστικός.

Η Μαρία Χονδρογιάννη είναι Δημοσιογράφος


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Τουρισμός: Αντί για πανηγυρισμούς, ας κάνουμε αποτίμηση των ενεργειών και ας σηκώσουμε τον πήχη ψηλά, του Χαράλαμπου Κόκκινου [Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου]
Για βότανα και συνταγές το ημερολόγιό μου για το 2019, της Κικής Τσακίρη
ΚΡΑΧ ANTE PORTAS, του Ευάγγελου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.