Επικαιρότητα

Μη επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε ελαιόλαδο και ελιές

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μη επιβολή δασμών στο ελαιόλαδο και στις βρώσιμες ελιές από την αμερικάνικη πλευρά, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συνοδευόταν από τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας.

Ο υπουργός ζήτησε, επίσης, να μην ισχύσουν οι αυξήσεις 25% στις κομπόστες, καθώς, όπως ανέφερε, η παραγωγή είχε ήδη συγκομισθεί με βάση τα πρότυπα της αμερικανικής αγοράς και το οικονομικό πλήγμα θα είναι μεγάλο.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης, σε tweet του μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για συνέχεια του στρατηγικού διαλόγου που έχει ξεκίνησε μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Geoffrey Pyatt@USAmbPyatt

Great to follow up on the recent US-Greece Strategic Dialogue with Minister @MakisVoridis to discuss trade and investment opportunities, possibilities for expanded access to the U.S. market, and positive results from the U.S. decision not to apply tariffs to Greek olive oil.

View image on Twitter
Παράλληλα, σημείωσε ότι συζητήθηκαν «εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες, πιθανότητες για εκτεταμένη πρόσβαση στην αμερικανική αγορά», ενώ μίλησε επίσης για «θετικά αποτελέσματα από την απόφαση των ΗΠΑ να μην επιβάλλουν δασμούς στο ελληνικό ελαιόλαδο».

Υπενθυμίζεται πως αυτή η συνάντηση είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή της 31ης Ιουλίου, στην πρεσβευτική κατοικία.

Είχαν τεθεί και πάλι το θέμα επιβολής δασμών από την αμερικανική πλευρά, αλλά και η συνεργασία του αμερικανικού πανεπιστήμιο Rutgers με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά», το οποίο εκτελείται με δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
11828616_10207249877466084_1588398591576263362_n.jpg
Βασικές αλλαγές στα Γυμνάσια, στα Γενικά Λύκεια και στα ΕΠΑ.Λ.τη νέα σχολική χρονιά, του Γιάννη Καραγιάννη
Casino-Rodos-Logo.png
Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα-Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης
Παρέμβαση 55 ακαδημαϊκών για την αναδοχή και υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.